Красимир Живков и още пет други са задържани след акцията днес

Зам.-министърът оказвал натиск върху служителите си
Обновена: 28 май 2020 16:34 | 28 май 2020 16:30, Нели Христова
124
Красимир Живков и още пет други са задържани след акцията днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шест души са били задържани след днешните спецакции. Сред тях е и зам.-министърът на екологията Красимир Живков, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Той съдействал за внасянето на боклука от Италия у нас и оказвал натиск върху свои служители да издават разрешителни за внос и износ на отпадъци на определени фирми, въпреки че те не са отговаряли на изискванията. който не искал да се подчини го принуждавали да напусне.

"Събрани са множество писмени и гласи доказателства и доказателствени средства, от които се установява, че зам.-министърът на околната среда и водите е съдействал за издаването на нотификации за внос на отпадъци основно от Италия", каза Сийка Милева на извънреден брифинг на Специализираната прокуратура.

По думите й Специализираната прокуратура наблюдава досъдебното производство още от януари месец за организирана престъпна група, създадена с користна цел, в която участват длъжностни лица, среди които бивш директор на РИОСВ-Плевен и заместник-министър на околната среда и водите.

"В тази връзка днес бяха извършени множество действия по разследването: претърсвания и изземвания на над 40 адреса на територията на цялата страна: София, Ботевград, Правец, Пловдив, Плевен, Монтана, Смолян и села от Община Кюстендил", посочи тя.

Сийка Милева отбеляза, че събраните до момента доказателства сочат, че заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков индиректно е оказвал натиск върху служители на дирекции за съгласуване на нотификации на дружества, въпреки че те не са отговаряли на необходимите изиксвания. Служителите, които са отказвали да съдействат, са били освобождавани или принуждавани да напуснат министерството.

"Всяко дружество, генериращо опасен отпадък, е длъжно в рамките на една година да го изнесе извън България или да го предаде на друго българско дружество за последваща преработка. За да изнесе опасния отпадък извън България, дружеството трябва да получи нотификация от МОСВ. Заместник-министърът на МОСВ е отказвал издаването на такива нотификации и по този начин е принуждавал производителите да предават опасния отпадък на определени, контролирани от него дружества, които имат разрешение за последваща преработка на територията на Република България", допълни говорителят на главния прокурор.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До БългарНещо не си добре:):):)Пий една бира да се пооправиш:):):):)
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БУШОН ! ! !
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът е светец! Има частен манастир! Освободете го !
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа са свършили!Хванали са поредните с париКойто да рекетират за кешМене като ме изнудиха майсторитеНикои не каза, че е престъпление
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се бб бая тарикати е назначил.
13
18
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До БългарНе разбрах:):):):)Кво значи тва "могъщото оставка"?:):):):)Ти ли го казваш или кой?:):):):)Пред МС видяхме колко искаха оставка оня ден:):):):)Даваха по всички ТВ 100/200 човека макс:):):):)И кво викаш за "Оставката"?:):):)
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 8 К'во му отговаряш на тоя? Не знаеш ли, че тоя крeтeн с ник Тонката е най- големия боkлуk в този сайт?
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То точно затова сме на тоя хал подчинените му мълчат за да не изхвърчат от работа че може и по големи ядове да имат
10
1
 
17
 
! Отговори
Prah v o4ite преди 3 години
Прах в очите на тълпата.Утре са на свобода,не ги мислете.А Жеков знаете ли под чия шапка действа,и кой го е наместил на тази сладка позиция?Така че,да,далаверата е огромна.И НЯМА да бъде разплетена а потулена,както свичко в БГ.Честито на вярващите.
9
0
 
13
 
! Отговори
Dina Nikolova преди 3 години
Пак ни хвърлиха пясък в очите с този зам. министър!За SMS,нищо!?Цецко чист като сълза!?Явно този,зам.министъра,де не знае толкова много (като Цецко например).
8
2
 
15
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До ТонкатаТри препинателни с могъщото оставка, това си ти Тонка.....хахахах
7
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата, Черепа да не ти е пионка като тоя на снимката, бе цървуул банкянски?
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сметта и замърсяванията прошка не трябва да има!няма ли подобаващо наказание,ще се повтори и потрети!
5
5
 
20
 
! Отговори
ГРОБАР преди 3 години
Всички от гробарската ШАЙКА сте д0л.ни корумпета й това е видно за всички.Какво отчитате дейност бе каиши, сега ще му намерите друга работа, най-вероятно консул, като Пацо Терасата?! Това е патент на ГРОБ, когато един министър сгази лука, веднага го преназначате в друго министерство, гадни червени герберасти! :(((
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата усеща че изпуска властта и започна с мутренските си прийоми за рейтинг като започна да гърми бушоните си. Жалка история!
3
21
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Некъв анонимник,който след малко ше напише същото с друг ник иска оставката на Бойко под новините в Днес.БГ:):):):)Якооооо:):):)
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на диктатора Борисов!!!
1
8
 
13
 
! Отговори
Тренчо преди 3 години
Вижте му селската физиономия. Типичен тракторист, докаран от *** в големия град да тормози нормалните хора . Сигурно едвам се подписва горкия бесепар.