Гняв в Германия, АзГ подкрепиха политик в Тюрингия

Томас Кемерих бе избран за премиер с помощта на гласовете на АзГ
6 фев 2020 14:19,
39
Гняв в Германия, АзГ подкрепиха политик в Тюрингия
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е "непростимо" това, че политик в провинция Тюрингия си е позволил да си послужи с гласовете на крайнодесните депутати, за да бъде избран за министър-председател, и призова за нови избори, предава AFP.

По-рано изненадващо Томас Кемерих от "Партията на свободните демократи" (ПСД) беше избран за министър-председател с помощта на депутати от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", което наруши обещанието на основните партии в страната по никакъв начин да не си сътрудничат с тях, пише "Фокус".

Това което се случи в Тюрингия е "непростимо и затова резултатите трябва да бъдат преразгледани", заяви Меркел на пресконференция, като описа случая като "лош ден за демокрацията".

Вчера малката германска провинция Тюрингия премина червена линия в германската политика, след като кандидат за регионален премиер беше избран с помощта на гласове от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" за първи път.

Томас Кемерих, политик от икономически либералната Свободна демократическа партия (СДП), беше избран за регионален премиер, след като депутатите от АзГ го подкрепиха. В резултат Кемерих победи действащия премиер Бодо Рамелоу от Лявата партия с 45 срещу 44 гласа.

"Това е първият път в историята на съвременна Германия, когато регионален премиер, бива избран с гласове на АзГ", заяви политологът Андре Бродок пред телевизионния оператор MDR.

Тъй като гласуването беше тайно, Кемерих трябва да е получил и подкрепа от депутатите от ХДС, както и от своите съпартийци от СДП. ХДС на канцлера Ангела Меркел незабавно призова за нови регионални избори като изход от кризата, призив, подкрепен и от други основни партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 4 години
е, че в Берлин 90% живеят под наем, а за цяла Германия едва една трета имат собствено жилище. Но понеже имотите не влизат в статистиката, БГ е обявена за "най-бедната държава" в ЕС. Така ли е наистина ?
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия е прехвалена кoчина, сбирщина от пенсионери, немския е безполезен език. Франция е далеч по-значима и мощна страна. Наполеон сгазва прусия за 2 седмици. Една водородна бомба от френския ядрен арсенал и от германийката остава само един кратер. При война всичко ще се реши за един ден.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като 20-годишен субект, живял 15 години в Германия, само да си кажа : това, че тези хора са в голяма част са скучни, надменни овци е напълно вярно. Има изключения, но малко. Още от малки деца са с огромно самочувствие. Това идва от парите в повечето случаи. Много са прикрити, не си казват мнението свободно, просто са едни богати страхливци. Та, не ги възхвалявайте, ако не сте видели с очите си.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Официално, ще има нови избори. Номера на Ердоган. И все пак ислямиста допусна друга партия да вземе Истанбул, но Сорос няма да допусне германци да си управляват страната.
33
9
 
8
 
! Отговори
Бъгър преди 4 години
Аз съм дълбоко притиснен за Гермния.България няма хора защото те заминават за германия и с какво нескопосания в българия *** ще впечатли германия да не би да стане Айнщайн там.Гееманците да му мислят.
32
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си позволявам да давам съвети на немците, при положение, че моята държава е най-бедната в Европа, а в парламента ни присъстват предимно престъпници. Германия е велика нация, доказала е, че може да преживее всичко. Това е нация която беше разрушена, нарязана и разделенав в две поредни световни войни и пак е навърха в Европа. Вие сте тръгнали да я плашите с някакви крайнодесни и крайнооранжеви. Мислете за България, че след някоя-друга година тук жив човек няма да остане.
31
2
 
9
 
! Отговори
Pirelli преди 4 години
Няма лошо от расизъм има лошо когато той е неправилно насочен.Когато се съюзяваш с дръпнати японци срещу други бели това не е расизъм а това е глупост с цел печелене на дивиденти.Расизма трябва да е брутален и насочен правилно изцяло фенотипно и първичен.Power is nothing without control!
30
1
 
28
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
С подобни изказвания Меркел и подобните й в прав текст си признават това което всички незаслепени знаем за тях.За сегашните европейски политици народа има право на глас само когато е съзвучен с техния,а демокрацията е само схема за налагане на техните схеми.
29
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може изобщо хората да гласуват за АзГ? Тези са по-зле и от англичаните, които гласуваха за излизане от ЕС. Каква демокрация е това като гласуват не за когото трябва? Възмутително. Другият път направо Сорос да назначи правителството на Тюрингия, че с това гласуване демокрацията няма шанс.
28
2
 
23
 
! Отговори
Реалността! преди 4 години
Германците нямат шанс.Нямат оръжия и са никои.Те когато имаха две войни не успяха та сега ли.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Как не можа да вдене, че като кани навлеците дразни лъва и го дърпа за опашката."Точно там е заровено кучето, политиците знаят много добре какво правят, потискат информация за престъпления, потискат статистики и си служат с агресивно политическо говорене, което показва, че всъщност тяхната крайна цел е гражданско неподчинение, вследствие което ще обявят по строг полицейски или военен режим, заради ужасните "расисти" и така ще докарат модерния фашизъм с цензора на всички нива, за наша защита..
26
0
 
22
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Мерките които взимаш за да се предпазиш от най-големия ти страх, ще бъдат причината той да дойде. В случая от фобията германците да не бъдат приети като генетично предразположени расисти, им докара толкова репресии върху самите германци, че крайния национализъм е във възход. Противопоставянето на крайно различни култури, и налаганото им съжителство могат да доведат само до проблеми, особено ако едните не са готови да се откажат от културните си особености и биват защитавани всячески от органите.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой език научихе бе паламуд? турския ли?Вие камиларите се раждате еднокнижници и си умирате такива. Прогресът при вас е със скорост на умрял ***. Гастарбайтерите от първото поколение знаят цели 5 думи.А тези които говорят много добре немски - 6 думи, ясно ли ти е, кayн!
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел насила ще подпали огъня на нова война, която може да избухне отново от Германия и чиито последствия са напълно непредвидими. Как не можа да вдене, че като кани навлеците дразни лъва и го дърпа за опашката. Икономиката може и да се държи на ниво, но човешките отношения в Германия стават все по-безчовечни. Хората са загрижени и с право се възмущават на този цирк. А знаем, че германците са подреден народ и скоро ще сложат всички по местата им...
23
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10Простимо ли е Меркелицата да кани и обгрижва в Европа индивиди=====Абе паламуд тези индивиди се захванаха на работа научиха езика за две години !До като вие тъпчите на място познавам доста от десетилетия в Германия знае здравей здрасти само далавери мисли .
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простимо ли е Меркелицата да кани и обгрижва в Европа индивиди напълно отричащи и разрушаващи господващите на континента религия, култура и начин на живот?
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенило се, непенило се, баба си заминава и оставя наследство навлеци. Хората недлволни.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политическите процеси са отражение на реалния живот, а не нещо изолирано и държано в карантина.Хитлер идва на власт не въпреки народа, а заради народа. Отделен въпрос е докъде я е докарал, но в случая разглеждаме принципът, а не последствията.Така е било, така е и така ще бъде.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел я подкара като Ердоган.
18
12
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
Човека е ГЕРМАНЕЦ, не балканец, и вече си подаде оставката по-малко от 24 часа от избирането му!!!! Танте, манте.. Ей на ви тогава пожарникар и резидент.