Ердоган: 18 000 бежанци са на границата ни с Европа

Ердоган към Путин: Оставете ни един на един с Асад
29 фев 2020 14:15, Елка Василева
156
Ердоган: 18 000 бежанци са на границата ни с Европа
Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в събота, че в телефонни разговори с руския президент Владимир Путин е предложил на Русия да не се намесва в противостоянието между въоръжените сили на Турция и сирийските войски, съобщи ТАСС.

"Вчера попитах Путин какви са целите ви там (в Сирия)? Ако ще създавате военна база, то направете това, но отведете войските от нас", каза Ердоган.

Още по темата

Аз му казах да ни оставят един на един с режима (на Башар Асад), заяви Ердоган на среща с депутати в Истанбул.

Ердоган в събота обеща да позволи на бежанците да пътуват до Европа от Турция, допълвайки, че страната му не може вече да се справя с нови вълни от хора, които бягат от разрушената от войната Сирия, съобщи АФП, цитирана от БНР.

"Какво направихме вчера (петък)? Отворихме портите", каза Ердоган в Истанбул в първите си коментари, след като в четвъртък в Северна Сирия бяха убити 33 турски войски. "Няма да затворим тези врати ... Защо? Защото Европейският съюз трябва да спазва обещанията си."

Турският лидер каза още, че 18 000 мигранти са се струпали на турската граница с Европа от петък, добавяйки, че броят им може да достигне до 30 000 в събота.

Според него сирийският режим на президента Башар Асад ще „плати цената“ за убийството на 33 турски войници в Идлиб.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
16
 
! Отговори
Су 34 преди 4 години
Доколкто си спомням в Сочи 2015 именно Ердоган целуваше краката на Путин.Преди това му беше изпратил извинително писмо 10 страници.
74
1
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Мелезът роден от еврейка и гръцки ром, който няма нищо турско май е решил да затрие цяла Турция.Гавреше се години наред с европейците и американците, а сега се опитва да направи също с руснаците.Този път номерът му няма да мине.Жалко, ако пострада турския народ от безумията му Турция макар и голяма държава с голяма армия, не е и не може да бъде супер сила, каквито са САЩ, Русия и ЕС Много нашироко иска да се разпростре Ердо и ще настъпи котака по опашката ...
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикалят и други клипове как руски системи са ликвидирали всички турски дронове.
72
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скарването на турци и руснаци е нещо добро. Руснаците са си оставили разклонение на Турски поток в Черно море, срещу българския бряг и при скапване на ситуацията в Турция ще пуснат газа директно през България, което е много добро за нас в чисто финансов аспект, без да говорим, че турците няма да държат ръка на кранчето за България.
71
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо нещо удари на камъв в Идлиб, а иначе се перчи и размахва пръст на Израел за Ерусалим. Хеее, богоизбраните ще ви разметат като прани ***. В Близкия Изток няма добри. Всички са лоши. Всички са с кръв по ръцете. Израел е извършил много лоши неща. Но никой не може да ги спре. Настоящия президент на фащ има зет евреин, а главния му съперник е също еврей.
70
0
 
8
 
! Отговори
а нали преди 4 години
До Анонимен73и те са като вас мюс ли та....нали уж сте братя и всички сте против друговерците!! ти като правоверен би трябвало да приютиш поне 2-3 инженера и да споделиш с тях каквото имаш особено това от женски род.ако се минират границите как ли ще дойдат милиони бежанци ?? а когато се изправи армията и се започне да се стреля срешу тази инвазия защото сме в правото си да защитим дома си къде ще е проблема?? аз мога ли неканен да се настаня у вас или за твойта къща не става но за България да
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз му казах да ни оставят един на един с режима (на Башар Асад), заяви Ердоган на среща с депутати в Истанбул."===Ердоган трябва да е доста наивен или дори глупав, за да си мисли, че Русия ще го остави просто така да се разправи с Асад. Неслучайно Русия поддържа Асад, баща му е руски възпитаник и Русия поддържа Сирия, защото е зона на Руско влияние в региона и поддържа руските интереси. А Ердо си мисли, че някой просто така ще го остави да си присвои цяла държава.
68
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо си мислите че Турция е длажна да ги даржи бвжанците.Ако в Балгария дойдат милиони бежанци от където и да е било и после ако решат да напуснат страната ни. Мислите ли че даржавата ще ги спре?????Вие мислите ли си с главите си
67
6
 
4
 
! Отговори
тя преди 4 години
Ердоган винаги си гледа интереса и не го интересува нито САЩ нито Русия , затова поддържа голяма и силна армия , а Европа без армия" клечи "пред него !
66
3
 
20
 
! Отговори
тя преди 4 години
Путин искаше да има Южен поток , а не Турски , но нашите слаби политици не се съгласиха !
65
6
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
С турци да си нямаш работа , особено с Ердоган ! Лукави и подли !Когато стояха турски поток, викате Ердоган си гледа интереса, а Бойко ще лana мухи. Много бързо сменяте плочата.
64
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво сте заревли срещу Ердоган.Ако турската армия се изтегли от Идлиб където има 4 милиона живеещи ще бъдат буквално избити.... И зада се спасят от русите и есет тия хора ще трагнат на талпи кам Турция и от там кам европа. А Турция не иска вече повече бежанци затова вече им писна и ги пусна кой където ще да варви. И не е длажна да ги храни вечно все пак.Та затова се молете аскера да ги даржи в Идлиб.
63
5
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Моля се на Бога да се смили над мен и да ме лиши от "удоволствието" около мен да се въртАт само празноглавци!
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Този руснаците въобще не трябваше да го предупреждават за пича преди години. До сега щеше да е изгнил някъде.
61
3
 
12
 
! Отговори
тя преди 4 години
С турци да си нямаш работа , особено с Ердоган ! Лукави и подли !
60
9
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
От американския износ на демокрация. Ако не бяха унищожили заедно с режимите в Близкия Изток и стабилността, нямаше да има миграция. Ама за да махнат неудобните режими в Ирак, Афганистан, Сирия, ЛибияАхаа сега ми стана ясно! Путин нямал нищо общо той носел мир! За това руски духовници спорели, дали да освещават оръжия, защото те били най - мирните оръжия! Ясно
59
22
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Ердоган Няма да отстъпи, За Нищо на света,Ако се налага, ще използва Ядрените Глави в Инджирлик - Американски, Но Няма да отстъпи, даже и да загинат Десетки Милиони,Ако сега отстъпи, ще трябва да отстъпи в Либия, Ирак, Иран, Катар, Сомалия, Азарбейджан, Армения, Гърция, Крим, Кипър....Ердоган ще умре, или ще ликвидира Путин ,Но няма да отстъпи , ако ще да му струва Милиони животи - Турция е 83 милиона и расте с по 2 милиона на година, така че ........ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktОт американския износ на демокрация. Ако не бяха унищожили заедно с режимите в Близкия Изток и стабилността, нямаше да има миграция. Ама за да махнат неудобните режими в Ирак, Афганистан, Сирия, Либия, разрушиха тотално държавите и това предизвика мигрантска вълна. След това американците се дистанцираха и оставиха проблема на Европа.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Талибаните и американците преговарят. Ще си освобождават пленниците. Талибани излизат от затвора.
56
1
 
5
 
! Отговори
Грета Тумберг преди 4 години
Ох само те ша *** излекуват от зелената ми джендърщина.