Първи случаи на коронавирус в Нидерландия и Литва

Германия затваря посолства
28 фев 2020 08:20, Нели Христова
6
Първи случаи на коронавирус в Нидерландия и Литва
Снимка: БГНЕС

Медицинските власти в Нидерландия са регистрирали първия в страната случай на коронавирусна инфекция. Това съобщи Нидерландският национален институт за здраве и околна среда, цитиран от БГНЕС.

Според организацията става въпрос за мъж от град Тилбург, който наскоро е посетил италианския район Ломбардия.

Първи случай бе регистриран и в Литва. Това съобщи на официалния си уебсайт министерството на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Носител на вируса е жена, върнала се на 24 февруари от италианския град Верона. Тя е настанена в болница с висока температура и силно изразени симптоми на болестта.

Германия планира да затвори посолството си в Северна Корея и временно да изтегли персонала му от страната при първа възможност, съобщи ДПА.

Дипломатите стоят в посолството под карантина и движението им е строго ограничено, съобщиха източници от външното министерство в Берлин.

В отговор на кризата с коронавируса властите в Северна Корея прекъснаха всички връзки по суша и въздух с чужбина, дори за дипломати. Всички чужденци в Северна Корея се намират в момента под карантина.

Източници от министерството казаха, че германското правителство неколкократно е изразило протест срещу мерките на правителството в Пхенян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се прави, нито влизат, нито излизат.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано диктатурата на Ким не дойде и при нас с коронавирУСА.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посолството на немците в Северна Корея се затваря по политически причини. Защо не затворят това в Сеул? Там има повече болни. Много са подли ей.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с протестите в Хонгконг или сега се редят на опашка за маски?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрън, дрън. Този вирус сега е навсякъде, но си проличава само при тежко болните. Повечето го мислят за настинка и го разпространяват без да знаят. Един немец зарази 300 души на партито. Вируса е супер лесно преносим, силно заразен, но още е много слаб като оръжие. Но може и да мутира.
1
4
 
7
 
! Отговори
ЧумоПроказа Китай преди 4 години
нали е лек грип, защо при 1 заразен и цели посолства затварят? обаче, не слушайте какво говорят, а какво правят!