КНДР заплаши да върне армията по границата с Южна Корея

Над Северна Корея бяха пуснати 50 000 пропагандни листовки
16 юни 2020 09:56, Елка Василева
9
КНДР заплаши да върне армията по границата с Южна Корея
Снимка: БГНЕС

Северна Корея е готова да предприеме действия, ако Югът продължава да изпраща пропагандни листовки, съобщи днес севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Генералният щаб на Корейската народна армия заяви, че проучва план за действие, предвиждащ "да прати отново армейски сили в зоните, демилитаризирани по силата на споразумение между двете страни, да превърне фронтовата линия в крепост и да повиши още повече военната бдителност към Юга". От изявлението не е ясно за кои зони точно става въпрос, отбелязва ДПА.

Още по темата

Напрежение ескалира, след като групи от избягали севернокорейци и южнокорейски активисти пуснаха от въздуха над Северна Корея около 50 000 пропагандни листовки, пише БТА.

Пхенян призова Сеул да вземе мерки срещу кампанията с листовките, в които се критикуват севернокорейския лидер Ким Чен Ун и нарушенията на човешките права.

Южнокорейският президент Мун Дже Ин призова вчера Пхенян да спазва мирните споразумение, постигнати от двамата лидери, и да се върне към диалога.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5атанасе.....и тук ли цапаш крепостник?
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и ние нишем коментари под листовки, ама не заплашваме собствениците с изтребление.
7
2
 
6
 
! Отговори
До Krom преди 3 години
Щом за армията на СК казваш, че е зле въоръжена, какво ще кажеш за нашата? Пък и тези които шамарят обикновено удрят там, където няма да има отговор. В този случай обаче, нещата са малко по-различни.
6
5
 
4
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Абе май май уна е стадл багажа! Не се е показвал от мноого време! А и сега в такива "кризисни" моменти го няма! Значи краля е мъртъв да живее кралицата!!! :)
5
9
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Маршала не си поплюва, само да реши, ще изпепели южняците за 2 часа ! Да живее великият севернокорейски народ , начело с Маршал Ким Чен Ун - най-великия ръководител и държавник в света !
4
4
 
7
 
! Отговори
щанги преди 3 години
Колко кг вече е наддал др.комунист -ръководителят, водачът....?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха не знаех че кому няги е обидна дума и е цензурирано.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е груба агресия да пращаш листовки с информация на севернокорейците. Те и нашите *** като ги изкараха от матрицата и са в траур, искат си да ги затворят пак.
1
7
 
7
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Тея с униформите от 50-те години освен огромно число зле въоръжени войничета нямат нищо. Рано или късно или късмета ще им изневери и ще ги шамарят, или те сами ще се осъзнаят и ще свалят феодалните си "ръководители". Нещастен народ! Да живееш в Средновековието редом с братовчедите си които са в бъдещето.