Китай към САЩ: Вие сте износители на коронавирус

Китай коментира заведените дела срещу него като нелепи
Обновена: 26 май 2020 11:46 | 26 май 2020 11:46,
37
Китай към САЩ: Вие сте износители на коронавирус
Снимка: БГНЕС

„Няма фактическа и правна основа, както и международен прецедент за тези „нелепи съдебни дела", насочени срещу Китай", заяви Уан И, член на Държавния съвет и външен министър на пресконференция за третата сесия на 13-ото ОСНП. Това е най-сериозният публичен отговор на Китай на политическия фарс, създаден от някои политици в САЩ и Запада досега, предаде Радио Китай.

Още по темата

Както Световната здравна организация посочи, вирусът може да се появи навсякъде по света, Китай също е жертва на епидемията. За да ограничи разпространението на вируса, страната предприе мерки в най-кратки срокове и ефективно предотврати бързото разпространение на епидемията.

В момента още няма окончателно заключение за произхода на новия коронавирус в международната медицинска и научна общност. Проучванията показват, че много страни като САЩ, Франция и други страни са имали случаи на коронавирусна инфекция през ноември или по-рано, без да са пътували. Има голяма вероятност епидемията да се е появила в множество точки по света. Защо американските политици са се прицелили само в Китай?

САЩ са страната, която трябва да понесе отговорност за глобалната пандемия. Някои американски политици не само се изказват с недомлъвки по време на избухванията си, но също така променят нарочно броя на смъртните случаи. Поради недостатъчните мерки за превенция и контрол, САЩ станаха основният износител на заразата в много части на света, застрашавайки глобалната обществена здравна сигурност. Не следва ли те да бъдат подложени на международно разследване и да поемат своята отговорност?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
6
 
! Отговори
Толераст преди 3 години
Ще има да чакате доказателства от САЩ че Китай са виновни колкото дочакахте доказателствата за химическото оръжие на Садам.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Холандия живее...каза една баба в хлебарицата.
30
10
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен .....къде точно на запад живее на Путин щерка му.В Холандия живее, ама това по ТВ атака няма да ти го кажат другарю.
29
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставам с впечатлението че Китай не иска да си признае вината, дори иска да я прехвърли на другите. С такава недалновидна политика ще закопа Китай в близките 2-3 години.
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Си Дзинпин да приготви балите с юани и долари.
27
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От бръщолевенията на китайските комунисти не може да се разбере от кога ще започнат да изплащат репарации и контрибуции заради запалената от тях биологична война срещу света.
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Доказателства колкото щеш!В нета е пълно,но ако ги потърсиш!А на готово без усилие няма да стане!А щом при толкова доказателства се правиш на умряла лисица проблема е при теб,а не при мен!Рано или късно краварите ще си го получат по трудния начин,в това не се съмнявай!
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СветозарСветозаре, ще ти бъдем благодарни ако ни светнеш къде точно на запад живее на Путин щерка му.
24
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
23, Пиндостан се справя като страна от третия свят. Короната подби и авторитета на отан.
23
6
 
4
 
! Отговори
Японците. преди 3 години
Са най-висшата раса при азиатците. Японците са германците на азия, ако германците не бяха некадърници. Сега не е комплимент да си като Германия, но едно време беше...
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12, вероятно потвърждение на твоето твърдение дава научна публикация в списание nature, ноември 2015 г..
21
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази Боже ако епидемията беше избухнала първо на територията на САЩ. Като ги гледам колко трагично се справят леваците, направо щяхме да отпишем двете америки. Колко нагли трябва да са американците да размахват пръст на китайците, след като самите те се *** с овладяването на вируса на своя територия повече от цяла Азия накуп.
20
14
 
9
 
! Отговори
az преди 3 години
тръпма да си бяха затворили границите и бизнесите с Китая през декември, какво реве сега? хем иска да *** стотици милиарди доларес от шанобизнеси, хем да не *** като мухи, е не става другарю доналд дък! Е виж путиня прави бизнеси само с ортаците, всички умрели са покрити, официални данни манипулирани, така се прави. Не нюйорк таймса да пишат весници с имената на умрелите...
19
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма страшно , повече белина и ще се излекувате и вие като в САЩ, ще ви стигнат центовете да си купите
18
26
 
18
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Руските троляги / дето им плащат в руския център на Шипка 6 / се активизираха. Защитават дружките си Китай, Иран и Северна Корея. И с рогатия ще се съюзят, само да са срещу Запада. Интересно на Путин щерка му, що живее на Запад ?
17
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за китай това е лошо че ядат все още кучета в някой провинций а за сащ си е полу гето същото се отнася и за европа
16
10
 
20
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Лаборатории има навсякъде по света.Известен американски вирусолог с повече от 40 години стаж твърди,че вирусът не е създаден в лаборатория.Противно на мнението на Тръмп,който директно обвинява китайците,за да защити евентуално съмнение за тяхно авторство на вируса и закъснелите си мерки.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анониман 12 Някакви доказателства ? Или просто така , да напишеш нещо
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работих 10 години в Холандия Там е пълно с китайци Много нечистоплътен народ Живеят по 10 човека в стая / нелегални / Спят по двама в единично легло Ремонтирали сме в китайски ресторанти Залите са едно а в кухните е пълна мизерия - навсякъде мръсотия , по един пръст мазнини Ако видите кухнята на такъв ресторант , никога няма да се храните там Нищо чудно че всички тия вируси идват от там Виждал съм китайци да ловят гълъби на балкона си да ги готвят
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците изнесли вируса, а пък китайците точно в Ухан имат лаборатория за изследвания за предаване на корона-вируси от прилепи на хора. А самите прилепи търсели в друга далечна област. Случайност? Или обмяна на вируси на световно ниво, а сега се обвиняват едни други за пред публиката.