Безредици на протест в Лондон, 14 души са арестувани

В сблъсъците има и ранени полицаи
46

Продължават масовите протести срещу расизма и полицейското насилие в САЩ. Отзвук има и в Европа - в Германия, Испания, Белгия и Дания.

В Лондон демонстрациите ескалираха в безредици. Има ранени полицаи, а 14 демонстранти са арестувани, съобщава Bulgaria ON AIR.

Протести има и тази вечер пред американското посолство в Лондон.

В Ню Йорк полицейският час заради протестите беше отменен.Д есетки хиляди обаче се събраха на най-мащабната демонстрация във Вашингтон. Те излязоха по улиците на американската столица след смъртта на Джордж Флойд, загинал по време на полицейски арест в Минеаполис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Минеаполис преди 3 години
До АнонименНяма случай за сега в който черен полицай да е убил бял задържан! .....Нека дам пример за размисъл на зомбираното ти джендърско мозъче . ... Джъстин Даймънд. Ветеринар. Родом от Австралия. Сгодена за бял американец . Чисто съдебно досие.Няма дори глоби за паркинг.Пак там в Минеаполис. Преди една година . Черния полицай Мохамед Нури я застрелва от упор. ...НИКОЙ не протестира. Няма демонстрации... няма и обрани и изгорели магазини... Нямало е и наближаващи избори също...
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ченгето си изтърва коня
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе! Тук малко ще направя връзка с друга тема, ама защо не пишете, че при безредиците са свалили статуя на робовладелец?Ама как така? Та нали това е културно историческо наследство?Не може така да се рушат паметници!Тези забележки ги отправям към русофилите защитници на паметника на Червената Армия в София, които не дават да бъде съборен!!!Защо да не бъде?
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е организирано на принципа "УМни и красиви". Да, зад него стои Джордж, но не Флойд.
27
0
 
11
 
! Отговори
Демонстрант преди 3 години
White lives matter too !
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още cкъcaнаци...
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя задушения излезе много криминален тип. Обири грабежи, насилвания.Лондон какво мисли по въпроса
24
0
 
8
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Едно време имаше една черна американска комунистка, която я съдеха, че е внесла в съда пищов, с който мъжа й убил полицай. Анджела Дейвис. Наще *** масово истерясаха, че имало дискриминация и не знам що си. Чист криминалвн случай. Пак протести, патаклами...
23
5
 
17
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Абе ти нормален ли си ?????Какви глупости говориш . Повечето тука ги ги помним тези години и това които говориш са Абсолютни глупости. Разправяй ги на някой друг. Роден съм през 60те и сори Дънехме си рок че улицата се тресеше. А полицай / то беше милиционер /съм виждал отблизо веднъж когато си изгубих ключовете и мръзнех пред нас. Изчаках наште на топло в колата им. Но ти си знаеш за тебе
22
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До до 15Е па то и белгийският крал леополд 2, рязал ръце и крака на деца - роби през 1900та в конго е вдъхновител за белгийските и европейските либерали, начело с ги ферховстад.
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28За синдрома на Дънинг Крюгер да си чувал?Аз лично съм го изучавал и смея да твърдя че се отнася за една огромна част от съвременното българско общество. Корените му почват от годините на "комунизма" когато образованието се базираше на това да имаш роднина активен борец против "фашизма" или ятак-помагач на шумкарите, за да бъдеш допуснат до висше образование, без да се акцентува много-много на способността! Ето ги и днешните резултати от тази практика, Крюгер синдром и чалга!
20
2
 
12
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Сега проверих за Едуард Колстън . Наистина е интересно. В Енциклопедия Британика няма и дума спомената за роби. Прекрасен човек, филантроп, спонсорирал и кралските фондове щедро от търговията си с вино. Но в нови източници се казва ,че всъщност е натрупал богатството си от търговия с роби.
19
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между протестиращите има и много бели които имат убити близки по същия този коварен начин! Много българи загинаха по същия начин по времето на великия "социализъм" ама сега мълчат като риби и отричат до последно че е имало такива извращения! Все още има много набори като мен които помнят и са преки свидетели на милиционерските убийства отпреди 89-та буквално за нищо или за преразказан виц. Българските милиционери имат огромен "опит" в подобни изяви, дано роднините на загиналите ги начешат!
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24То англия след брекзит си става американска колония. Толкова драпаха да излязат сега да видят по хубаво ли е с Америка отколкото с Европа....Хиляди пъти по-добре отколкото да хранят източно европейски ганнюювве и говвннюювее а те пък да подтискат собствения им народ!
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До WTF 22НО, те са силно притеснени за тези 30-35 чеерни застреляни от полицаи ....Притеснени са защото функцията на полицията не би трябвало да е на милицията, тази част от лайнювата епоха на правешкия шмекер и говвнююввете около неговото "царство"!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То англия след брекзит си става американска колония. Толкова драпаха да излязат сега да видят по хубаво ли е с Америка отколкото с Европа
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Ганьовете сме наследници на най-древната европейска цивилизация....Знаем, знаем, Люк Скайлокър е прабългарин. Йода е бил ювиги-хан а Лея - принцесата на Казанлъшката роза! защото ние не носим агресията на младите нации....Изобщо не носим никаква агресия!!!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Не ви ли писна от илюзията и лъжата? Простотията хич ви не пуска!
14
3
 
20
 
! Отговори
WTF преди 3 години
1000 чернокожи са били убити в САЩ миналата година.По доклади на Американски дружества за правата на човека 95% от убийствата на чернокожи в САЩ се извършват от чернокожи,което означава че 950 чеерни са убити от себеподобни. Упс, ама те не протестирали заради това . Никой от плачещите и гневни протестиращи не дава дории най малък знак че тези 950 убити афроамеериканци го интересуват.Техния живот нямал значение ... НО, те са силно притеснени за тези 30-35 чеерни застреляни от полицаи ....
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18А тъмнокожите като убиват бели и като се славят с криминалните си деяния ние ходим ли на протести срещу тях?Гният по затворите без никакви церемонии. Няма случай за сега в който черен полицай да е убил бял задържан! А случаи като този с Джордж Флойд са прекалено много!
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Но глада ще бъде най-много измежду българските хронични ганюювве и говвнюювве, доказано е! :))))))))))))))))))))))))))))))))