Началникът на полицията в Мексико Сити пострада при атентат

При нападението са загинали няколко души
27 юни 2020 10:54, Ния Христова
1
Началникът на полицията в Мексико Сити пострада при атентат
Снимка: БГНЕС
Началникът на полицията в мексиканската столица Омар Гарсия Харфуч е бил ранен при нападение, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.
 
"Извършен беше атентат срещу началника на сигурността на град Мексико", заяви президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор на всекидневната си пресконференция.
 
Той уточни, че според кмета на мексиканската столица Клаудия Шейнбаум животът на полицейския шеф е вън от опасност.
 
Шейнбаум написа в Туитър, че при нападението са загинали няколко души, но не уточни колко. Задържани са няколко нападатели. Все още никой не е поел отговорност за атаката, която беше извършена на големия булевард "Пасео де ла Реформа", където се намират много чуждестранни посолства.
 
"Без съмнение е свързано с работата, която (Омар Гарсия) върши, за да гарантира мира и сигурността на Мексико и на нашата страна", заяви президентът Лопес Обрадор.
 
Вчера министърът на отбраната Луис Гресенсио Сандовал каза, че в района на мексиканската столица действат шест банди. Град Мексико обаче е сравнително спокоен на фона на високите нива на престъпност в страната, както и десетките хиляди убити във връзка с дейността на наркокартелите през последното едно десетилетие. В доста райони бандите имат повече влияние и действат напълно безнаказано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омар Харфуч, Клаудия Шейнбаум абсолютно типични мексикански имена.