13-годишно дете във Великобритания почина от COVID-19

Случаят разтревожи и медици, и обществото
1 апр 2020 07:34,
62
13-годишно дете във Великобритания почина от COVID-19
Снимка: БГНЕС

13-годишно момче с положителна проба за коронанирус стана най-младата жертва в Обединеното кралство. Няма сведения той да е имал някакви други заболявания.

Ученикът Исмаил Мохамед Абдулуахаб от южния лондонски квартал Брикстън е бил приет спешно в болница със симптоми на заболяването и затруднено дишане. Исмаил е починал през последното денонощие, което бележи рекорд по смъртни случаи в Обединеното кралство. От семейството на момчето съобщиха, че той е нямал други заболявания. Лекуващите го лекари в болницата също не са открили нищо.

Още по темата

Случаят с 13-годишното момче породи голяма загриженост както в медицинските кръгове, така и в цялото общество, пише БНР.

"Изключително рядък случай е млад човек да се разболее сериозно след зараза с коронавирус, а още по-рядък да умре и то при положение, че е нямал други заболявания", коментира кореспондентът на Би Би Си по здравни въпроси Ник Тригъл.

Последните данни за броя на починалите досега британци са противоречиви. Те варират от 1789 до 1408 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чух много обяснения, рак, диабет,хронични дихателни ... какво ли не, че дори и цвета на кожата на лекарите.Само едно не можах да разбера, как до вчера моргите не бяха препълнени? Питам ви с подобаващото уважение към по-умни и знаещи.Обяснете ми.Слушам ви.
15
11
 
19
 
! Отговори
Ако преди 4 години
имаш рак, диабет, хронични дихателни болести, левкемия и много други заболявания от които се умира и ти си умреш но си също положителен за корона вирус, в смъртното ти досие сега се пише че си умрял от корона вируса. Е така се правят паниките а паникиран човек лесно се води до кланницата. Бойко е нашият спасител разбира се. Игрите са толкова плитки че народът скоро ще се осъзнае. А между другото знаете ли че няма и сто процентов тест спесифичен за ковит 19 и това което го има е под 50 на сто.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз вирус дали не е мотирал Може да е с интелект
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ англия болниците са пълни с индийци и африканци които се правят на лекари. Най вероятно малкия талибан е умрял от кафявата чума наречена divercity.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "верно си овча мисъл"И препълнените морги също не ги докладваха? Обясни ми, слушам те."Те такъв вирус нема" , нали шопе?
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То тия дни тоя вирус стана извинението за всяка една издънка на властта или институциите и. Една камара хора умират от лекарско невнимание. Ама колко по-лесно е да си предпишем грешката на обществен враг Н1...
10
6
 
16
 
! Отговори
От "Овчата мисъ преди 4 години
Да де. Значи препълнените морги и недостиг на ковчези са от свръхтегло, диабет, какво ли не.Всичко друго но не вирус.Е как досега всички тези заболявания си дремеха и не препълваха моргите?Или кадрите по световните новинарски програми също не са доказани?
9
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мина номерът с "починалата от коронавирус" 21-годишната британка, която "нямала съпътстващи заболявания", но впоследствие се оказало, че няма и коронавирус, та на ред сега е това 13-годишно дете. Кой знае какви скрити заболявания е имало и само са го уморили с агресивното лечение срещу коронавирус - сега се крият зад вируса, за да заметат лекарската си некадърност.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ всяка година около 500 000 души умират от лекарски грешки - това е доста често явление.Дали пък това не е била една от тях, само че ИСТИНАТА за това да е прекалено сурова за овчия мозък, и вместо това лееекичко да са слъгали, с унищожени доказателства?
7
2
 
27
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Исмамил Мехмедов, е от Лондон. Колко се е променил светот след 1999-та
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Сега нашите многознайковци"Да си запознат с доказателствата - имаш едно твърдение от статия писана от неграмотен платен драскач. Дали верно не му е имало нищо на това дете, или веднага са го метнали във фурната без да проверяват какво му има? Дали не е било 120 кила с 2 вида диабет и сърдечна недостатъчност, недиагностицирани защото още е малко и е можело да си ги носи без очевадни симптоми?Овча мисъл - светът и се рисува от медии...
5
13
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Февруари месец у нас почина детенце с грипна пневмония и още едно в началото на март. Сигурно има и други, за които не знам. Хайде не ни плашете с новото грипче, защото старото е по-страшно!
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега нашите многознайковци от форума ще ни го обяснят с "настиналите бабички" и "сезонният грип".
3
3
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Да казаха че ще развиват общ имунитет за 6 дена и 41 секунди.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почина ОТ или почина С?До АнонименЕдва ли някой си е мислил за 41 секунди, имунитет се развива с преборването на заразата, което отнема около 10 дена.
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дивите селяни решиха че ще развият имунитет за 41 секунди.Алкохолът не прощава!