Съветник на Джонсън обвърза интелекта на човека с расата

Андрю Сабиски подаде оставка заради расистките коментари
18 фев 2020 17:30, Елка Василева
81
Съветник на Джонсън обвърза интелекта на човека с расата
Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС

Съветник на британския премиер Борис Джонсън подаде оставка, след като станаха публични негови онлайн коментари, направени преди време, в които той свързва интелекта на човек с расата, предаде АФП.

В свой пост в интернет Андрю Сабиски твърди, че афроамериканците имат по-нисък коефициент на интелигентност, отколкото белите американци.

Освен това в публикация през 2014 година Сабиски пише, че начинът за спиране на нежелани бременности, които “водят до създаването на постоянна нисша класа“, е да бъде наложено ползването на контрацепция.

В пост в Twitter съветникът написа, че се оттегля от поста, защото не иска да бъде някой, който създава проблеми.

Официалният говорител на Борис Джонсън отказа да коментира Сабиски, противоречивите му възгледи или дали премиерът е съгласен с тях, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
1
 
! Отговори
Ритнипешка преди 4 години
Историята на основания на 5.5.1948 червен отбор на Генералисимуса и слугата му от КГБ Берия наречен по атеистично му СЕСЕКА от София докато целият Съветски съюз и Китай са в негласно ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ заради очакваната съвместно от СТАЛИН и МАО:ТРЕТА СВЕТОВНА ЯДРЕНА ВОЙНА е комична,куриозна и фарсВеликият военен и погребан в мавзолея във военна униформа Генералисимус Сталин през войната от 1948 до 1953 срещу Запада успехът на СЕСЕКА от Борисовата е че пречукват и то в СССР Георги Димитров-тараб
50
2
 
6
 
! Отговори
Fakt преди 4 години
Ами това е отдавна доказано. Казал е истината.
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 46Докато изучавах историята разбрах,че се развиват тези нации,които имат средствата за това,който няма достатъчно средства и търговия си остава на същото ниво,народите които водят често войни на собствените си територии и са били изтощавани държавите им,също не са им достигали средства,за да се развият и разгърнат.Всичко е относително.
48
3
 
6
 
! Отговори
Брюкселску Правду преди 4 години
до 51:Това е Нео-НаЦи, всички Култури са Равни, Всички Хора са ЕднаквоИнтелигентни, Всички Учени са Черни, Белите нямате Нищо, а скоро ще е Още по-малко!
47
4
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Казваш истината и расист !!! В учебниците да виждате тъмни учени ???
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Католика НЕРОНЕлинизма е измислен в 17 век и с фанариотствотоТракизма - измислен в 19 век от шарлатаниУкраинци - измислени през 19 век,като австрийците с насилие и терор превръщат руснаците в украинци
45
2
 
3
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Естествено,че и културите имат значение.Източните култури си имат особености и не предразполагат към изобретения.Говоря за преди 20-и век.Там феодализма съществува до края на 19-и век,а някъде и по-късно.Европейците защо създават невероятни шедьоври в изкуството и науката чак през 15-и век?Да не би през 12-и да са били по-прости?
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха,голям майтап,а Джонсън има турска кръв,ми той самия изказал се е със славянска фамилия - Сабиски,явно са на едно мнение с Орбан.
43
2
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 4 години
Е какво да каже като фактите са си факти. Да лъже или да си мълчи ли. Назоваването на проблема е 1 стъпка към решаването му, но толерастията има интерес от конфликти и расово противопоставяне, за да просъществува
42
5
 
0
 
! Отговори
до 46 преди 4 години
"трябва да има и среда, традиции и така нататък" - искаш да кажеш, че Културата на дадена популация е също от значение и не сама АйКю им ли?! ама, засрами се бе, ти си жив Хитлер, не само расите Не били Равни, ами и Културите!!
41
3
 
7
 
! Отговори
До въпрос преди 4 години
Има си тестове,с които се мери Ай Кю.И сингапурците са на първо място в света.Другите жълти от Тайван,Хонг Конг,Япония,Монголия.Също са в челната десетка.А нямат изобретатели,защото трябва да има и среда, традиции и така нататък.Сър Исак Нютон е твърдял,че е постигнал постиженията, защото преди него са работили велики умове.
40
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък съм ром и не искам да си сметна айкюто защото е псевдометод. Имам приятели работят в чистотата и чистят улиците, правят нещо полезно. А българина и под тази статия от висшочайша позиция с вдигнато носле сочи и вика: за тези може, за онези не може! Тези са повече хора онези са по малко хора! Перфектни сте за надзиратели в Аушвиц, трябвало е да се родите 100 години по-рано. Вероятно обаче руснаците са щяли да ви отрепат но пък преди това ще сте си начесали злобните душички. Ади!
39
5
 
9
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
това е списък на Бели Мъже Расисти - за които не трябва да се говори и чиито статуи и мономенти трябва да бъдат рушени!
38
5
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
от коя раса са: Алесандро ВолтаАндрe АмпeрДжеймс Ват (Уат)мога да продължа до безкрай, но горните ги пише на контакта срещу мене като 240V, 16А, 1650W. Въпросът ми е, защо няма нищо ключово около мене, за което науката зад него е дошла от раси по-интелигентни от Бялата Раса?! Трудно ми е да разбера, защо тези Сингапурци със 108 единици не са дали нищо на Света!!
37
4
 
3
 
! Отговори
НИКЕ преди 4 години
КУРИОЗ ЕнгландБритания още далеч преди да е създадена Римската империя са единствените КЕЛТИ подложени на минимална германизация а сега 2020 г. заедно с останалите британски народи са НАЙ-ЧИСТИТЕ ЕТНИЧЕСКИ КЕЛТИКлубът на РИМСКАТА ИМПЕРИЯ е разчитал главно на двата основополагащи ЕВРОПЕЙСКИ клона на бялата раса ТРАКИИЙСКИЯТ с гърци,испанци и прочие и КЕЛТСКИЯТРодената на 21 април Уиндзор току виж станала Римо-Келтска Императорка и то що годе законнаСлавяни и ГЕРМАНЦИ не са от Римския клуб
36
4
 
8
 
! Отговори
Аз съм преди 4 години
До панчоКак да не е българин, като има роднини в българското село Бояджик.Баща му и майка му са българи, съответно и той е българин, въпреки че е роден в САЩ.
35
3
 
9
 
! Отговори
факт преди 4 години
Твърденията му са абсолютно правилни. Подаването на оставка е грешка. Афроамериканците са като другите африканци и цфиганите. Свестните индийци са друга тема. Лично познавам индиец от южната част на страната, от малцинството на тамилите, който е черен, но интелигентен човек. Завършил е висше образование и работи.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрда и Барби да си кажат мнението !
33
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Мястото на расистите е в затвора или да бъдат социално изолирани и заплюти от обществото докато не се превъзпитат. Един от най-талантливите учени в света са индийци. Барак Обама - черен, но с двойно по-висок интелект и култура от Тръмпи Глyпака. Повечето българи също не са бели като шведите, но пък се чувстват арийци и нещо повече от другите народи, което е еднакво цинично и аморално и говори за лошо възпитание.
32
4
 
13
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Американските не88гри са от 200 години в САЩ, пък Ай Кю то им е 80.При средно за белите американци 100.И за жълтите американци 105.