Рейтингът на Макрон остава висок на фона на пандемията

Доверието в правителството се покачи до 46%
19 апр 2020 21:19, Красимир Ангелов
15
Рейтингът на Макрон остава висок на фона на пандемията
Снимка: БГНЕС

Рейтингът на одобрение на френския президент Еманюел Макрон през април до голяма степен остана висок, както през март, на фона на коронавируса, пише Bloomberg TV Bulgaria, като се позовава на проучване на общественото мнение на Ifop, публикувано в Le Journal du Dimanche в неделя.

Рейтингът на Макрон спадна с един процентен пункт през април до 42%, след като скочи с 11% през март и се доближи до двугодишен връх. Проучването сред 1 942 души се проведе по телефон и онлайн от 8 до 18 април.

От началото на коронавирусната епидемия президентът направи три телевизионни обръщения към нацията. На 16 март обяви мерките за спиране на разпространението на вируса във Франция, а на 13 април заяви, че карантината ще бъде удължена до май.

Рейтингът на одобрение на премиера Едуар Филип се покачи с два процентни пункта до 44% - най-високият от май 2018 г.

Отделна анкета на Ifop за Le Journal du Dimanche установи, че доверието в способността на правителството да се справи с коронавируса се е покачило до 46%, като се е повишило с 8 процентни пункта спрямо седмица по-рано.

Въпреки това, доверието намалява спрямо 4 седмици по-рано, когато е било 55%. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
direct преди 4 години
Как е възможно да пишеш такива глупости Френски Толераст, ти да не си му любовница ? Espèce de Mongol !
10
1
 
1
 
! Отговори
Френски Толераст преди 4 години
Рейтинг ли в момента е най важното?Като гейчо в горяща къща. Кой хукнал да бяга... кой носи вода... кой спасява старци и децата.... А ТОЙ СТОИ ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО ГЛЕДА ДАЛИ МУ СЕ Е РАЗРОШИЛА КОСАТА .
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон е новия лидер на Европа, новия крал слънце Луи XIV!Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Франция е най-великата държава! Vive la Republique! Vive la France!
8
1
 
3
 
! Отговори
БГ франсе преди 4 години
Кукла на конци
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фона на написаното тук: Рейтингът на Макрон остава висок - 42%,да припомня какво констатира сайта преди седмица:Рейтингът на Путин се срина-65%
6
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 4 години
1998 г извинявам се,в бързината съм сгрешил годините
5
0
 
3
 
! Отговори
Хуй преди 4 години
Менте стъкмистики... 1900 човека при 67 милиона държава. Сори, но е малко вероятно да има сходство в резултатите при допитани няколко групи от по 1900 човека. Па камо ли да има връзка във времето, та да се брои покачване или спад...
4
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
До тези които са ми "цъкнали" 5 те минисчета. И защо мислите че.Една структура ФИНАНСОВА И ПОЛИТИЧЕСКА.Каквато е ЕС.ЗА която Аз лично държа. Е безпогрешна?! Аз лично приветствах еврото през 1988 г когато започна да се печата.Казва се " евра"! Та защо ме намирате за " противник" на ЕС! Противник съм на "политиката" му! А Не против самият ЕС! Та той си е наш Европейски! -:(
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавирусът го спаси. Няколко дена преди крзиата Париж приличаше на битката при Сталинград....
2
9
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
Нещо съвсем нормално за мен самият! -:) Този мъж има топки! Този мъж вижда НЕДЪЗИТЕ НА ЕС и ги казва в прав текст! Вижда погрешната "политика" на ЕС прегръщайки се със САЩ! 2 континента имащи различна политика и най вече на САЩ стъпила в ЕВропа 30 г вече! Това само Аз ли го виждам? Българите слепи ли са? И най вече ЕС???
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе....