Да подариш на кралицата крава? Може, а също и хипопотам

Кои са най-странните подаръци на британската кралска фамилия?
15
Да подариш на кралицата крава? Може, а също и хипопотам
Снимка: БГНЕС

Членовете на британската кралска фамилия получават огромен поток от подаръци всяка година. Много от тях включват луксозно украсени предмети като бижута или мебели, но често се е случвало в монархията да получават и странни дарове, пише express.co.uk, цитирано от Bulgaria ON AIR.

Всяка година около месец април кралското семейство публикува списък с подаръците, които всеки от членовете на фамилията е получил. Информацията се публикува на официалния им сайт, като подробно се описват всички детайли за тях.

Ето и кои са най-странните подаръци на британската кралска фамилия?

Животни

Кралица Елизабет II е получавала множество животни по време на своето управление. Някои от необичайните видове са крави, хипопотами, крокодили и какадута. В последните години британската кралица вече не получава толкова странни животни, но за периода между 2008 и 2016 г. са ѝ били подарени 4 коня.

Дрехи

При международните си визити членовете на кралското семейство често се сдобиват с дрехи, като сред тях има някои любопитни избори. През 2019 г. по време на посещение в Пакистан херцогът и херцогинята на Кейбридж получиха 9 шала и чифт чорапи. На принц Чарлз пък му бяха плувни шорти по време на визитата му на Гренадините през март миналата година.

Коледни изненади

Може и да прозвучи изненадващо, но често странните подаръци в кралското семейство всъщност идват от самите членове на фамилията. Според "Мирър" принц Хари подарил на баба си подарил шапчица за баня с провокативен надпис. Принцеса Ан пък изненадала брат си Чарлз с кожена седалка за тоалетна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: подаръциЕлизабет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Туршиеф преди 3 години
До ВутеПор трябва да и се занесе
11
1
 
6
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Ама никой не се сетил да й подари камила, защото заради една друга Камила в двора,че ще получи гневен отговор на подаръка си.
10
3
 
3
 
! Отговори
Туршиеф преди 3 години
Да подариш на кралицата по големи памперси и Тръмп да и гисменя.
9
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 5 (ХаХо)*** ти май верно си хахо?За Магна Харта чувал ли си?Можеш ли нещо да ми кажеш?Документ, подписан на 15 юни 1215 година, скоро ще се навършат точно 805 години от подписването му! Този документ представлява първия опит на Англия да тръгне по пътя на конституционната монархия. Дотогава е било както казваш. Английският крал Джон I от Плантагенетите е първият, който губи абсолютната власт.Бароните се вдигнали на бунт, защото е можел например да спи с която жена си поиска.
8
2
 
5
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Я навремето като одим при доктора, така му носех я кокошка, я пуйка... а понекога и цело ягне може, ако ме лекува убаво от много тежка болес. Ама ча па крава...???И таа Елизабет, к'во е направила да и носим крава?
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ненужни вещи подаряват на изкуфялaта бабичка. Кoвчeг да и подарят, скоро ще има нужда от него.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки има излишни вещи, от които трябва да се отърве.
5
2
 
12
 
! Отговори
ХаХо преди 3 години
Смятай какъв сбъркан роб трябва да си да даваш на тази и родата и подаръци. Те са крали, убивали, изнасилвали, продава ли хора като роби и въобще са има ли роля във всяка едно престъпление срещу човечеството извършвано някога.
4
0
 
10
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Баща й доста е крал. За да е кралица бабишора, сега.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крал се става не с демокрация, а с насилие, робство и омраза!
2
0
 
10
 
! Отговори
ined преди 3 години
Не крава, ами часовник е трябвало да подарят на дъртата, че е време вече да си ходи
1
1
 
14
 
! Отговори
Мегатео преди 3 години
Това е елегантен начин на една кралица да кажеш, че е крава.