36 души във френския самолет от Ухан с признаци за коронавирус

361 души са жертвите на болестта до този момент
3 фев 2020 09:48, Ния Христова
29
36 души във френския самолет от Ухан с признаци за коронавирус
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването на Франция коментира, че 36 души от евакуирания полет, пристигнал от Ухан, са показали симптоми на коронавирус, съобщи в. "Монитор".

254 души бяха транспортирани с втори полет от Ухан до Франция. Двама българи бяха евакуирани със същия този полет. Те са настанени във ВМА под карантина и ще останат там 14 дни.

Анес Бюзен, здравният министър съобщи, че близо 20 души са останавени на летището в Истр, Южна Франция, които са проявили симптоми. Сред задържаните има французи и граждани на други страни. Днес ще излезнат резултатите дали хората наистина заразени с коронавируса.

16 чужденци със симпотми са изпратени в родните им държави. На втория полет до Франция е имало граждани на 30 различни държави, предимно европейски. 65 от евакуираните са французи.

Още по темата

Военни източници в Истр обявиха, че 124 европейци са върнати в страните им. Най-малко 9 белгийци и 15 холандци са изолирани в близост до Брюксел, съобщава Belga.

До този момент във Франция има 6 потвърдени случая на коронавирус.

361 смъртни случая на коронавируса са потвърдени до този момент в Китай и един във Филипините. Заболелите в Китай достигнаха 17 238 души, включително в Тайван, Хонконг и Макао. По света има регистрирани 150 случая. В САЩ са потвърдени 11 случая, а във Виетнам три нови случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да не е вярно, че иначе... Нашите двама студенти, докарани със Спартана, бяха в същия самолет!
3
3
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Коронавируса се предава и през фекалите ,тоест толетните ....-това откриха учените ,тъй че нещата стават много нехубави ...казаха също ,че маските не предпазвали от вируса !
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФЕЙК!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Излязат", не "излезнат"! Къде си учила български език, Ния!?