Ким Чен Ун и жените с власт в Северна Корея: Леля, баба, любима

Дъщерята на вечния президент Ким Ир Сен има голямо влияние за ключови решения
31
Ким Чен Ун и жените с власт в Северна Корея: Леля, баба, любима
Снимка: БГНЕС

Жените май са истинските управници в комунистическата Северна Корея, в която лидерът на партията и нейн водач – Ким Чен Ун, само може да слуша. За него се знае твърде малко, самият той представлява загадка за световната общественост заради строго контролираните новини, които излизат от страната.

Въпреки това водачът на Северна Корея бе една от най-често споменаваните личности, особено след размяната на реплики с американския президент Доналд Тръмп, последвалото стопляне на отношенията, и сегашните неясноти около това какво крои севернокорейският лидер.

Оказва се, че въпреки привидната си мощ, той е силно повлиян от няколко могъщи жени, а „Telegraph“ изброява петте най-влиятелни от тях.

Ри Сол Джу

След като през 2011 г. Ким Чен Ун пое властта, се ожени за Ри Сол Джу, загадъчна момиче на двадесетина години (последните данни за нея са оповестени официално около 2013 г.). Според някои спекулации, тя е била избрана за първа дама, защото физически напомняла на съпругата на вечния президент и основател на Северна Корея, отдавна починалия Ким Ир Сен. Преди брака тя пяла в любимия оркестър на покойния „скъп владетел“ Ким Чен Ир.

Тя се появява в компанията на Ким на почти всички важни държавни празници, но към края на 2012 г., тя изведнъж се оттегля от обществения живот в продължение на няколко месеца, така че се предполага, че тогава е била бременна и е родила дъщеря, която, ако може да се вярва на Денис Родман, се казва Ю Ае.

Ким Йонг Ху

Единствената жена от обкръжението на Ким, която може да се види на снимките в компанията на водещите севернокорейски генерали, е Ким Йонг Ху . Става дума за шестдесет и петгодишната леля на Ким, дъщеря на вечния президент Ким Ир Сен, която има голямо влияние за ключови решения на една от най-изолираните държави в света.

Заедно със съпругът си тя е натоварена да се грижи за обществения имидж на племенника си.

Сео Унг Хян

Тя е била певица в оркестъра Унхасу, вече споменатия любим оркестър на „Любимия лидер“. Според някои информации, Ким многократно се поддава на нейните „западни“ магии, но младият водач в крайна сметка избра да се ожени за Ри Сол Джу вместо за Сео Унг, чиято съдба днес е неизвестна. Все още не са потвърдени официално информациите за екзекуцията на целия оркестър преди години, но не е известно дали и тя е била застреляна.

Хьон Сонг Уол

Става дума за още една певица от този оркестър, за която се смята, че е била любовница на Ким. Тази връзка се предполага, че е продължила десет години, но Ким Чен Ир, бащата на Ким Чен Ун яростно се противопоставя на това. В крайна сметка Хьон се жени за офицер от армията, но поради нарушаване на закона за порнография (танцувала с неприлично облекло – бел.ред.), е била екзекутирана заедно с всички членове на прословутия оркестър. Има и теория, че екзекуцията е наредена от съпругата на Ким, Ри Сол Джу.

Ким Йонг Сук

Това е още един герой, който е издигнат в култ в Северна Корея и това е бабата на настоящия лидер. Тя е родена през 1919 г. , а нейният рожден ден всяка година се отбелязва като национален празник. Бабата на Ким се смята за героиня на съпротивата срещу японските империалисти, а често я наричат и „майка на нацията“. Тя е починала при неизяснени обстоятелства през 1949 г. , а именно заради предполагаемото физическа прилика с Ким Йонг Сук, Ри Сол Джу е била избрана за съпруга на Ким и първа дама на Северна Корея. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Сапата преди 4 години
Енда сопа за това пр... се,да държи един народ за неговите измишльотини,та този е престъпник от всякъде
29
2
 
2
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Чест и величие за вожда КИМ ! Най-големият държавник ! Боготворя го !
28
0
 
1
 
! Отговори
Катюша преди 4 години
До Дядо ПетърКауня и Импексовата курабия са най големите калинки!!
27
2
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
То тук пък не е пълно с калинки.Така КАПО ДИ ТУТИ КАПИ си осигурява гърба, че никоя от тях няма да посегне да го гътне от стола.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24 АнонименИ без скок са много по напред технологично от нашата евроатлантическа територия. Там дали има прайдове и НПОта на сорос ?
25
0
 
2
 
! Отговори
-|- преди 4 години
...Хьон Сонг УолСтава дума за още една певица от този оркестър, за......В крайна сметка Хьон се жени за офицер от армията,Я виж ти, *** те севернокорейсите били много широкоскроени хора, щом една жена там може да се жени - значи са вече позволили еднополовите бракове там....ИЛИ редакторът спи и похърква, отново
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"... тези корейчета се готвят за технологичен скок с помощта Сеул и Китай"И как казваш ще се осъществи този скок!?По заповед на другаря Ким предполагам.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тъща и балдъза му нищо не пише.Друга култура.Там имат ли лаф Удри тъщата, да ти е мирна къщата и премъдрости за балдъзата?А сериозно погледнато за тях всеки може да пише каквото си иска.Няма да се хванат да опровергават.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да - няма втори като него- ЗМИИ, КУЧЕТА, КОТКИ, ПЛЪХОВЕ, ПРИЛЕПИ- ДЕЛИКАТЕСИ.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким е на големия! Не цепи басма на никого ! Защото може да разхвърля ядрените ракетки !
20
2
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Това са *** клюки,а истината е, че сестра му "коли и беси" в политиката,между другото тези корейчета се готвят за технологичен скок с помощта Сеул и Китай!
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къщи в Барселона имат ли тези жени?
18
1
 
6
 
! Отговори
Агенция ЕЖК преди 4 години
От кои достоверни източници са тези клюки? Севернокорейците нямат навика да ни забавляват със светски новини, особено за поредния диктатор от рода Ким. Пак някой журналюга се е пънал да покрие дневната норма от 200 реда глупости, за да не го нарита шефът.
17
1
 
14
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Аз пък мислих че чета за България за роднина милиционер
16
9
 
9
 
! Отговори
киме да го знаеш преди 4 години
Вечна империя няма,Кима го знае но иска да дерибейства,малко му остава,ще свърши като Сад-ам-чо
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Другари кой е по-велик? Путин или Ким? И кой е по-висок"Северна Корея запази системата си за разлика от СССР, който се разпадна. Путин може да е по-висок, но Ким е по-тежък. Така че 50/50
14
7
 
9
 
! Отговори
да го знае св...та преди 4 години
Измисленият му комунизъм,.Рано или късно ще,падне,всичките им паметници ще бъдат разрушени и изхвърлени на бунището
13
11
 
12
 
! Отговори
коджакафалията преди 4 години
Не съм чувал ким чен ун да има къща в барцелона или някъде по света, не съм чувал да е горил *** от чужди държави, не съм чул да източва язовири за свои фирми, не съм чул да е дал достъп до данните на всичките си граждани, живее си в своята страна, добре или лошо това амааа въобще не е наша работа, със сигурност са по добре ако народа имат три неща - работа, безплатно образование и безплатна медицина, доколкото знам имат тези неща, това което ние нямаме
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли коронавируси при Ким? Интересува ме как са болните там?
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз лидер е за психиатрия,или к. в тила