Преговорите за Brexit без съществен напредък

Барние недоволен: Не можем да продължим вечно така!
8
Преговорите за Brexit без съществен напредък
Снимка: БГНЕС

Последният кръг от преговори между Великобритания и Европейския съюз през тази седмица не постигна значителен напредък, заяви главният европейски преговарящ Мишел Барние, предаде Ройтерс.

Той подчерта, че Лондон и Брюксел остават далеч един от друг по отношение на въпроса с риболова и по други спорни теми.

Още по темата
"Тази седмица нямаше напредък по съществени области... Не можем да продължим вечно така", заяви Мишел Барние на пресконференция, допълвайки, че двете преговарящи страни трябва да постигнат споразумение преди 31-ви октомври 2020 г.

Според него Обединеното кралство "не е показало истинска воля" за разрешаване на въпроса с достъпа на европейски риболовни кораби до водите на Великобритания.

Барние отбеляза също, че търговската сделка с Обединеното кралство трябва да бъде сключена най-късно до края на октомври. "Около 5 месеца, всъщност по-малко. Трябва да използваме това време възможно най-ефективно", каза той.

Подобно послание беше отправено и от британска страна.

"Напредъкът остава ограничен, но нашите разговори преминаха в позитивен тон", посочи главният преговарящ на Великобритания Дейвид Фрост. "Преговорите ще продължат и ние оставаме ангажирани с постигането на успешен резултат".

"Близо сме да достигнем границите на това, което можем да постигнем чрез формата на дистанционни официални преговорни кръгове", каза Фрост и допълни: "Ако искаме да постигнем напредък, ясно е, че трябва да засилим и ускорим работата си".

Според него Великобритания е готова да работи усилено за постигане на споразумение, което трябва да включва "равнопоставени условия за риболова и други трудни въпроси", предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патологични нарцисисти с проявяване на всичките симптоми на национално ниво.
5
2
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
наглите британци не са свикнали да не става на тяхнатамного егоистична нация
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навириха си пак нослетата рижавите пияници, но ако нямат търговска сделка със сащ и добри отношения с ЕС, скоро ще разберат къде акат гладните. Без да си продават скъпо стоките и да внасят евтини суровини и петрол, много скоро ще настигнат колониите си.
3
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
ОК дължеше на ЕО около 100 милиарда еврака. ОК успя да ги свали на 40 до този момент. Няма да платят нито цент, В КРАЯ НА КРАИЩАТА, там е заровено кучето. За ОК целият свят е тяхна колония.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британците протакат и тупат топката, защото на тях сделка не им трябва.Сделка означава сами да си нахлузят оглавник и да се задължат с обещания и ограничения.ЕС може и да не е бил най-добрият избор за тях, според самите тях, но това е, защото още не знаят какъв ги чака.Никой още не знае кой ще е президент в САЩ след 6 месеца и как ще се отнася с тях. При това положение им остава да дрейфуват сами в очакване на по-добри времена.
1
9
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
ЕС вече се разпадна като СССР и САЩ .