От САЩ: Аушвиц е освободен от американската армия

"Шпигел" написа същото "погрешка", поправи се
29 яну 2020 13:31, Елка Василева
122
От САЩ: Аушвиц е освободен от американската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Посолството на САЩ в Дания публикува в Twitter пост, в който се казва, че нацисткият лагер Аушвиц „е освободен“ от американската армия.

След критики от потребители дипломатическата мисия призна грешката, но текстът така и не беше поправен.

Още по темата

Преди това германското списание „Шпигел“ публикува „погрешка“ пост в една от социалните мрежи, че концлагерът Аушвиц е бил освободен от американците. В поста се казваше, че Аушвиц е бил най-големият нацистки лагер на смъртта и преди 75 г. той бил освободен от американската армия.

На поста първоначално обърнаха внимание немскоезични потребители в мрежата. След това изданието поднесе извинения „за изключително неловката грешка“. „Шпигел“ поправи първоначалния текст и сега вече пише, че концлагерът е освободен от Червената армия.

Червената армия освобождава Аушвиц на 27 януари 1945 г. Концлагерът, в който от 1941 г. до 1945 г. са загинали над 1,4 милиона души, от които 1,1 млн. евреи, се превърна в един от главните символи на Холокоста, припомня РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем,знаем.Те и на Шипка биха турците.
102
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Да си чувал за поетия от Сталин ангажимент на срещата с Рузвелт и Чърчил в Техеран, Червената армия да се включи в разгрома на Япония след победата над Германия?"Да бъдем максимално точни - Чърчил поставя условието всички страни от остта и Финландия да им бъде обявена война и след това да бъдат окупирани - безусловна капитулация. За това и СССР армия обявява война на България - независимо че де Юре вече не сме в остта. Накрая СССР обявява война и на Япония.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си чувал за поетия от Сталин ангажимент на срещата с Рузвелт и Чърчил в Техеран, Червената армия да се включи в разгрома на Япония----- Поел е ангажимент да наруши подписан валиден договор? Гениално.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при първа възможност японците са щели да го нарушат-------След като не са го нарушили през лятото на 1941, кога са щели да имат по-удобна възможност?
99
2
 
10
 
! Отговори
... преди 4 години
До АнонименАми история не се учи от смартфоните, а от училище, тоест добра образователна система!
98
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Истината е, че богатите евреи са платили на други да избият бедните евреи, че им писнало от задълженията на Тората да се грижат за тях...
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 90Когато си невеж и злобен, пишеш глупости и се излагаш. Да си чувал за поетия от Сталин ангажимент на срещата с Рузвелт и Чърчил в Техеран, Червената армия да се включи в разгрома на Япония след победата над Германия? Е, изпълни ли думата си?
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До защоТа те и сега разправят, че се победили хитлеристка Германия! Разчитат на късата памет на хората, а тя за жалост, наистина е къса! Особено при плиткоумните!
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
текстът така и не беше поправен...Нищо, хибридката да върви..........
94
0
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До анонимен 98,Е как, това го знае всеки поляк! Те и затова са си толкова "гъсти" с американците.
93
1
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Това само Миналата Паси( за жалост оцелял) го подсказал
92
1
 
16
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До Анонимен 76България не тръгва да се бие с никого, само осигурява окупационни части за Сърбия и Гърция и обявява "символична война " на САЩ и Великобритания, която се излива в съвсем несимволични бомбардировки от ВВС на въпросните страни. А заради окупационните войски в съседите изплаща яки репарации!
91
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената армия е освободила лагера Аушвиц, а американците освободиха лагера Гулаг !
90
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 96Аушвиц е в Полша,остава американците да кажат ,че са освободили и Полша.
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на американците.Остава да научат история,и география.
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля обяснете къде е това Аушвиц.
87
2
 
28
 
! Отговори
защо преди 4 години
Една лъжа повторена 100 пъти става истина! Утре ще аплодираме 9 май, като ден в който американската армия развя знамето си над Райхстага.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 90Да,да а японците защо оспорват границата със СССР и Монголия през 1938г.Стига се до война през 1939г.,японците нахлуват в Монголия където са победени от маршал Жуков в битката при Халхин гол,дават над 40хил.жертви.след това е подписан прослувутият мирен договор!Може да си сигурен ,че при първа възможност японците са щели да го нарушат.
85
0
 
20
 
! Отговори
До89 преди 4 години
Както и да го въртиш има много архивни кадри как ги молят да открият 2 фронт, а те се мотат и евреите горят, затова Израел направи 9 май официален празник, защото помнят преживели те холокоста истината, ама като гледам тука кви разбирачи, май трябваше вас да питат, сгрешиха:))
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 89Само да те светна,лесно може да се провери колко са били по численост войските командвани от Ромел в Африка!Пренебрежително малко спрямо тези на източният фронт,освен това в Африка е имало и италиански войски!Дивизиите отклонени от Курск отиват да помагат на фашистките армии в Украйна където Червената армия настъпва!