Полицията в Лондон на ръба, никой не спазва забраните

Британците масово излизат на разходка в парковете
111
Полицията в Лондон на ръба, никой не спазва забраните
Снимка: БГНЕС

Полицията в Лондон е на ръба на силите си, след като в събота десетки хиляди британци излязоха на разходка, подмамени от топлото време. Никой от тях не спази препоръките за самоизолация вкъщи, разпоредени лично от премиера Борис Джонсън, пише “Дейли Мейл”, цитиран от БГНЕС.

След като само в един парк в града – Brockwell Park, бяха установени над 3000 посетители, властите в града решиха да затворят всички паркове. До вчера местата за отдих приютяваха множество хора за барбекю, хвърляне на фрисби, каране на колело, партита за рождени дни, и др.

До момента в страната са починали 708 от коронавируса, включително и 5-годишно дете без никакви придружаващи заболявания.

Именно в събота премиерът Борис Джонсън, който даде положителен тест за коронавирус и се самоизолира, обяви, че удължава периода на самоизолация, тъй като все още усеща симптомите на вируса.

От началото на епидемията в Обединеното кралство са потвърдени 41 903 случая на COVID-19, а общият бройна починалите е 4 313.

Затварянето на парковете, обаче, бе посрещнато с вълна от критики, според които ограничаването на движението навън принуждава хората да се събират в по-тесни и затворени пространства. В множество съобщения на полицейски участъци в цялата страна се казва, че властите са прекратили десетки партита по повод рождени дни, празници и други поводи, при които гостите са били в една стая.

Двама души ще бъдат подведени под съдебна отговорност за това че направили барбекю въпреки забраната за посещение на паркове.

Съобщенията на полицията идва в момент, в който здравната и социалната системи на Великобритания са изправени пред опасността от колапс до две седмици заради многото заболели от коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мале, мале. Инглизите не били с робски манталитет. Вие осъзнавате ли че тез робовладелци за които говорите са били от елитната класа което е под 10% от хората им. Останалите са били от нисшата работническа класа които де факто са били роби на елита. Живял съм години на острова и мога да ви уверя че това са едни от най-овчедушните хора на планетата.
96
3
 
1
 
! Отговори
До славянин преди 4 години
Относно ингилизите. Взимайки последните 400 години..Да трудно ще придобиеш " робски манталитет " / доста спорно във всеки случай понатие/ ако си бил най- големия робовладелец в света. Което от своя страна е било основната база, че са били една от най-богатите страни в света.Но от друга страна е основата на скрит комплекс на виновност в последствие. За UK не говоря щото 20% от тях са бившите роби.
95
0
 
3
 
! Отговори
96 преди 4 години
Айде стига се пениш славянино, така само признаваш че не си прав.
94
2
 
7
 
! Отговори
Хасан оглу преди 4 години
Англичанларъ,са балъци
93
4
 
4
 
! Отговори
Недко Илиев авт.шоф, преди 4 години
Ще заведа дело в Хага срещу КАТ,само се заяждат,преди малко ме спира същия,и ми вика що съм карал без аптечка и със зацапани номера,пийнал на заден ход,на червено,в обратната лента
92
3
 
4
 
! Отговори
до славянина преди 4 години
Много си ограничен , много са ти слаби познанията и общата култура, да си чувал за нормандското нашествие, или иначе казано англичаните са били около 200 години под френско/белгийско робство, което е било между другото период на възход за тях защото нормандите са оставили държавност и са въвели латинският като официален административен език.
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в нашия парк имаше барбекю вечерта на обявяването на мерките. Но никой нищо не им каза, напротив. Който си е роден с късмет, така си живее щастливо по живо по здраво.
90
4
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 4 години
И те като руснаците Само няколко века робство от викингите ....
89
15
 
4
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Браво на ингилизите, така правят хора, които никога не са били роби и под робство! Може само да се поучим от тях!
88
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните си нямат понятие от хигиена, вижте им изобретенията, т.н. маска за лице, която ползват в момента е едно прозрачно фолио, което се придържа от лента на челото, в официален репортаж на ББС от една болница показаха една африканска сестра, която си повдигна маската за да се почеше по носа. Гледайте "the physician" с Бен Кингсли, когато в арабският свят са имали развита медицина англичаните са ги лекували т.н. "бръснари" които са били на нивото на шаманите по тихоокеанските архипелази.
87
3
 
13
 
! Отговори
Стоимен шоу преди 4 години
Защо хората не могат да ходят в парка,а Ами защото,корона-вируса е с предимство,аааа ха ха ха ха ха хааа
86
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паркове,кръчми и чалга...За Бай *** това е ...свободата...А щаба им я отне...Само Слави Трифонов може отново да им върне тази "свобода"...
85
24
 
14
 
! Отговори
ТАКА СЕ ПРАВИ преди 4 години
Точно така се прави, масово нарушаване на безсмислените забрани и забраите отпадат!Точно Англия много добре го знае - по този начин Индия нарушава забраната за събиране на сол (масово индийците започват да нарушават закона и той се отменя)!
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, такова нещо у нас няма как да се случи.Ние спазваме забраните.
83
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#НямаДаСиСедяВкъщиБраво на англичаните.
82
3
 
4
 
! Отговори
До 75 преди 4 години
А как е у горен Лозенец, сифиянецо? Хаха
81
6
 
24
 
! Отговори
London преди 4 години
Само един парк е затворен (Lambeth), починалото 5 годишно дете е с придружаващи болести .Защо изопачавате фактите и всявате паника? Повечето хора спазват забраните. Живея в Лондон от 23 години и говоря от позицията на очевидец.
80
1
 
7
 
! Отговори
До 82 преди 4 години
Гледам безстрашен си! Времето те плаши, вируса не! Бегай
79
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма по-лошо нещо от страха"Капитан Петко ВойводаСнощи, БНТ1
78
6
 
7
 
! Отговори
Азз преди 4 години
Идеален момент да излязат от ЕС. Мога да кажа само едно Ха-Ха