Напрежение между Турция и Сирия: 22 турски войници загинаха

Страната си отмъсти на противника
28 фев 2020 07:30, Нели Христова
92
Напрежение между Турция и Сирия: 22 турски войници загинаха
Снимка: БГНЕС

Най-малко 22 турски войници бяха убити при въздушни удари в сирийската провинция Илдиб.

"В Идлиб загинаха 22 наши военни. Няколко са тежко ранени и им се оказва помощ", каза в ефира на телевизия Ен Ти Ви валията на турския окръг Хатай Рахми Доган, цитиран от ТАСС. По думите му въздушните удари са нанесени от сирийските войски.

Турция не закъсня с отговора си и бомбардира позиции на сирийските правителствени сили.

"Всички известни позиции на режима бяха обстреляни от нашите сухопътни и военновъздушни части", каза в комюнике ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун.

"Нашите безценни войници ще бъдат отмъстени", каза Алтун. Той призова международната общност, в това число Русия и Иран, поддръжници на правителството на Башар Асад, да "поемат отговорност", за да "спрат престъпленията срещу човечеството, които извършва режимът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Сирия ! Отмъсти и за нас българите !
43
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1897 Асадисти заминаха в ада
42
6
 
10
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Според АНСА Ер-доги-дог наредил на граничарите да не възспират сирийските бежанци по пътя им към Европа, защото се ядосал, че не се състояла срещата с Путин, Меркел и Макрон в Инстанбул. Ако наистина го направи, ще оберем пак ние пешкира на "Великите сили".
41
6
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Каквото сатърсили турците в Сирия, това са намерили! А, относно пукането на бежанците в Турция към Европа, там коронавирусът ги чака!
40
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идлиб не беше ли сирийска територия.Защо искат да и отнемат достъпа до Средиземно море.Май ставаше дума за много петрол,за който си точат нокти израелци ,американци и турци.Нищо,че е в района на Кипър.
39
8
 
34
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Турският президент се опитва да се представи като освободител. Освобождава чужда държава от собственото и правителство.Нещо като онези освободители, които влязоха в България на 9.9.44.Сега обаче тези примитивно-нагли номера не минават. След още малкожертви, на младите турчета ще им омръзне да умират за нефта на фамилията.И палачинката ще се обърне - краят на всички диктатури е един същ.
38
5
 
38
 
! Отговори
Todor преди 4 години
Тъпата беззъба Европа пак седи и гледа страхливо как нео-османлията окупира суверенни държави и въоръжава терористи да му вършат мръсната работа. Днес мълчат като п.тки когато Ердоган дава стингери на Ал Кайда а утре когато някой от тия "демократи" се побие с подаръка до летище Тегел в Берлин и свали някой А380 пак ще цвилят как руснаците са виновни. Свобода за Сирия! Вън османския окупатор!
37
18
 
7
 
! Отговори
От съседа преди 4 години
Колеги хората си защитават братята си от клане... много сме силни и долни да се подиграваме с хора, които не са сред живите... щом толкова много сме силни на думи, защо не дигаме глава на нашите главорези... днес в България ежедневно умират хора от крайна мизерия и болести... Българино гледай си своето канче и двор където се топим като сняг... Бог да ги прости войниците...
36
3
 
42
 
! Отговори
ДинкоАТВ преди 4 години
Не разбирам как някой пращ войници в чужда държава и после се оплква, че били убити.
35
6
 
27
 
! Отговори
до 47 преди 4 години
Ислямска държава ли е "сирийския народ ", защото и малките деца разбраха, че от подготовката до въоръжение Ислямска държава е ръка за ръка с Анкара!!
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо и екипа му са много слаби стратези. Тази игра им бе заложена още по времето на свалянето на руския самолет. Тогава се уплашиха, а сега вече ситуацията е различна. И преди и сега, за далаверата по ограбването на Сирия, Турция плаща с кръв. С друго не е интересна, дори и на НАТО.
33
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция ще освободи сирийският народ от рускАсадовото робство.
32
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До #РазликатаТурция пък е поканена от сирийския народ.Асад е президент от който избягаха над 5 милиона сирийци.
31
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция се опитва да заграбва сирийска територия и всички се правят че незабелязват ама нищо. Пак и единственно Русия каза че това е противозаконно ... другите велики западни сили мълчат. Защо ли?Замислете се
30
5
 
18
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
въоръжената със старо съветско оръжие Сирия прави за смях модерната армия на турците хахахахахахаха
29
6
 
24
 
! Отговори
#Разликата преди 4 години
До #36 TenchoРусия е официално поканена в Сирия от сирийския Президент, а Турция не.
28
5
 
24
 
! Отговори
факт преди 4 години
Турция от Сирия яде бой, а на Русия щяла да обяви война хахахахахахаха
27
1
 
20
 
! Отговори
селянин преди 4 години
хич не ми аресва тая работа говори се че днеска Ердоган ке каже дали ке обяви война на Сирия и дефакто на Русия и работата ке стане натопорчена
26
4
 
34
 
! Отговори
#игратасвърши преди 4 години
Чий го дирят турски войници на територията на Сирия? Ако сирийски войници нахлуят на територията на Турция също ще загинат.
25
4
 
34
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
турските варвари нахлули в Сирия и търпят загуби - разбира се, че сирийската армия ще брани страната си..!!безценните й войници на Турция на турска територия ли са убити!?