В Пекин: Над 1200 полета отменени, училищата отново затворени

Източникът на новите инфекции е пазар за търговия на едро
17 юни 2020 13:46, Елка Василева
16
В Пекин: Над 1200 полета отменени, училищата отново затворени
Снимка: архив, БГНЕС

Над 1200 полета бяха отменени на летището в Пекин, а училищата в китайската столица отново бяха затворени на фона на опасения от втора вълна.

Днес в Пекин бяха регистрирани 31 нови случаи на коронавирус, а за последните 6 дни общият им брой е 137.

Източникът на новите инфекции е пазар за търговия на едро в югозападната част на града. Вирусът бил открит върху дъски за рязане на вносна сьомга. Десетки хиляди хора са свързани с новия клъстер и се изследват за зараза.

Още по темата

На летището в Пекин са отменени 1255 полета - това са около 70% от всички полети от и за китайската столица. Железопътните услуги бяха сведени до минимум поне до 9 юли, предаде БНР.

Почти 30 жилищни комплекса са под карантина. Разпространението на вируса принуди властите да наложат забрана за пътуване на жителите на тези част от града. Затворени са 11 пазара в столицата, а хиляди хранителни магазини се дезинфекцират.

Училищата и университетите минаха на дистанционно обучение, спортът е забранен, затворени са плувните басейни и фитнес залите. Междувременно няколко китайски провинции вече подлагат на карантина пристигащите от Пекин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашия град беше сред първите с вируса, но много време няма новозарсзени. Да се маха вече този вирус.
14
1
 
1
 
! Отговори
Гледай и се учи! преди 3 години
Ето така се бори ковида. НЕ С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И "ОТПУСКАНЕ" НА ПРЕДПАЗНИТЕ МЕРКИ. Който няма мозък в главата дава пресконфиренции, брифинги, разадава акъл и се пъчи пред услужливи журналисти. Ама били 105, 125 и т.н. нови случая - голяма работа, "клъстъри" били, майната им на клъстърите - марш по хотелите на родното ***.
13
1
 
0
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Всеки си има глава на раменете. Безспорно ше има покачване на заразените от туристите ни в Гърция. Тяхна си работа. Ама после аз няма да излизам да ръкопляскам на терасата.
12
1
 
5
 
! Отговори
До ужас преди 3 години
Сега започва всичко. Само наблюдавай две седмици след като се върнат тия всичките от Гърция . Ако допуснем че 70% от почиващите са От София област а останалите от Пловдив и Благоевградско то след 3-4 седмици ще имаме т.н нов клъстер( хубава бг дума) в тези области. Ще имаме не по 112 а по 312 на ден болни. После, криза имало, бълагарина обеднял заради вируса. Гледай опашките на Кулата.
11
2
 
1
 
! Отговори
Я преди 3 години
Абе всичко ви е фалшиво на вас. Баси и конспираторите. Станахме като в приказката за лъжливото овчарче. Не вярваме... ама после ще се окаже вярно. Дано тия дето мислят че всичко е fake не се разболеят. После ще има да обясняват колко е страшен вируса. О, да забравих, всички млади са напълно здрави и без придружаващи заболявания. Обзалагам се, че ако 1000 млади човека между 25-40 години отидат да си измерят кръвната захар и холестерола от тях поне 30% ще са диабетици. Ама *** е здрав, жули рак
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пекин: Над 1200 полета отменени, училищата отново затворени----------Пак ли, бе?Бах тез Китайски Пазари!!!!Те напрау Биолаборатории, бе!!!Тц,тц,тц.....
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8За да не дойдат мръсните капиталисти и да крадат.
8
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Тази лъжа с ковид е много добре организирана. Фалшиви тестове, корумпирани лекари и фалшиви корумпирани пациенти.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
забелязвате ли как са зарешетени първият и вторият етаж на сградите? Всички жилиищни квартали в Китай са така. Защо ли?
6
7
 
2
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
До АнонименКитайците са милиард. 4000 годишна цивилизация измислила стоманата, какво ти дължат на тебе?
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1На къмпинг Градина животът си тече.Ама дано не ти се наложи да ходиш до НОИ, че майе затворено.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците си мълчаха за вируса,не ни предупредиха,че е много заразен,и кофти,и сега им се връща като бумеранг. Ако не беше тяхната практика да крият всичко,за да не се разчуе и да им удари и без това смешния имидж, и те,и ние вече да сме забравили за вируса. Трябва разследване и да изплатят щетите на всички държави и хора,които нанесоха.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Терор нонстоп.
2
3
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
***!!! Това дали е вярно? За 30 човека? И 300 да са, малко ми е странно, как реагират там и как в Европа. У нас се очакват 20 000 на мач уикенда в София, нищо, че всеки ден има по 20-30 в града и рекрдно намерени нови заразени в държавата. На запад мачовете са без никаква публика. А отворихме и дискотеките. Чакаме туристи от държави с доста заразени. Нещо не ми се връзват нещата...
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, докато не се намери лекарство срещу вируса, това ще е ежедневната картинка. Мен лично ме интересува какво ще стане в къмпинг Градина, защото кой го знае този чиляк /лека ми пръст/ къде е обикалял, хапвал, пийвал и така нататък.