Пхенян изстреля противокорабни ракети с малък обсег

Има повишение в активността на севернокорейските ВВС
Обновена: 14 апр 2020 16:24 | 14 апр 2020 16:24, Елка Василева
20
Пхенян изстреля противокорабни ракети с малък обсег
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея изстреля по посока към морето множество крилати противокорабни ракети с малък обсег, а изтребители "Сухой" изстреляха ракети въздух-земя днес като част от военни учения, предаде Ройтерс, като цитира изявление на южнокорейската армия.

Изпитанията на ракетите бяха извършени в навечерието на севернокорейски национален празник по повод рождението на основателя на страната Ким Ир Сен, дядо на сегашния лидер Ким Чен Ун.

Още по темата

Противокорабните ракети бяха изстреляни към 7 ч. днес (22 ч. по Гринуич снощи) и паднаха в морето на над 150 км от източния крайбрежен град Мунчхон, докато изтребителите "Сухой" провеждаха учебни стрелби, съобщиха пред медиите представители на южнокорейския Комитет на началник-щабовете. Те не дадоха информация колко ракети са били изстреляни, но уточниха, че се извършва подробен анализ на учението съвместно с американското разузнаване.

Тези тестове са част от зимните учения, които Северна Корея провежда през последните седмици, забавени заради пандемията от коронавируса, пише БТА. Според южнокорейски представител има повишение в активността на севернокорейските военновъздушни сили. Според тях това има за цел да компенсира липсата на зимни учения, които трябваше да завършат в края на миналия месец. "Освен това те обикновено провеждат военни мероприятия в близост до датата на годишнината на 15 април", добавят представителите, като отбелязват, че Пхенян е използвал подобна противокорабна ракета през юни 2017 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Северна Кореяракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
... преди 4 години
Епа нека стрелят! Но и на най-тъпия в северна корея е ясно, че няма как да спечелят коя да е война започната с краварите! Просто е, аритметика! Ако ония изтрелят атомна бомба на всека техна краварите ше пуцнат 100 пъти при това с 100000 пъти по-мощна такава! И преди да ми възразите то си спомнете кой оправя хамериката сега! После е ясно, че след войната с краватите нема да остане жив наследник на фамилията ун! Да не говорим пък за сен и ир! *** е ясно, че се правят на мъже сега! Та така!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка малка корейска ракетка голям пирон в ковчега на Говедистан!
16
3
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
Давай хващай първия самолет и там. И никога не се връщай!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12 АнонименНе коментирай повърхностно без да имаш поне бегла визуално представа. Има много клипове в youtube за северна Корея правени от чужди медий като keöiudjd PROsieben и ги поразгладай
14
0
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
До 13 Калеко АлекоИмат ли правоМодераторите да пишат коментари и даже да си слагат фото на ника което не е тяхно о нарушава авторски права ? Чакам отговор и не ми трийте въпроса.
13
4
 
3
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
На Грухчо явно му липсва внимание и затова разнообразява новините за Коронавируса със соловите си изяви ... а иначе съвременните комунисти /бивши и настоящи/ винаги намират начин за впечатлят света, едни го заразяват с вируси, други го плашат с ракети, а се намират и такива дето първо първо го даряват с новичок, а после го компенсират с кашони със сърчица ... !!!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да кажа че Северна Кореа е най-развитата сържава в света! Най-технологично напредналата, където човешкия живот е над всичко. Всиче е страхотно там, същински рай!Здравеопазване, образование, транспорт абе всичко е топ ниво. Призовавам всички комунисти в бг да си вземат по един билет и право там! Ще останете толко очаровани и повярвайте ми никога няма да ви се иска да си тръгнете!
11
1
 
7
 
! Отговори
полковник Колев преди 4 години
Браво Ким,само така!!!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБраво Ким мачкай империалистите.мачка ги с дyпе :)
9
1
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Ким е пич! Щом като Тръмп му клекна .....
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според южнокорейски представител има повишение в активността на севернокорейските военновъздушни сили.//////////Това фейк ли е?? Че кви ВВС има Кимчо?? Смях.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** се кефи на Северна Корея, на Беларус и вярва че вируса е измама и империалистите го лъжат ама той е хитър.
6
5
 
5
 
! Отговори
Дан сан преди 4 години
Кои империалисти да мачка Ким, ония във водата ли?
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Ким мачкай империалистите.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала, чудесно!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая новина за разведряване на геополитическата обстановка. КОВИД-19 остаря.
2
2
 
0
 
! Отговори
KanuTaH_BeCkO преди 4 години
Covid 19 , съвсем ги е обезверил...
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те извършвали анализ заедно с американското разузнаване !