Джихадистка искала да взриви катедрала в Лондон

Подготвяла бомбени нападения и в хотел
20
Джихадистка искала да взриви катедрала в Лондон
Снимка: Pixabay

Във Великобритания привърженичка на забранената терористична организация „Ислямска държава“ призна, че е планирала да вдигне във въздуха известната катедрала "Сейнт Пол“ в Лондон.

Сафия Амира Шейх, от западния лондонски квартал "Хейс", призна в централния криминален съд, известен още като OldBailey, че е подготвяла бомбени нападения в катедралата „Сейнт Пол“ и хотел, съобщи БНР.

Привърженичката на „Ислямска държава“, която е на 36 години и чието име по рождение е Мишел Рамсден, е приела исляма през 2007 година, като бързо след това се е радикализирала.

Тя е била арестувана през октомври миналата година след като е влязла в контакт с двама полицейски служители – мъж и жена, действащи под прикритие. Двамата са се представяли като съмишленици на Сафия и тя е потърсила съдействие от тях за изготвяне на взривните устройства.

От закодираната кореспонденция между Сафия и полицаите става ясно, че тя е искала да избие възможно най-много хора, като смята, че за целта е най-добре това да е катедрала и по възможност на Коледа или Великден.

Сафия е посетила катедралата за оглед.

Ръководителят на Отдела за борба с тероризма Нийл Басу съобщи за медиите, че са в ход около 800 разследвания на потенциални заплахи за тероризъм. Той допълни, че 24 терористични нападения са били предотвратени след инцидента на моста Уестминстър през март 2017 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 4 години
Искала, но не могла!Жалко!Високомерните колонизатори заслужават един по-стабилен шамар!Макар и да не съм хич почитател а мюслитата.
14
1
 
1
 
! Отговори
Леле до 14 преди 4 години
Английската полиция не можа да защити хиляди английски бели дечица от масови изнасилвания , а кралицата им си мълчи по въпроса. А ти нямам представа какви си ги пишеш....
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сори, нали вече в Англия има само чиста англо-пакистанска висша раса и българите румънците и европейците все са лошите е на вече няма такива.Има само чисти англичани с бангладешки акцент.Щото за европейци има куп визови ограничения точкови системи и тупотии ама за пакистанци и афганистанци има отворени граници само дето и билетите не им плащат.Ами на ви ги сега им сърбайте попарата ще има много да слушате англичаните сръбската чалга Трепни и българската Да се взривим на Теди Александрова.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джихадисти са, панчо. Преди години в Сирия съществуваха десетина зони на ескалация - Дамаск, Голански възвишения, Хама, Палмира, Алепо, Идлиб и др. Русия събра Иран и Турция в Астана и Сочи и съвместно решиха да ликвидират зоните, да разоръжат джихадистите и с автобуси да ги превозят в Идлиб. По този начин в Идлиб бяха събрани всички джихадисти от цяла Сирия. Първоначално без оръжие, но бавно-постепено Турция ги въоръжи и те започнаха да обстрелват и нападат с дронове руската база в Хмеймим.
11
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 4 години
абсолютно съм сигурен че всеки мултикултуралист ако му кажа да избере да живее в блок с два вода един само с мигранти и един без нито един фес, сигурен съм всеки ще избере хубавия вход!!!! всеки човек е расист другото е лицемерие! бъдещето е на расизма, всеки си иска държавата и не иска да я дели с маймуни!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е ли расизъм и християнофобия?
9
2
 
6
 
! Отговори
1234 преди 4 години
трябваше да я взриви за дса изселят завинаги всичкото фес от европа! *** не разбират че нещата се прмениха и се търси повод да ги изринем! моля ви взривете и ал невски!
8
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Откачалка. Приела исляма, радикализирала се. Не е добре, има нужда от лечение.
7
0
 
7
 
! Отговори
Андрейчо преди 4 години
За голямо НАШЕ съжаление / на самите англичани не им пука,защото се "радват" на голяма демокрация ?! / така ще е,докато главно в Лондон,а и в много други английски градове СВОБОДНО се води ислямистка пропаганда по площади и улици ?!
6
10
 
0
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Анонимен 5тези в идлиб не са джихадисти а опозиционни партизани дезертиори и др които не искат диктатора на властджихадистите са другаде
5
13
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
не се базикай с британското разузнаване както и с израелскототова е страната на шерлок холмс и ще разнищят всеки случай до дупкадоказаха колко са добри със случая скрипал и много другина онези в москва им увиснаха ченетата след края на разследването скрипалвсеки ден в капана на тамощните служби ще попадат всякакви подобни радикализирани
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера идлибските джихадисти искаха да разкъсат фронта на сирийската армия. Получиха подкрепа от турската артилерия. Сирийците поискаха помощ от ВКС РФ. Су-24 засипаха с бомби терорягите, а те обстреляха един от бомбардировачите с ПЗРК, доставено от Турция. Су-24 се спаси маневрирайки. Действията на руската авиация позволиха на сирийците да отблъснат бандитската атака. Русия предупреди Турция да не помага на джихадистите. Днес Турция моли Русия за разрешение да ползва сирийското въздушно простран
3
1
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Тази същата е запалила и катедралата в Париж.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не е свързано с Брекзита?
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Англия тръгва по правилния път то Германия отново отива към диктатура и по лош път.Англия ще попита християните отново и ще се бори с ислямизма,то Германия пък ще гони десните и християните в полза на ислямизма.