Бой между депутати избухна в тайванския парламент

Опозицията беше окупирала сградата на в знак на протест
29 юни 2020 10:19, Елка Василева
17

Снимка: БГНЕС

Сбиване стана днес в тайванския парламент, след като депутати от управляващата Демократическа прогресивна партия (ДПП) преминаха през преградите, издигнати от основната опозиционна Националистическа партия (Гоминдан), предаде Ройтерс.

Опозицията бе окупирала сградата в знак на протест срещу „тиранията“ на правителството.

В Тайван сбиванията и протестите в сградата на парламента не са рядкост.

Повече от 20 депутати на Гоминдан окупираха снощи сградата на законодателния орган и блокираха входа в главната зала с вериги и столове.

Опозицията твърди, че правителството се опитва да прокара законодателство в своя изгода, а освен това настоява президентът да оттегли номинацията на свой близък сътрудник за пост във висш контролен орган.

Днес депутатите от ДПП събориха своеобразните барикади, пробиха си път до залата и заобиколиха трибуната, където се бяха струпали депутатите от Гоминдан.

Последваха сбивания и викове, тъй като депутатите от Гоминдан заедно с новия млад председател на парламента Джони Чиан се опитаха да запазят контрола си над трибуната. Накрая Чиан я напусна и бе изблъскан през една от страничните врати.

След тежкото си изборно поражение на парламентарните и президентски избори през януари Гоминдан започна снощи протести в парламента. Партията традиционно подкрепя близките отношения с континентален Китай, който смята Тайван за част от територията си, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Къратикит преди 3 години
Кун фу, тай бо, тай куон до и други екзотични бойни стилове.Само няколко черни нинджи липсваха.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъжете се бият. А като гледам полиглота с какви е заобиколен, най-много да почнат да се скубят. Мъжки калинки, с женски калинки.
10
0
 
4
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Циркове за медиите, но отидете да видите каква страна е и каква индустрия имат. Народа има работа, бягат, тропат, снабдяват целия свят с чипове, инструменти и т.н. При нас са само цирковете, а производството- на мигачи и розови мускалчета..
9
3
 
4
 
! Отговори
и тука е така преди 3 години
Спор няма, че най-големите дебiли са "демократичните" дебiли по света и у нас. Те са, които приветстват ограбването, разрушаването и опустошаването на страната ни, както развращаването и отнемането на децата ни. И всички да сме "толерантни", с намордник и да спазваме "социална дистанция". Че Боко спи сладко. Да не го събудим. Че тамъм сънува ф 16 блок 70. Как вози с него Меркел.
8
7
 
1
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Демокрацията в зоопарка е така
7
3
 
3
 
! Отговори
и тука е така преди 3 години
Кой не скача, е "червен", "националист", "расист", "рублофил", "путЕнофил"... Нищо по-неестествено. Но при дебiли върви.
6
3
 
6
 
! Отговори
правилник преди 3 години
"Тиранията" на управляващите се изписва в кавички, когато управляват в интерес на сащ.Без кавички се изписва, когато управляват в ущърб на интересите на сащ.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да мрът китайците,тайванци ... Не ни интересуват !
4
0
 
3
 
! Отговори
ужаст преди 3 години
А ваште какво чакат!? Щом не се бият, значи са комбина!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократите навсякъде налитат на бой, не е преврат и вандалстване, а демокрация. Да си внесат малко африканци и да си турят един Обамчо за президeнт туй е демократично.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сладури :) Чан Кайши от стената много им се радва.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест женски бой.Дръпнатите не могат да се бият.