Надпреварата между САЩ и Русия в нова фаза

Доц. Сивилов: Противоречията в Европа не са изгладени
32

Парадът за 9 май в Русия ще се проведе на 24 юни. Президентът Владимир Путин отложи военния парад на Червения площад поради пандемията от коронавирус. Ситуацията коментира специалистът по съвременна история доц. Александър Сивилов за "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Има историческото основание да се случи на тази дата, защото истинският Парад на победата е бил точно на 24 юни през 45-а година, тъй като на самия 9 май това е невъзможно. Тогава войната наистина е свършила на някои места. В Чехословакия и в Австрия бойните действия в Европа продължават. Извън Европа войната завършва септември", подчерта историкът.

Според него Великобритания очаквано не е подкрепила идеята на Тръмп за Русия в Г7. "Въпреки че Русия има своето място в Г7", смята доц. Сивилов.

По думите му политическите противоречия в Европа все още не са изгладени.

"Аз не мисля, че са изгладени и между Съединените щати и Русия, но това беше един реверанс, който Доналд Тръмп се опита да направи с надеждата, ако може да стабилизира ситуацията в САЩ икономически", обясни още събеседникът.

"Последните години надпреварата между Русия и Съединените щати в много сфери се засилва. Най-вече във военната насока. Виждаме и засилването на руската геополитическа намеса в различни региони", отбеляза Сивилов. Според него е нормално да очакваме развитие на техните програми в космическия сектор.

"Дълго време в Русия не вярваха, че Илън Мъск ще успее да постигне един такъв полет", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 Русия толкова гледа Г20 че на последното Путин си тръгна защото рязко му прилоша. А в Русия го съсипаха по форумите че пак излага страната. Никой не го отрази. Всеки се прави че не го вижда. Накрая на маса самичък в ъгъла. Хората ги е гнус от този сме.шник. После си прави пиари с някакви племенни вождове от Африка. На честването на победата в ПСВ Макрон пък го напрсви за смях като каза че руските оръжия ся анимация. Кагебееца гледаше като натровен!
25
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До Христо ХристовЧети историята, комрад. Случайно да имаш спомен как завърши предишната надпревара между СССР и САЩ?
24
9
 
9
 
! Отговори
Брат преди 3 години
Обичаме руснаците и няма как да го избегнем. Те са наши братя.
23
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЪН руснаците от България.ИДИТЕ ДОМОЙ!!!!!!
22
10
 
12
 
! Отговори
Мразим Русия преди 3 години
НА НЕЯ ДЪЛЖИМ, РАЗРУХАТА В ИКОНОМИКАТА И МОРАЛА В ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ХОРАТА.РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ, НИ НАПРАВИ ПРОСЯЦИ ТЕ НА ЕВРОПА И "СОЦ--РОБИ НА ТРУДА"!
21
5
 
8
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
Хе хе! Много са ми смешни микробританчетата. Една бивша империя, свила се като шагренова кожа на някакви мижави я има, я НЕ 300 000 кв. км. има наглостта да се зъби на Земята на арийците!? Смях! Тия от Лондонград май продължават да си мислят че са някакъв значим фактор. Крайно време е да проумеят че са един проскубан британски лъв, вързан на каишка в задния двор на Белия Дом. От Вашингтон му позволяват от време на време да тича зад вратата и да ръмжи срещу минувачите, ама никой (от СЕРИОЗНИТЕ) НЕ му обръща внимание
20
7
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Путин да организира парад и на 17 септември.Защото тогава се е състоял историческият съвместен парад с участието на Червената Армия и Вермахта в Брест - Литовск при окупирането на Полша.Ангела Меркел обаче мисля, че ще откаже евентуална покана за участие на Бундесвера от страна на Путин...
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Айде беНе си много умен - става въпрос за противопоставяне/война, а параден кон на война...е нещо като умен ***. Казва се оксиморон!За работа се ползват можещи и издържливи добичета!
18
16
 
15
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
Американският мустанг да се състезава с дръгливия руски катър. Не е ли смешно?
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатно е само сиренцето в капана.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-7 вероятно защото Германияотказва да участва в срещата в сащ.
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм свикнал с тежката заблуда, в която живеят някои пишещи тук, но понякога просто не мога да повярвам.В САЩ проблем е преяждането, а не гладът.Има безброй места които дават безплатна храна.
14
4
 
6
 
! Отговори
Август преди 3 години
Велики нации, големи надпревари, а ние им гледаме косурите.
13
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Полюциите на рушитата за безкрайни и безаналогови.
12
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът на Америка е гладен и разграбва магазините, за да се нахрани. Гладните бунтове се представят за грабежи.
11
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея и САЩ си приличат.Народът е гладен, а лидерите гледат как изстрелват ракети.
10
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците са велики, но само в техните филми и в техните очи.А Русия им е лоша, щото имат да си връщат.
9
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската мощ е измислица и илюзия, няма такова нещо. Тя се крепи само на вярата, че напечатаните хартиени долари струват нещо. Една епидемия и *** като мухи. А ако им се случат няколко форс-мажорни събития наведнъж и са мъртви във водата.Китай и Русия трябва да работятза деградацията на долара.
8
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А най-важното е, че самата Русияне се интересува от този форматГ-8, нека малкобритания и канадада се противопоставят колкото сиискат, за Русия е по-интересен Г-20.
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че са доставили космонавтис новата ракета още не е някакъвуспех. Тя тепърва трябва да се докаже,че може да работи продължителнобезаварийно. Руските експертисмятат, че е постигнат само някакъвзрителен ефект , но дългосрочнотози тип ракета няма да просъществувапоради големите разходи за поддръжкаслед всеки полет в космоса, т.е. еднократнитеракети са по-ефективни.