От САЩ: Аушвиц е освободен от американската армия

"Шпигел" написа същото "погрешка", поправи се
29 яну 2020 13:31, Елка Василева
122
От САЩ: Аушвиц е освободен от американската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Посолството на САЩ в Дания публикува в Twitter пост, в който се казва, че нацисткият лагер Аушвиц „е освободен“ от американската армия.

След критики от потребители дипломатическата мисия призна грешката, но текстът така и не беше поправен.

Още по темата

Преди това германското списание „Шпигел“ публикува „погрешка“ пост в една от социалните мрежи, че концлагерът Аушвиц е бил освободен от американците. В поста се казваше, че Аушвиц е бил най-големият нацистки лагер на смъртта и преди 75 г. той бил освободен от американската армия.

На поста първоначално обърнаха внимание немскоезични потребители в мрежата. След това изданието поднесе извинения „за изключително неловката грешка“. „Шпигел“ поправи първоначалния текст и сега вече пише, че концлагерът е освободен от Червената армия.

Червената армия освобождава Аушвиц на 27 януари 1945 г. Концлагерът, в който от 1941 г. до 1945 г. са загинали над 1,4 милиона души, от които 1,1 млн. евреи, се превърна в един от главните символи на Холокоста, припомня РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
43
 
! Отговори
Дончо преди 4 години
Наглостта на САЩ/дано ги отнесе торнадо/ няма граници!!!
2
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промяна на историята не е хубаво нещо .. добре че има снимкив матерял пък и някой още помнят историята.След 20г ще е променят така както им е изгодно на някой. После ще забранят книгите и така ... с една крачка по близо до 1984. Ако не сте е чели книгата на Оруел ви е препоръчвам
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
споко, след 50 години всички ще знаят, че евреите са се самоосвободили, предвождани от Св.Холо Костофман