Либия може да се окаже по-тежък случай от Сирия

Европа не осъзнава заплахата, заяви Владимир Чуков
11 юни 2020 07:52, Ния Христова
30
Либия може да се окаже по-тежък случай от Сирия
Ситуацията в Либия може да се окаже по-тежка и от ази в Сирия. Европа е в латентно състояние и все още не е осъзнала, че оттам могат да дойдат много неприятности. Това коментира проф. Владимир Чуков, арабист, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria
 
"В Сирия има конфесионализъм като основен начин за играждане на държавата - религиозни групи, които се движат. В Либия ситуацията е по-сложна - там има около 200 племена, а групите са много по-малки", обясни Чуков. 
 
Гостът изтъкна, че макар твърденията на Русия, че не се меси в Либия, то частната й армия представлява грабнакът на армията на Халифа Хафтар.
 
Проф. чуков допълни, че за Москва петролът в Либия е много важен фактор, но не и основен. 
 
"Либия е фуния, която засмуква всички бежанци от Африка. Това е мощен инструмент за влияние в Европа".
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сирия беше дадена на ислямистите от Европа и САЩ, за да се бият срещу Асад. Русия спаси Сирия от ислямистите.Ще спаси и Либия от ислямистите.
21
6
 
8
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Нищо тежко няма, Хафтар вече владее 90% от държават до седмицата предателите ще са избити и Триполи освободена
20
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руското зло се настанява в Либия за да рекетира Европа.
19
6
 
5
 
! Отговори
До тук преди 3 години
До тук прочетох пстовете и установих, че пишат двама - Веско и един анонимник, на когото само Вагнер са му в глават и писанията по всеки материал за Сирия, Русия..
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички се скриха от дроновете на турция байрактар! Останаха само като този чуков да чукат врели не кипели а за истината никой не говори!!! Темата на света щеше да бъде Провала на путин но някой я смени на Корона вирус!!!!! И то в китай защото ще мислим че са американци!!!
17
1
 
9
 
! Отговори
Веско преди 3 години
На хората с къса памет да напомня, че съвсем наскоро и наблизо една частна армия - АОК и е съкращението, също гърмеше срещу властта и тогава ние е подкрепихме. И чужди самолети бомбардираха официалните сили. Така че, по-полека с крайните изводи.
16
4
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен: А ние на чия страна сме? На страната на Русия или на страната на Турция? Засега там други играчи няма. И ЕС И НАТО си правят пас.Май троловете по навик се придържат към русофобската опорна точка.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин не можа да сложи ръка на либийския нефт, но Ердоган го направи. За сега руснаците разчитат на Египет да ги спаси в Либия и поне да запазят Бенгази за себе си.
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВескоХа-ха-ха. Група наемници разбити от редовна армия от 10 турски дрона. Нито руските наемници са частна компания нито редовната турска армия воюва срещу "наемниците".
13
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред 2-3 години Путин беше изпратил Вагнер да помага на Мадуро срещу гладните народни бунтове във Венецуела. Под натиска на САЩ и след показното на американците срегу Вагнер в Сирия Путин беше принуден да си обере нещастните вагнеровци от Венецуела преди да са станали нов курбан на американците.
12
4
 
9
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Абе, интересни хора коментират. Голям кеф било, че група наемници са разбити от редовна армия. А не ви притеснява какво прави една армия в чужда държава!? Утре може и тук де е поканим в защита на недоволни.
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуков твърди че ситуацията в Либия била по-тежка отколкото в Сирия. Да видим какви са фактите. На 7 февруари 2018 година в Сирия за половин час Вагнер загуби между 230 и 500 елитни бойци в схватка с американците край Дейр-ез-зор. Щом такъв виден русофил-арабист като господин Чуков твърди че ситуацията в Либия е по-тежка отколкото в Сирия, значи руснаците са загубили повече от 500 човека в Либия.
10
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуков, Вагнер не е никаква частна армия. Частните армии са забранени със закон в Русия. Вагнер е кинжала на Путин за руска инвазия по света. Вагнер си е чиста структура на руската държава завоалирана формално като някаква несъществуваща по закон частна армия. Така че този който сега бяга презглава от турските дронове не е някакво ЧВК, а е една елитна руска армейска единица.
9
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе другарю Чуков, твоите руски началници ядат голям пердах в Либия бе. Голям позор за такъв виден русофил като тебе. Вместо да коментираш руския резил и небивал военен крах пред Турция ти разправяш басни за конфесионализъм в Сирия.
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либия и Турция подписаха заедно да произведат и продават петрола и газта на Либия,3,5 милиона от 5 милионното население вече са под контрола на либийското правителство,Русия,СА,ОАЕ и Египет подкрепят превратаджията Хафтар който бяга от либийско турските обединени сили
7
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция счупи канчето на Вагнер но редактора това го е прескочил!
6
6
 
22
 
! Отговори
Те преди 3 години
А кой нападна Либия ограбия и я потопи в хаос и кръв? О чудо САЩ и запада, нищо ново нали?!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либия ще се окаже по-тежък случай от Сирия, казах преди повече от година, когато рептилите евакуираха неформалната си терористична армия от Сирия в Либия. Тази неформална терористическа армия не представлява ли грабнакът на армията на триполитанския Сарадж?
4
13
 
14
 
! Отговори
поредният преди 3 години
Поредният агент на ДС и руски шпионин ни разкрива тайните на света....
3
15
 
10
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Какви ги говори този? В Либия Турция окончателно смачка хафтер. Следва укрепване на режима и сътрудничество във всяко едно отношение. И без това Либия е била турска векове, с прекъсване от няколко десетилетия объркани италианци.