Китайски учени се надяват да са открили лекарство срещу коронавируса

Лекарството се очаква да е готово по-късно тази година
19 май 2020 12:43, Ния Христова
6
Китайски учени се надяват да са открили лекарство срещу коронавируса
Снимка: Pixabay
Китайски учени вярват, че ново  лекарство може да сложи край на пандемията "без ваксина", информира АФП.
 
Китайска лаборатория към Пекинския университет разработва лекарство против коронавируса. Предполага се, че то ще съкрати периода на възстановяване на заболелите с коронавирус и дори ще осигури краткосрочен имунитет срещу заразата. 
 
Директорът на иновационен център за геномика към университета коментира пред осведомителната агенция, че лекарството е успешно е преминало тестовете върху животни. Експертът поясни, че когато инжектират неутрализиращи антитела в инфектирани мишки, след пет дни вирусният товар е намален с 2500%, а това означава, че потенциалното лекарство има терапевтичен ефект.
 
Лекарството съдържа неутрализирани антитела, които са произведени от човешката имунна систима, за да може по този начин да попречи на вируса да заразява клетки, които китайските учени са изолирали от кръвта на 60 възстановили се пациенти.
 
В неделя е публикувано проучване на екипа в научния журнал Cell, което показва, че използването на антитела предоставя "потенциално" лечение на заболяването, както и че съкращава периода на възстановяване. 
 
Очаква се лекарството да е готово по-късно тази година, когато се предполага, че потенциална втора вълна на заразяване ще се появи. Планирано е да се направят изпитания в Австралия и други държави. 
 
Китай вече има пет потенциални ваксини против коронавирус, които са тествани върху хора. Световната здравна организация предупреждава, че разработването на ваксина може да отнеме 12-18 месеца.
 
Учени потвърдиха, че съществуват потенциални ползи от кръвна плазма от възстановили се пациенти, които са създали антитела срещу коронавируса, позволяващи на организма да се защити от атака. В Китай над 700 пациенти са подложени на плазмена терапия. Властите смятат, че тя има "много добри терапевтични ефекти". 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато бъдат осъдени за причиняване на щети на държави и хора, и всяване на психоза може като репарация да им се вземе лекарството ако изобщо става за нещо,китаец и изобретение е като ром и образование. Дори се готвят за втора вълна карана да ни пренесат.
5
3
 
6
 
! Отговори
бай х преди 3 години
Пълни глупости ! Китайците си имат лекарства с които пребориха ковида / както и сарс и мерс / . Само че те са на билкова основа и не са одобрени от СЗО , Европ Здрав комисия ... и тук изобщо не се знае за това .
4
3
 
9
 
! Отговори
Deja vu преди 3 години
Също като компютърните вируси - първо създават вирус, после вежливо предлагат лекарство срещу вируса.Благодаря!
3
7
 
10
 
! Отговори
Бат Жоро преди 3 години
Да си гледат работата, не затвориха границите, заразиха света
2
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, омръзнахте ни.Този вирус е по-фалшив от кацането на луната.
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Китай нищо. Мерси.