Полицията в Лондон на ръба, никой не спазва забраните

Британците масово излизат на разходка в парковете
111
Полицията в Лондон на ръба, никой не спазва забраните
Снимка: БГНЕС

Полицията в Лондон е на ръба на силите си, след като в събота десетки хиляди британци излязоха на разходка, подмамени от топлото време. Никой от тях не спази препоръките за самоизолация вкъщи, разпоредени лично от премиера Борис Джонсън, пише “Дейли Мейл”, цитиран от БГНЕС.

След като само в един парк в града – Brockwell Park, бяха установени над 3000 посетители, властите в града решиха да затворят всички паркове. До вчера местата за отдих приютяваха множество хора за барбекю, хвърляне на фрисби, каране на колело, партита за рождени дни, и др.

До момента в страната са починали 708 от коронавируса, включително и 5-годишно дете без никакви придружаващи заболявания.

Именно в събота премиерът Борис Джонсън, който даде положителен тест за коронавирус и се самоизолира, обяви, че удължава периода на самоизолация, тъй като все още усеща симптомите на вируса.

От началото на епидемията в Обединеното кралство са потвърдени 41 903 случая на COVID-19, а общият бройна починалите е 4 313.

Затварянето на парковете, обаче, бе посрещнато с вълна от критики, според които ограничаването на движението навън принуждава хората да се събират в по-тесни и затворени пространства. В множество съобщения на полицейски участъци в цялата страна се казва, че властите са прекратили десетки партита по повод рождени дни, празници и други поводи, при които гостите са били в една стая.

Двама души ще бъдат подведени под съдебна отговорност за това че направили барбекю въпреки забраната за посещение на паркове.

Съобщенията на полицията идва в момент, в който здравната и социалната системи на Великобритания са изправени пред опасността от колапс до две седмици заради многото заболели от коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луди хора. Да ***.Като почнат да умират по 10 000 на ден ще разберат за какво става дума.И италианците бяха така.
16
0
 
11
 
! Отговори
Ами сега?!? преди 4 години
Ключът от палатката е "препоръките за самоизолация вкъщи, разпоредени лично от премиера". Той, премиерът, "разпорежда" "препоръки".
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тук има много техни симпатизанти, които също искат бърза аудиенция със Свети Петър...
14
6
 
30
 
! Отговори
gost преди 4 години
Британците нямат забрана за разходка навън, отворете bbc и вижте какво пише там- в момента могат да сиправят упражненията по един или с членове на семействата и ако не ги спазват ще ги затегнат, нищо общо нямат с нашие концлагер, не лъжете хората,че навсякъде е така,по-милиционерско положение няма никъде,нас ни затвориха,а наруснаха знаем кои
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре да изчезват тия пияндета наркомани и прости, титки че пак ще искат да ни направят Картофена нива. Както оня пеееерас Чърчил Фърчил. БОГ БАВИ АЛА НЕ ЗАБРАВЯ. ВОЛА РИЕ АМА КАЛТА НА ГЪРБА СИ ФЪРЛЯ. ТОВА СА ГО КАЗАЛИ ПО УМНИ ОТ ШЛАНГАЖИЯТА.
12
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми ще се разхождат много ясно, да не са страхливи мишки като нас.
11
2
 
15
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Хм, аз пък си мислех, че Лондон е мултикултуралистичния рай, където най-често срещаното име за новородено момче за 2018г. е Мохамед. Тюх...нещо не е наред!
10
8
 
13
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Няма защо да спазват глупави препоръки на безпомощни управници ...
9
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма толкова страшна болест, като безропотното лишаване от свобода!
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имате голяма къща мерките се спазват лесно.Ако обаче живеете в апартамент тогава няма как да се спазват мерките.Повечето призоваващи да спазваме мерките живеят в големи къщи.
7
2
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Всеки народ си заслужава съдбата.
6
12
 
16
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 4 години
Демокрацията е едно недоносче. Дълг над 100% от БВП, харчене сега на това което внуците ще изработят. Развъждане на всякакви *** ЛГБТ, бакардита, престъпници и т.н. Безплатен метадон за наркосите, платен инсулин за болните. Слава на Великата Подбенесна!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пролетта беше в събота, ще изпуснат денят на пролетта.
4
20
 
27
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Само във България "мъжкарите" в този момент са се скрили под масата със салата и ракия и се заканва на жена си,как ще я нашамари!
3
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там знаят цената на свободата, затова когато всичко свърши, Британия пак ще бъде Великобритания.
2
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бихе им пратили Мутафчийски а те да ни пратят някой техен генерал който да разхлаби дисциплината в БГ
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Брегзит, много нахакани станаха.