Ердоган: 18 000 бежанци са на границата ни с Европа

Ердоган към Путин: Оставете ни един на един с Асад
29 фев 2020 14:15, Елка Василева
156
Ердоган: 18 000 бежанци са на границата ни с Европа
Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в събота, че в телефонни разговори с руския президент Владимир Путин е предложил на Русия да не се намесва в противостоянието между въоръжените сили на Турция и сирийските войски, съобщи ТАСС.

"Вчера попитах Путин какви са целите ви там (в Сирия)? Ако ще създавате военна база, то направете това, но отведете войските от нас", каза Ердоган.

Още по темата

Аз му казах да ни оставят един на един с режима (на Башар Асад), заяви Ердоган на среща с депутати в Истанбул.

Ердоган в събота обеща да позволи на бежанците да пътуват до Европа от Турция, допълвайки, че страната му не може вече да се справя с нови вълни от хора, които бягат от разрушената от войната Сирия, съобщи АФП, цитирана от БНР.

"Какво направихме вчера (петък)? Отворихме портите", каза Ердоган в Истанбул в първите си коментари, след като в четвъртък в Северна Сирия бяха убити 33 турски войски. "Няма да затворим тези врати ... Защо? Защото Европейският съюз трябва да спазва обещанията си."

Турският лидер каза още, че 18 000 мигранти са се струпали на турската граница с Европа от петък, добавяйки, че броят им може да достигне до 30 000 в събота.

Според него сирийският режим на президента Башар Асад ще „плати цената“ за убийството на 33 турски войници в Идлиб.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари