COVID-19 поразява всички органи в последния стадий

Няма нито един регистриран с ХИВ и коронавирус
56
COVID-19 поразява всички органи в последния стадий
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Коронавирусът поразява не само белите дробове, а и останалите органи, разпространявайки се на микроциркулярно ниво в последния стадий на заболяването, твърди италиански професор цитиран от ТАСС и БТА.

В интервю пред агенцията Клаудио Мастрояни, който е завеждащ на отделението за инфекциозни заболявания към римската болница "Умберто Първи" изтъкна, че споменатите усложнения могат да бъдат предотвратени при своевременна и задълбочена диагностика.

"Обикновено говорим за предизвиканата от коронавируса пневмония, но анализите, включително и тези, взети от починали пациенти, говорят за това, че вирусът засяга всички органи. На микроциркулярно ниво той предизвиква редица възпалителни процеси и обхваща всички органи. Но преди всичко поразява белите дробове. Но и другите органи са засегнати почти на капилярно ниво по микроциркулярното русло. И този аспект трябва да бъде внимателно проучен", изтъква Мастрояни.

В препълненото болнично отделение на професора в момента се лекуват 180 пациенти, от които 27 са интубирани.

През кабинета на Мастрояни са преминали 280 пациенти, 32- ма от които са починали.Той е бил впечатлен от странностите на вируса и не е склонен да счита, че човек може да има изначален имунитет към него.

"Има семейства, сред които са констатирани заразени, но само при част от членовете. Има и още една странност - жените са по-малко податливи на заразата. Да не говорим за факта, че досега не е регистриран нито един случай на COVID-19 при инфектиран с ХИВ, отбелязва професорът.

Сред рисковите фактори той изтъква затлъстяването и диабетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
A кризата преди 4 години
порззява всички приходи и спестявания още в началния стадий
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобни "новини" вече не ме плашат, но ме ядосват.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОМУНапомня ми на отравяне със салата от рукола.А на теб?
39
1
 
1
 
! Отговори
Симптоми преди 4 години
При отравяне с фосфорорганични съединените пациентите са съсзабавен пулс и понижено кръвно налягане, а отстрна на белите дробове се наблюдава повишена бронхиална секреция, която може да прерасне в белодробен оток. При тежките форми се развиваостра дихателна недостатъчностс изразен задух, посиняване на устните и бледо лице.
38
7
 
5
 
! Отговори
ОМУ преди 4 години
Симптомите на отравяне с малко количество зарин или при ниска концентрация на веществото във въздуха е трудно да се различат от признаци на интоксикация с други отровни газове.Това са задух, болки в гърдите, обща слабост, замъгляване на съзнаниетоТова не Ви ли напомня симптоми близки до тези на коронавируса?
37
1
 
5
 
! Отговори
Микроциркуляр преди 4 години
А контролните органи поразява ли ги или само ги мъчи?
36
8
 
15
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
Тези, дето говорят, че щели да умрат от глад, само да ви кажа: хората редовно постят по вече от 20 дни без изобщо да се хранят. Стига сте *** като ощипани моми. Не се умира от глад в тези векове. Умира се от всичко друго. Като се научите да се храните правилно, няма да имате проблеми с липсите на една или друга любима манджичка. Чревоугодничеството ви замайва главите от наркомания. Нуждите ви са много по-малки от желанията.
35
4
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 4 години
Повече хора ще умрат от глад, отколкото от вируса - това пишеш,паникьореКой в България днес би могъл да умре от глад? Трудовите пенсионери, но те бяха заплашени от глад и преди коронавируса.Иначе кой друг да умре от глад?- Работна ръка търсят всички сфери на икономиката ни.- Ако свършиш парите по време на карантината, безлихвен заем ще вземеш и ще ти стигне за храна. Неприятно е, трябва да го връщаш, но си роден в страна, която днес не може да ти подари тези пари.- Ромите? Те са на помощи.
34
4
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Бойковистите неграмотни скоро няма да имате пари за домашен интернет, а в парковете нали няма право да ходите. Тоест скоро няма да има коментари от вас хахахахаГлад и мизерия - ЗАСЛУЖЕНО!
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като мине паниката и си продавате апартамента за 15000лв ми се обадете, ще ви ги платя и един салам, и едно сирене ще ви донеса, да напълните празните стомаси. Смешници.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле какъв глад ви чака... И накрая кво ще стане. Апартаментчето в банката, детенцето от частното училище в кварталното до мангалчетата и тогава ще видите статистиките. За грип, хепатит, свински грип, спин, рак, диабет... Но ще е късно.
31
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко се изпозаразим всички от този вирус, които е силно заразен, новините какви ще са. 400 човека починаха днес от Ковид в България?аз лично нямам нищо против и да измрете всичките с подобно мислене. Може би ще е добре да ви съберат на Бузлуджа за последно.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПовече хора ще умрат от глад отколкото от вирусаи всичките ще са фенове на .... вирусолога. А Земята плоска ли е?
29
2
 
10
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Ковида е поразил без да ги е заразил, господата в парламента, те са от ония , алтернативно надарени с т***пня.На всички дето го харесвате Тиквата,сега ще ви излезе през носа.Нека ви е, като си го харесвате, радвайте му се, сега.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"журналистите" до стената, заедно с всички други заслужили.
27
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност 16 човека умират на час в България. Ако се изпозаразим всички от този вирус, които е силно заразен, новините какви ще са. 400 човека починаха днес от Ковид в България? Хората почнаха да се съмняват, няма да изтраят още месеци да се влачи това. Гладът е по-силен от тока, както казват нашите циклами.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ви промиваха мозъците за лекарите убийци по новините бяха бялата мафия, нали бе? А сега всеки да дари за докторите! Дарете за онколозите, които се борят за десетки хиляди (в България) онкоболни от 85 години насам. Смешници. В този час в България са умрели около 8-14 души, толкова умират на час. На час.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И англичаните това казаха, ако си наднормен и без други заболявания си в рисковата група. За ХИВ не знам, ама не е алтернатива.
24
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх, промити глави и генетично почитание на мутри и фуражкалии. Приятно гладуване. Най-смешния народ в света, който иска да не се приемат закъсали сънародници, докато другите ръкопляскат и са горди, че помагат. Единствения народ, който слуша само мутрата и шефа на далаверо-болницата. С кеф ще гледам митингите на безработните и гладните.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Органите ги поразява неадекватното лечение и коктейла от отрови, с който лекарите дрогират болните в повечето случаи.