COVID-19 поразява всички органи в последния стадий

Няма нито един регистриран с ХИВ и коронавирус
56
COVID-19 поразява всички органи в последния стадий
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Коронавирусът поразява не само белите дробове, а и останалите органи, разпространявайки се на микроциркулярно ниво в последния стадий на заболяването, твърди италиански професор цитиран от ТАСС и БТА.

В интервю пред агенцията Клаудио Мастрояни, който е завеждащ на отделението за инфекциозни заболявания към римската болница "Умберто Първи" изтъкна, че споменатите усложнения могат да бъдат предотвратени при своевременна и задълбочена диагностика.

"Обикновено говорим за предизвиканата от коронавируса пневмония, но анализите, включително и тези, взети от починали пациенти, говорят за това, че вирусът засяга всички органи. На микроциркулярно ниво той предизвиква редица възпалителни процеси и обхваща всички органи. Но преди всичко поразява белите дробове. Но и другите органи са засегнати почти на капилярно ниво по микроциркулярното русло. И този аспект трябва да бъде внимателно проучен", изтъква Мастрояни.

В препълненото болнично отделение на професора в момента се лекуват 180 пациенти, от които 27 са интубирани.

През кабинета на Мастрояни са преминали 280 пациенти, 32- ма от които са починали.Той е бил впечатлен от странностите на вируса и не е склонен да счита, че човек може да има изначален имунитет към него.

"Има семейства, сред които са констатирани заразени, но само при част от членовете. Има и още една странност - жените са по-малко податливи на заразата. Да не говорим за факта, че досега не е регистриран нито един случай на COVID-19 при инфектиран с ХИВ, отбелязва професорът.

Сред рисковите фактори той изтъква затлъстяването и диабетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Логично е лекарствата срещу Спин да са приложими при лечение на ковид, защото и при двете болести се атакува имунната система на човек. Колкото по -слаба, толкова по -уязвима на вируси. Така човек болен от Спин може да умре от иначе лечима болест - грип или пневмония. И все пак при всеки човек протича индивидуално - защо има излекували се столетници??!
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете се бее,.....т..паци.Простотията и алчността ви е засегнала главния мозък. Статитиите са ви поръчкови на плешевия генерал.
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
190 души починаха в София вчера. Нито един от коронавирус!!!Слагайте маските и се гответе за глад.
19
3
 
5
 
! Отговори
При домуса преди 4 години
При Домуса пораженията (плюс вече съществуващите) върху нервната система и мозъка са тежки и необратими.
18
0
 
6
 
! Отговори
Към 19 преди 4 години
Как си представяш, болен от ХИВ...да се зарази два пъти??????
17
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
МНОГО РАЗСЪЖДАВАТЕ А ПРОПУСКАТЕ СЪЩЕСТВЕНОТО. ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СВЕТА, НОВ СВЕТОВЕН РЕД. ВИРУСА Е САМО ЗА ДЕМАГОГИЯ. НОВИТЕ ГОСПОДАРИ НАСТЪПВАТ. ДЪРЖАВИТЕ ЩЕ СЕ НАБАЛБУКАТ СЪС ОГРОМНИ ЗАЕМИ КОИТО НЯМА ДА МОГАТ ДА ПОГАСЯТ И ТАКА ГОЛЕМИЯ БРАТ ЩЕ ИЗКУПИ НА БЕЗЦЕНИЦА ПОЛОВИНАТА СВЯТ. ДАНО ВИ СВЕТНЕ МАЛКО ЩОТО СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ЩЕ РЕВНЕТЕ НО ЩЕ Е МНОГО КЪСНО. НИЕ СЪЩО УЧАСТВАМЕ В ТАЯ СВЕТОВНА ПИЕСА.
16
2
 
11
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Споко! Има информация как вирусът се изчиства до 3 седмици. Използват се препарати за ХИВ -(КАЛЕТРА) или кръвна плазма с антитела от преболедували. Как мислите принц Чарлс оздравя и се появи с розови бузки и свеж като марулка ,една седмица след заразяването си.
15
1
 
1
 
! Отговори
Разбира се преди 4 години
Защото е същото заболяване.
14
2
 
1
 
! Отговори
кйх преди 4 години
озна4ава ,4е лекарствата за спин оказват влияние върху вируса в на4алната фаза?
13
4
 
5
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
До АнонименС патрон в главата и заровени дълбоко в ями със вар .____________________________________________________Силно се съмнявам в това. Най-малкото защото никой няма полза от това. Но ако си незапознат и подцениш вируса, ще направиш голяма и скъпа грешка. Освен това запомнете: проблемът не е този вирус, а тези, които идват след него.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре са го разработили- това е биол.оръжие.Тръмп не слага маска.Не било нужно.Има антидот.Другото е самоубийство..
11
4
 
22
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
До Моряк и половинаАз се радвам, че въобще има информация. Вие си мислите, че тук ви зомбират. Значи четете малко. За връзката между този вирус и СПИН научих преди два месеца, както и че най-успешните лекарства срещу него са лекарствата срещу СПИН. Научих и че поразява всички системи, включително минава през кръвно-мозъчната бариера. Затова не се правя на велик и си стоя у дома. Щом не ви харесва, не четете. Четете за новите джуки на някоя си и няма да ви зомбират.
10
3
 
11
 
! Отговори
бг преди 4 години
Болните от СПИН имат антитела които ги пазят и от COVID. Това означава че двата вируса имат близък строеж.
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи мухлювци са западните лидери. Плашеха Северна Корея, Русия, Китай, Венецуела, Сирия, Афганистан, Ирак, Либия. Сега се уплашиха от инфлуенцата.
8
12
 
14
 
! Отговори
Айде бе преди 4 години
Общи взето некадърността на италианците е пословична. Що пък при германците не поразява така като при тях. Щото гонят и тестват постоянно. Ми кат фанеш всичко на последна фаза естествено е че ще бъде поразено всичко. Мозък трябва ама като липсва. Лошото е че и при нас вирусът не се гони с масово тестване а се чака последната фаза. Според мен ясно показва кадърността и некадърността в моделите на здравеопазване
7
8
 
11
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Не само овцете, ами и шараните ще острижем!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък се чудя, какво е макроциркулярно ниво - Земята да обикаля слънцето?
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това микроциркулярно ниво?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стават им тесни като на корейки.
3
1
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
нито един случай на COVID-19 при инфектиран с ХИВ.. Опаа чудно защо така странно се държи тоя съвсем натурален продукт на нечий лош хранителен режим..