Турция иска солидарност, но няма да я получи

Ердоган предприема рискови решения, смята Георги Киряков
Обновена: 8 мар 2020 13:22 | 8 мар 2020 13:18, Ния Христова
77
Турция иска солидарност, но няма да я получи
Снимка: БГНЕС
Турският президент Реджеп Ердоган взима рискови решения и направи всичко възможно да развали отношенията със своите досегашни партньори в НАТО и Европейския съюз, като се доери на Русия. Европа от сега нататък ще е с едно наум към Ердоган, руският президент Владимир Путин работи към постигането на своя стратегически интерес. За Русия равностоен партньор могат да бдат САЩ и Китай. Турция сериозно се нодцени в тази ситуация. Това и още по темата коментира Георги Киряков, политолог, в предаването "Клуб Investor" по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"Мигрантската криза би засегнала много България, ако потокът към Гърция, при невъзможност да бъде поет от европейска страна, се пренасочи към нас, въпреки че засега има индикации, че това няма да се случи", коментира още Киряков.
 
"САЩ нямат намерение да се намесват в Сирия. Сега те осъществяват форма на отмъщение за всичко, което Ердоган успя да им причини в последните години", подчерта Киряков.
 
Политологът уточни, че Ердоган разчита европейските лидери да окажат натиск на Путин, за да направи той отстъпки спрямо Сирия и Турция и интересите й там. 
 
"Европа има добри отношения с Русия и не иска да ги разваля за сметка на странна солидарност, която в момента Ердоган иска от нея", допълни политологът.
 
Според Киряков е възможно Ердоган да има за цел да изсели всички мигранти от турска територия на територията на Идлиб, както и де не позволява на Сирия да си върне контрола над провинцията. 
 
"Европа не може да приеме повече мигрантски поток заради вътрешнополитическия натиск в съответните държави - най-вече в Германия", каза Киряков.
 
Политологът взе отношение и по темите за намалената цена на руския газ за България, коронавируса и президентската надпревара в САЩ. 
 
Цялото интервя можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ердоган играе ва бaнк;единственната държава която би му помогнала е РУСИЯ.западът и сащ вече са държави от затихващия свят и затова не биха рискували руските МЕЧЕШКИ шамари.така че вмомента турция е дърво без корен в бурята
50
16
 
3
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Б. Борисоф е помолил приятелски Ердоган, да се форсира възстановяването на Дунавските вилаети, за да може бежанците да си движат с Отомански паспорти където си искат. Също така турската армия да окупира най после България, за да я пази от чужди агресори (още Ботев го е казал).
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаква солидарност не иска.Иска и се натиска за територии.И като не ги получи - реве.Ердоган е цар на реването.
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааНе дрънкай, Русия не е владяла защото не е искала. Не е имала това за цел. Но виж СССР ни владя и то доста време - цели четиридесет и пет години. Слава богу, че той изчезна от политическата карта. Но Русия и нейният принос за освобождението на България от турско не може да се игнорира и пренебрегва. Факт.
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Ердо не може да се вярва той нищо не прави просто ей така. Очаква всяко негово действие да бъде възнаградено с нещо което той иска. Така че Европа трябва да внимава. Човек който мени мнението си на всеки десет дена не е надежден партньор. Той просто търси само начин да кяри от всяка ситуация. Вероятно това е характерна черта на турските политици.
46
11
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
РУСИЯ , НЕ МОЖЕ ДА ВЛАДЕЕ БАЛКАНИТЕ И НИКОГА НЕ Е УСПЯВАЛА ДА ГО НАПРАВИ!НИЕ СМЕ ДАЛЕЧ ПО-УМНИ И ХИТРИ ОТ МУЖИЦИТЕ .ОСВЕН ТОВА---СМЕ ПОВЕЧЕ ЕВРОПЕЙЦИ ...ОТКОЛКОТО АЗИАТЦИ!
45
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
До Су-34часовник изобразяващ завладяването на Балканите в Руско- Турската война-----Ама не беше ли "освобождаване".Кога руските не щастници са завладявали Балканите? Те тогава са вършили черната работа на Великите сили. След това на Берлинския конгрес са им свили сармите.
44
5
 
11
 
! Отговори
Марс преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААКато е толко хубаво в Турция, какво правиш в България и българските сайтове?????Айде купи си еднопосочен билет за Ердогания.
43
4
 
15
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
Още ли има аб.дали,дето вярват,че Турция е съюзник,а не враг?
42
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците са господарска нация. Те са свикнали да владеят други народи, а не обратното. Тях никой не ги е владял. Докато балканци сме с рoбския манталитет на владяни народи. Така че е въпрос на време да ни анексират. Ердоган само опипва почвата с мигрантите. Да види какви ще са реакциите. И като гледам гърците и българите са се примирили.
41
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е 100 милиона и има нужда от жизнено пространство и от питейната вода на България и Гърция. Тя умело заселва Балканите с войни на исляма които да ислямизират тези земи и да ги подготвят за лебенсраума на господарите колонизатори-турци.
40
3
 
11
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Е па щом тия в Брюксел са меки китки,що Ердоги да не ги командори с твърда ръка?ЕС разполага с огромен ресурс,а не може да сложи един самозабравил се анадолец на мястото му????Щом Европа не може да осъзнае силата и стойността си-нормално е да се случват такива неща...
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо години наред се караше с всички. Изпокара си с ЕС - наричаше ги фашисти.ДА не говорим, че със съседите се изпокара тотално и те вече го мразят дружно.Само с Боко не се е изпокарал до сега защото Боко му ...И сега иска солидарност. Ами няма да я получи то е ясно.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция получава отвсякъде солидарност, но претенциите и са големи.В Турция няма 4 мил. бежанци. Няма и разумно обяснение, какво правят мигранати, от Афганистан и Пакистан всред бежанците. Ердо е в прекрасни отношения с Пакистан, защо не ги връща обратно? Или ги брои към бежанците, за да си вдига цената. Платиха му 3мил, а пак са си в Турция мигранатите. Е Турците ли са най хитри?
37
1
 
13
 
! Отговори
Що бе.... преди 4 години
НАЛИ Е СОЛИДАРЕН С ПУТИН...?!!!ТОВА НЕ МУ ЛИ СТИГА....???!!
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турски мурафети.....Хем, ги "сърби", хем, ги "боли"!-))))))))))
35
10
 
16
 
! Отговори
султана преди 4 години
Ердоган направил на Сащ ?????? Какво му направиха те първо опит за цветна революция в истамбул после военен преврат после опит за срив на валутатта , мита на износа какво им направи Ердоган?? Поиска ракети отказаха поиска помощ отказаха .Ердоган отиде при Путин не защото го обича а просто ЕС и САЩ са двулични към него-каквото повикало такова обадило
34
3
 
18
 
! Отговори
Си 34 преди 4 години
Ердоган беше много кротък и наведен при Путин в Москва. Руснаците умишлено го бяха сложили в една зала, където имаше часовник изобразяващ завладяването на Балканите в Руско- Турската война.Недвусмислено послание!
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОсъщо като сащ, нали?!
32
13
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Путин разиграва про сташки номера.Подоисва договори от свое име, а после насъсква местните банди и ги въоръжава