Снегове в Турция отнеха живота на 13 мигранти

Снежна виелица ги застигнала малко след като влезли от Иран
9 фев 2020 20:48,
13
Снегове в Турция отнеха живота на 13 мигранти
Снимка: БГНЕС

Тринайсет мигранти са загинали при снежна буря в Източна Турция, след като преминали иранско-турската граница, предаде ДПА, като се позова на съобщение на правозащитна организация.

Мигрантите били стигнали до планина в района на град Чалдъран в окръг Ван, когато били застигнати от снежна виелица и починали от измръзване, съобщи в Туитър правозащитната организация от окръг Ван.

Валията на Ван Мехмет Емин Билмез каза за Анадолската агенция, че е бил уведомен за смъртта на 13 души, които преминали границата нелегално. Той каза, че атмосферните условия не са позволили на спасителните служби да достигнат района, пише БНР.

Няма официална информация за националността на мигрантите, но според турския в. "Евренсел" 10 от тях били от Афганистан и трима от град Кобане на сирийско-турската

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: снягТурциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея нещастници,..... така и не се намери един свестен и куражлия човек да ги организира и поведе ,и да си оправят държавите.Превърнали са се в едното ,,живи месо''язък за голямата им вяра в Бог.Чудно ми е какво ще прявят в Европа тези хора? Та те идват от ,,Земите на Забравените'', а искат всичко в Новият Свят да бъде както в старият.И ако не е,ще се борят ,,да е''.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, мигранти, само инджилери и ядрени физици, кви мигранти...А доста от тях са и хирурзи, ходят си със скалпелите на кръста и който не им хареса по улица го оперират моментално, без упойка.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо бягат от евроатланически Афганистан?
3
2
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Местя !
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руснаците изключиха климатичното оръжие и се започна...
1
4
 
11
 
! Отговори
Гогол преди 4 години
Земята не издържа тежестта на грехове на робите на рогатия лунен демон