VW пак отложи решението за завод в Турция

Концернът обаче така и не търси алтернативно място
19 фев 2020 23:30,
48
VW пак отложи решението за завод в Турция
Снимка: БГНЕС

Volkswagen отново ще отложи взимането на решението за изграждането на нов завод на компанията на територията на Турция, съобщава баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung, най-тиражираният ежедневник във ФРГ.

„Все още имаме време и със сигурност можем да вземем решението до средата на годината. Не сме в състояние да вземем решение на заседанието на Надзорния съвет в края на февруари", цитира изданието източник на Reuters.

Още през декември миналата година се появи информация, че ръководството на компанията вероятно няма да вземе окончателно решение за новия завод на заседанието през февруари, пише "Фокус".

Още по темата

Volkswagen избра да направи милиардната инвестиция в Турция, но след решението на Анкара да започне нова, трета по ред операция в Сирия, германският концерн обяви, че замразява хода на преговорите. От комапнията обаче увериха, че не се обсъждат алтернативи за изграждането на завода.

Според първоначалните планове в близост до Измир трябва да бъде построен завод с капацитет за производство на около 300 000 превозни средства годишно. За тази цел ще бъдат наети около 4 000 служители. Инвестицията е на стойност около един милиард евро. Строителството трябваше да започне в края на 2020 г., а производството - през 2022 г.

Въпреки че решението се бави, концернът заяви, че не търси алтернативна дестинация. Сърбия, България и Румъния изразиха интерес да получат тази голяма инвестиция, но Volkswagen вече са избрали Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: заводVolkswagenТурцияизмир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе в турция се работи поне 2,3 пъти повече от БГ, румъния , сърбия и тнт.Нали ще въвеждаме 32, 24 и тнт работна седмица.Трябв ада не са с целия си от VW да построят завод в БГ.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека от името на цялата задруга на Еврозъюза, да се помолим на Ердоган да спре за 2 седмици, за да се почне завода на Народна кола, а после пак да думти в Сирия.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"След 2 години турците почват производството на собствен електрически автомобил."И откъде батарейки? Щото световните производители цакат яко цената и пак не намират достатъчно материал за батарейки, па точно Пуйкия с вързалата икономика и с война ще може да похарчи милиарди за батарейки, за някакъв автомобил, дето я някой купи, я не. Пък същия автомобил чакай някога да позволят да се продава в ЕС... на кукуво лято, като Джоланчо му дойде акъла. Тоест - никога.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не щем заводи, искаме евро от ЕЦБ. Само тя може да направи българския народ богат. Раздава евро на калпак по курс 100 евро за лев.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 2 години турците почват производството на собствен електрически автомобил.Администрацията и мн частни фирми още от сега са порачали хиляди електромобили.Шанса на германците за сериозни продажби вече в Турция го няма.А и самите турски граждани са на изчакване за новия електромобил