От САЩ: Аушвиц е освободен от американската армия

"Шпигел" написа същото "погрешка", поправи се
29 яну 2020 13:31, Елка Василева
122
От САЩ: Аушвиц е освободен от американската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Посолството на САЩ в Дания публикува в Twitter пост, в който се казва, че нацисткият лагер Аушвиц „е освободен“ от американската армия.

След критики от потребители дипломатическата мисия призна грешката, но текстът така и не беше поправен.

Още по темата

Преди това германското списание „Шпигел“ публикува „погрешка“ пост в една от социалните мрежи, че концлагерът Аушвиц е бил освободен от американците. В поста се казваше, че Аушвиц е бил най-големият нацистки лагер на смъртта и преди 75 г. той бил освободен от американската армия.

На поста първоначално обърнаха внимание немскоезични потребители в мрежата. След това изданието поднесе извинения „за изключително неловката грешка“. „Шпигел“ поправи първоначалния текст и сега вече пише, че концлагерът е освободен от Червената армия.

Червената армия освобождава Аушвиц на 27 януари 1945 г. Концлагерът, в който от 1941 г. до 1945 г. са загинали над 1,4 милиона души, от които 1,1 млн. евреи, се превърна в един от главните символи на Холокоста, припомня РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холивудската научоисторическа версия е ,че Хитлер е убит в едно парижко кино от американски диверсанти чрез умишлен пожар.Мдаааааааа.Справка-филма Гадни копилета с Брат Пит.
82
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските войски разбиват тотално за 1 месец почти милионна японска войска в Манчурия, в труден и укрепен терен.------Манджурия е равнина и не е имало никакви укрепления. Руснаците просто са пуснали всичките си свободни танкове и са прегазили японците. Между другото, СССР са имали мирен договор с Япония и са го нарушили просто така, без никакъв повод. Това е руската честна дума - струва колкото една пръд ня.
81
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да те светна че битките при Сталинград и Курск приключват година и половина и година преди да се открие 2ри фронт-------Само да те светна, че т. нар. Втори фронт всъщност е Първи фронт, защото Англия воюва с Германия от 1939 година. По време на битката за Сталинград 1/3 от германската армия воюва в Северна Африка, а точно в началото на Курската битка, Хитлер е принуден да изтегли половината си дивизии, за да ги прати срещу американците в Италия.
80
0
 
12
 
! Отговори
До 87 преди 4 години
А седераскиярежим е най човешкия ! Тъй ли е според теб
79
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надписът "Arbeit macht frei" е много човешки и поучителен, но именно в това е перверзията, че е поставен на входа на ужасяваща душегубка ! В това се състои и приликата между фашистките и комунистическите режими, които използват най-съкровенни и популярни словосъчетания за своята пропаганда - "светло бъдеще", "вечна дружба", "народен съд", "освобождиние", "възродителен процес" - като по този начин ги превръщат в мр.сни думи за поколения напред.
78
0
 
9
 
! Отговори
Зиг.... преди 4 години
Евала на този който е измислил надписа над входа!
77
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А у нас по погрешка пише, че червената армия ни е освободила, а не окупирала...защото не имало от какво да ни освобождава
76
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По същият начин почти никой Американец незнае, че преди да бомбандират Япония с ядрено оръжие, за да изпреварят руснаците, Руските войски разбиват тотално за 1 месец почти милионна японска войска в Манчурия, в труден и укрепен терен.
75
2
 
44
 
! Отговори
Ето как преди 4 години
Ето как американци и евреи правят история. Американците още правят десанта, а лъжат, че са освободили концлагери. Това важи за цялата ВСВ, И без американците, Хитлер щеше да бъде смачкан. Краварите ще останат в историята като убийци, хвърлиха атомни бомби върху мирни жители в Япония.
74
3
 
15
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
"българия не тръгва да се бие с когото и да било през Втората световна война." Имаш свръхмасивна черна дупка в познанията си по история. Освен това си и неграмотен. В едно изречение, три груби грешки. Повече не желая комуникация с теб.
73
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НСамо да те светна че битките при Сталинград и Курск приключват година и половина и година преди да се открие 2ри фронт.
72
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тръба800 години робство?!По време на византийския период няма робство а васалитет.През османския период нашата земя е провинция на чужда империя, но на всички европейски географски карти от онова време върху тези земи е изписаноимето Б Ъ Л Г А Р И Я. В съответните справочници с гербове пък се съдържагербът на Българското царство.
71
4
 
19
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Точно така е. *** има многовековен стаж по оцеляване. Няма друг, който да е 800 години под робство и да продължава да опъва каиша са пестин леа. НЯМА!
70
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе Краварите са освободили цялата планета. Не помнят ли как Германците ги избиха като кучета когато искаха да слезнат на сушата в северно море в Нормандия. Как да помнят като не остана нито един жив. Когато Червената Армия тепеше немци и освобождаваше евреи Краварите си играеха на войници. Немците ги трепеха като мухи. Добре че има още живи свидетели че като нищо Краварите ще пренапишат Историята.
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТръбаБългария не тръгва да се бие с когото и да било през Втората световна война.В края на войната насила пращат нашата армия да участва и знаеш за какво сме били използвани тогава. Дай да не разлайваме кучетата поне от уважение към хората, загубили живота си в онези битки.Знаеш, че ако се бяхме опитали подобно на сърбите да се бием с Германия, жертвите щяха да са огромни, а немците така или иначе щяха да се настанят тук. царят ни просто е направил най-разумните дипломатически ходове.
68
3
 
16
 
! Отговори
christo46 преди 4 години
До ТръбаБългария никога не е обявявала война на СССР. Очевидно този човек е член организацията подкрепяща, че земята е плоска.
67
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тръба *** е направил това, че е оцелял на картата в цялата касапница, когато сърби и гърци са били бити и евани. И също така надживя и Първата, и Втората руска империя. Ако русофилите не бяха такива де били, нямаше да загубим и тези 30 000, които загубихме помагайки на СССР.
66
17
 
21
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Чакай сега да видим *** - скъсаняка, какво направи през ВСВ. Първо се присъедини към Германия и обяви война на Русия. След това (като видя зора) се присъедини към Русия и обяви война на Германия. Няма друга такава долна семка, *** и проклета на планетата! НЯМА!
65
32
 
8
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Истината е, че Хитлер е разпорил ГЗ на Просия и Съветите едва са си спасили кожата с помощта на САЩ, Велика Британия, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Китай, Франция и България. Благодарение на Фюрера на Германия сега говорим български, а не мяучим на руски.
64
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е. Щом го казват говедарите значи е верно и светата истина. А Хитлер го уби Брат Пит с още неколко гадни копилета в едно кино.