Ердоган заплаши, че Турция може да започне нова военна операция в Сирия

Турция не признава и не приема плана на Доналд Тръмп
1 фев 2020 09:15, Петя Славова
57
Ердоган заплаши, че Турция може да започне нова военна операция в Сирия
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че Турция може да започне нова военна операция в Сирия, ако ситуацията в Идлиб не получи скорошно разрешение. По думите му Турция няма да стои като безучастен наблюдател на случващото се в Сирия.

Турция не признава и не приема плана на Доналд Тръмп, който ще унищожи Палестина и ще отнеме Ерусалим, категоричен беше Ердоган, пише БНР.

Турският държавен глава отново подчерта, че "Ерусалим е червена линия“ за Турция и допълни:

"Изоставянето на Ерусалим изцяло в израелските кървави лапи ще бъде най-голямо зло не само за живеещите там мюсюлмани и християни, но и за цялото човечество“.

Още по темата

Реджеп Ердоган заяви, че „да бъдат счупени ръцете, протягащи се към джамията „Ал Акса“ в Ерусалим (третото най-свещено място за мюсюлманите) е изискване на вярата и добави, че ако днес тя не бъде защитена, то утре няма да е възможно да се спре посегателство срещу Каабата в Мека (най-свещеното за мюсюлманите място) и срещу Медина. Той призова и християнският свят също да поеме отговорност по въпроса за статута на свещения град, тъй като християните също имат права там.

Турският лидер разкритикува редица арабски държави като Саудитска Арабия, Бахрейн, Оман и Обединените арабски емирства за мълчанието им по въпроса за предложения от американския президент план.

Турция няма проблем с Израел, но възразява срещу израелските действия против правото и справедливостта, допълни Ердоган. Турският президент прибави, че „разбойническа и терористична държава не може да бъде уважавана.“

Реджеп Ердоган съобщи, че по-късно ще разговаря с палестинския президент Махмуд Аббас и с председателя на политическото бюро на радикалното движение "Хамас“ Исмаил Хания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
36
 
20
 
! Отговори
Александър Ваклин преди 4 години
Пример за разбойническа и терористична държава е Османската империя. Нейна наследница е Турция.
30
12
 
14
 
! Отговори
Сезгин Християнина преди 4 години
До Galipoly1915.....Скрий се бе ***.
29
20
 
17
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 4 години
Gurci..ermeni yahudi....vsichki ste na duloto niTURKEY force..
28
13
 
9
 
! Отговори
До хахаха преди 4 години
Даже се чува и ядрен молив до 2021 ще влезе на въоръжение. Космическите разрушители са оставени за 2022...общо 32 на брой с джамии в тях разбира се и по един ходжа ще излиза в космоса да цвили.
27
8
 
17
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 4 години
EVREITE sa MISHENA NO.1 za Turkiye fighteri
26
11
 
8
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 4 години
TURKEY Allways first..
25
13
 
4
 
! Отговори
Сезгин Християнина преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААМи да вземат и да се гръмнат тогава бе мюсюл.
24
25
 
9
 
! Отговори
Панайотис Гривас преди 4 години
Иде края на вредното турско племе..ПУТИН И ГРЪЦКАТ АРМИЯ ЩЕ ПРАТЯТ РУСКИ РАКЕТИ И ГРЪЦКИ ДРОНОВЕ В АНКАРА И ЩЕ ОБЕСИМ ЕРДУХАН НА ПИЛОНА НА МАВЗОЛЕЯ НА КЕМАЛЧО .РАБОТАТА Е ЯСНА ЗА ВАС ТУЦТЕ--- ЗАМИНАВАТЕ ПРИ АЛЛАХ НА ОЧНА СТАВКА .
23
10
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До Анонимен"Путин и кръвожадния Асад..."Верваш ли си?Значи законното сирийско правителство не трябва да прочисти зверилника Идлиб,където са събрани брадатите "демократи"-канибали?Ще го прочистят,та пушек се вдига,колкото и да *** отвъд океана,па и някои отсам!
22
9
 
6
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Колкото по-скарани са Турция,САЩ,Израел и арабите-толкова по-добре.Проблемът е само как да бъдат убедени евроджендърите да не приемат мигранти...
21
29
 
6
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР МЕГАЛЛУС преди 4 години
Цяла Турциа = Източна Гърция , е наша ГРЪЦКА ЗЕМЯ..ГЪРЦИЯ ИМА СВЕЩЕННИ ХИЛЯДОЛЕТНИ ПРАВА НАД ЗЕМИТЕ ДО ЕФРАТ И ДО ЕЗЕРОТО ВАН .АПЕЛИРАМ към ООН -- ЗА НЕЗАБАВНА ОБЩА ГРАНИЦА НА ГЪРЦИЯ СЪС ГОЛЯМА АРМЕНИЯ И ГОЛЯМ КУРДЕСТАН , НА РЕКА ЕФРАТ И ЕЗЕРО ВАН !НЯКОГА АЛЕКСАНДЪР Е СТИГНАЛ ДО ХИМАЛАИТЕ И ДО КАЗАХСТАН В ДНЕС ПРЕСУШЕНОТО АРАЛСКО МОРЕ !СЛАВА НА АЛЕКС , СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ АЛЕКСАНДРОС !
20
17
 
8
 
! Отговори
Пророка моамет преди 4 години
В Сирия май хвърчат османски шалвари. Да не са на вълшебни килимчета. Ха ха ха ха ха ха ха.
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя що не попита неговите храненици от идлиб защо вчера бомбардираха джамията в алепо- и по какво се различават от тия дето взривиха най-голямата статуя на буда в афганистанамериканската стратегия - да се изпарят всички културни ценности на даден народи ердо я спазва
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20, журналистката на RT Вафа Шабруни щеше да разкаже най-подробно и обстойно да покаже, но беше тежко ранена от джихадистки снаряд. То шило в торба не седи. Ще се разбере това оръжие точно какво производство е и кой/кои е/са въоръжил/ли идлибските терористи. По-важно е друго. Вече часове, денонощия изтичат от инцидента с журналист-колега, а европейските ценности съвсем не пречат на журналистите, обслужващи колективния запад, дружно да мълчат все едно нищо не се е случило.
17
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16И какво е това оръжие западно производство?Автомати калашников ли?
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боко форевър...Дано имаш друга професия, щото ще умреш от глад ако разчиташ на стиховете си.Хвани се рапър.
15
6
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
До Анонимен--- E KOY GI KARAL TURKIYETO DA PRUYUTI 3 MIL BEJANTSI ZA DA IZNUDVATE EU ZA MANGIZI LI SEGA SI GI HRANETE KVO VI PRECHI.HAYDE CHIBAAAA
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ситуацията в Идлиб не може да получи удобно за Турция скорошно разрешение.Сирийските войски неумолимо напредват и онзи ден превзеха град Маарат-ан-Нуман в провинция Идлиб. Там те откриха огромен склад с оръжие западно производство. Поканиха журналисти да снимат и да разкажат и докато журналистката на RT Вафа Шабруни готвеше репортаж, избухна снаряд и тя беше тежко ранена. Шойгу веднага изпрати военни лекари от Хмеймим на помощ на сирийски медици. Лечението на Вафа ще продължи в Москва.
13
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е приютила 3-4-5 милиона сирийци вече 3 години.Според мен има пълното право да се меси в работите на Сирия.То е ясно, че на Асад му се иска да изгони неудобните му хора и да им вземе земята, ама не става.
12
5
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ДА ПОБЪРЗА ДОКАТО НЕ ГИ Е НАТРЪШКАЛ НЯКОИ ВИРУС