ЕК: Турция да изтегли мигрантите от гръцката граница

Ердоган вероятно ще поиска нова финансова помощ
9 мар 2020 13:54, Елка Василева
39
ЕК: Турция да изтегли мигрантите от гръцката граница
Урсула фон дер Лайен. Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, преди да разговаря с турския президент Реджеп Ердоган, че Турция трябва да изтегли бежанците и мигрантите от гръцката граница, предаде Ройтерс.

Намирането на решение на тази ситуация ще изисква намаляване на натиска върху границата, заяви Фон дер Лайен на пресконференция.

Още по темата

Тя каза, че осигуряването на правото на убежище, подкрепата за Гърция и Турция, а също преместването на хора, особено непълнолетни, които са блокирани на гръцките острови, в континенталната част на Европа, са също незабавна необходимост.

Турският президент Реджеп Ердоган е очакван днес в Брюксел за разговори с Фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. На срещата, която е насрочена за привечер, се очаква Турция да бъде призована да спазва споразумението за миграцията от 2016 г., отбелязва ДПА, цитирана от БТА. Ердоган вероятно ще поиска нова финансова помощ, допълва агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция не им ще парите. Иска ЕС да и помогне в битката с Русия и Асад за създаването на Безопасна Зона в Сирия, където да бъдат прехвърлени имигрантите. И там да се пренасочат парите.
28
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 4 години
предадете ли ни в преговорите с Турция и Англия,разпуснете съюза,превърнахте Народите ни в клоуни и банкомати...върнете ценностите на създателите на ЕС
27
0
 
0
 
! Отговори
Надя преди 4 години
Пусниги към *** давиди бойко каквоще прави
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гърция да изтегли мигрантите от гръцката граница"Или какво? Какво ще й направите? Нямате дори армия страхливи немски гейове. Не смеете един завод да изтеглите, сакън да не си развалите алъш-вериша и рахатлъка с Турция. Истината е, че не ви пyка за Гърция. Затова само призиви ще слушаме и потупване по рамото и подхвърляне на пари докато Гърция се превръща в мигрантско гето. Островите няма кой да ги пази. Нямате топки като САЩ, които гръмнаха онова генералче и показаха кой е шефа на Иран.
25
2
 
4
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
*** фон дер лай нен!! Дреме и на нея. .. навътре на 5 км в Гърция..отварят приемни..държавите ..Фган , Иран,..мароко.Сомалия..и др!! Тези техни....лица...с в призивна възраст,съберат се за един полет айде директно у дома в армията! Властите на тези страни ги дирят!!.да видите невлезлите как ще дадат задна към стамбул.!! Още чипиране на всички..гости!! Като дом любимци! Промъкне се в юропа- нанай помощи като светне чипа! Айде бе не могло..
24
3
 
21
 
! Отговори
ТТТТТ преди 4 години
А бе тоя Ердоган е голям гаднярр вкара всякакви в Турция нарочно от Иран, ирак,Афганистан Пакистан, Сомалия, даже има и от Мароко! Той не си опазва неговата граница нарочно за да извива ръцете на ЕС за политиката му в Сирия, Либия!
23
0
 
24
 
! Отговори
... преди 4 години
Винаги съм се присмивал на гърците. Мързеливи, лентяи и дремят по кръчмите, обаче не се дават на никой и дружно си бранят страната от ядрени инженери, физици, счетоводители, лекари и масажисти.
22
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЪН ТУРЦИЯ ОТ СИРИЯ!Това е рецептата. Докато Турция е в Сирия мигранти ще има.Защото Ердоган се опитва с тях да извива ръцете на ЕС за пари.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕК трябва да плати репарации на Сирия за войната. Парите от репарациите ще върнат бежанците обратно в Сирия.Останалите евроатлантически държави ще продължат да пращат бежанци - Афганистан, Либия, Сомалия.
20
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган трябва да изгони Путин от Сирия, ако иска сирийския Народ да се върне в Родината си, а не да живее на палатки в съседните държави.
19
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган трябва да изгони Путин от Сирия, ако иска да се справи с бежанците !
18
2
 
27
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Действията на ЕК са шизофренични, хем искат отворени врати и мигранти, хем им пари под гъ*а. Хем искат Ердоган да държи мигрантите, хем подкрепят свалянето на Асад, с което са абсолютни съучастници в разрушаването на тази държава. Къде ни е морала, защо вместо да наливат пари като луди за помощи и какво ли не, не упражнят политически натиск за прекратяване на войната в БИ? Защото са на каишка водена от Вашингтон и Тел Авив, безгръбначни скъпо струващи бюрократи, нищо повече
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган води необявена война с Гърция и Европа, чрез организиране щурм на границата от имигрантски орди събрани от ислямските държави.
16
3
 
21
 
! Отговори
Свърши се имиграцият преди 4 години
Турция никой не я е карал да ги приема тези "сирийски" мигранти от Конго, Афганистан и Пакистан. Турция години имаше интерес да изнудва ЕС с тях, както и по повеля на САЩ да ръководи обучените от тях наемници-терористи срещу законния режим на Асад. САЩ контролира сирийския петрол в северозападна Сирия, зетят на Ердоган си налива безплатно гориво и той, същевременно и Израел доволен от оцеляващ Иран на санкции и Сирия под въпрос. До Русия, която няма да си тръгне, докато исл. тер-ти не са на прах
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Турция се изтегли от Сирия и остави Русия и Сирия да им видят сметката на джихадистите, мигранти няма да има. Ама Ердоган седи в Сирия и ги защитава тези престъпници и така до мир няма да се стигне.. Ердоган СИ Е ВИНОВЕН ЗА ПОСЛЕДНИЯ НАПЛИВ ОТ БЕЖАНЦИ. И той да си се оправя с тях.
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решете най- после този въпрос,Вие предизвикахте хаоса в Европа,с безумното решение на Меркел да ги поканиПрблемът няма да се реши с пари,пращайте кораби да ги качат и да ги върнат от където са дошли.Некдърници,съсипахте цял континент.
13
3
 
2
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Баронека Урсула! Крепостни Сел яни!
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекетът на Диктатора ще продължи много дълго време!ЕС не воюва ,а ще плаща на войнолюбците и да носи тежестите на мигрантите?!
11
1
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
ми за още 5-6 милярда евра може и да се погрижи Ердоган за мигрантите
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция може да се изтегли от Сирия и да върне хората на Асад.И това ще е капитулация.Америка няма да води войни и ще чакаме нов 11 септември.Но Буш го няма вече и никой не се страхува от щатите.