350 мигранти пробваха да влязат в Гърция, но бяха отблъснати

Неуспешният опит е от тази нощ между 2,30 и 4 часа
18 мар 2020 20:11, Ния Христова
33
 350 мигранти пробваха да влязат в Гърция, но бяха отблъснати
Снимка: БГНЕС
Мигранти направиха опит да изненадат гръцките власти и да навлязат в Гърция в района на Кастаниес на сухопътната граница с Турция, съобщи гръцката телевизия "Скай", цитирани от БНР.
 
Неуспешният опит е от тази нощ между 2,30 и 4 часа. С подкрепата на турски служители, които изстреляли заряди със сълзотворен газ, мигранти направили няколко опита да преминат границата, но били отблъснати, се казва в информацията. 
 
В операцията на гръцките сили за сигурност са участвали и служители на "Фронтекс" от различни европейски страни.
 
От гръцкото министрество на отбраната смятат, че организираният опит за преминаване на границата в толкова късен час със сигурност е бил предварително планиран и целта му е била да изпита реакциите на гръцките сили за сигурност. Нападението идва няколко часа след неуспеха на лидерите на Турция, Германия, Великобритания и Франция да постигнат споразумение по въпроса за миграцията. 
Още по темата
 
Гръцките власти напомнят освен това, че от вчера е в сила забрана за влизане в страните от ЕС на лица, идващи извън Европа, за срок от 30 дни.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
13
 
6
 
! Отговори
lol до 23 преди 4 години
Купувам стоки, които ми харесват като цена/качество. Не ми пука дали са китайски, турски, американски, руски или български. В това е смисъла на конкуренцията, а не на сляпото поддържане на родното производство. Колко български неща съм купил и после съм съжалявал, не ми се мисли. Дай ми пример за нещо качествено произведено отпреди 89-та, в България...освен Калашника. Пълни ***, които се изнасят за страните от блока, а реално никога не са били конкуренция на запада.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на гърците!!!!
23
0
 
14
 
! Отговори
Мфакар преди 4 години
Да почват да гърмят. Ситуацията е твърде напрегната и това да ни се изсипе на главата.
22
6
 
12
 
! Отговори
lol преди 4 години
Тия "мигранти" нямат нищо общо с невинните, изпозастреляни на браздата преди 89г. Цял живот ще носите греховете на този режим. Сравнението е безочливо и само петни паметта на жертвите на изрoдите преди 89-та.
21
1
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До lol Да си жив и здрав, да попътуваш, да видиш свят. Сам ще проумееш един ден това, за което говоря, но , по трудния начин.Като си купуваш турски ***, пакистански кибрит, македонски и гръцки зеленчуци, а за нас ще са останали високо технологичното производство на пшеница и слънчоглед, както и монтажа на велосипеди, с части, доставени от Китай.Другото за нас ще е като космическа технология-нито ще има кой да ви научи, нито кой да работи.Днес е властта на профаните с високо самочувствие.
20
1
 
7
 
! Отговори
дo 19 IoI преди 4 години
Да, вирусът ще премине, ама мигрантите остават - те са по-опасния вирус...А ти явно си младок, не си служил в БНА - затова не трябва да коментираш неща, които не си преживял лично. Човекът от Северозапад е много прав.
19
2
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
а беше време и когато се радвахте на "приватизацията" , и твърдяхте, че не трябва да произвеждаме неща, които можем да купим отвън и то-евтино. Ха купувайте и продавайте сега , де?
18
6
 
2
 
! Отговори
lol до северозапада преди 4 години
Вируса ще премине, хората ще излязат по улицата, ще пътуват и ще се радват на свободата си, а ти старшинка ще си умреш сам, в мисли по младостта и границата.
17
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
А беше време , когато се радвахте на разминирането на границата, на премахването на ГВ , заставите и кльона? Дано не се сбъдне и поговорката "който не храни своя армия-храни чужда!"....
16
2
 
7
 
! Отговори
Сиганин преди 4 години
Да ги пращат в Ломбардия направо.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега тези ще разнасят короната.
14
0
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Стига с този сълзотворен газ.Има и други, много по-ефективни.
13
2
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Ако чете за имигранти и преминаването им през границата ни, хипотетично , Вергил Ваклинов заедно с кучето Вихър се въртят сигурно в гробовете си като перка на вентилатор... Ако не знаете кой е Вергил Ваклинов - прочетете. Той е дал и "рецептата" за пазене на Държавна Грааница.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се стреля бе, Европа да си затвори очите и да се почва сечта!
11
3
 
26
 
! Отговори
иван преди 4 години
Имайки предвид размерите на епидемията там, на гърците им е точно до тези маймуни в момента. Нищо чудно при следващ опит да се стреля на месо да разберат веднъж завинаги тези животни, че не им е тук мястото!
10
0
 
25
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Повече нито един идилец не трябва да преминава в Европа! Да си седят в пустинята!
9
2
 
23
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
като не са тръгнали еж така защо се държат като животни като пристигнат? продават дрогичка, убийжства, побоища, изнасилвания, рекет, затворени общества, но го зони, ислямизъм и още и още. освен това са само кочове. в германия са приели за последните 3 години 2-3 милиона броя. немските мъже между 20 и 40 години са 5 милиона. скоро ще са малцинство. а за това че нема жени за всички некой мисли ли?
8
0
 
19
 
! Отговори
брех преди 4 години
Тези не ги ли докача вируса?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мигранти, а...
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига ,вееее,сложете си редактор най-накрая,ние можем да пишем глупости,но не и официалните медии,какви са тези "пробвали",не може ли "се опитаха" или "направиха опит"