Мъж, жена? Без тези данни в личните карти в Нидерландия

Това било ненужна информация
259
Мъж, жена? Без тези данни в личните карти в Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Полът ще престане да се споменава в личните карти в Нидерландия през следващите няколко години, тъй като това е “ненужна” информация, заяви министърът на образованието и културата.

В писмо до парламента, видяно от АФП в събота, Ингрид ван Енгелсховен посочва, че категориите на пола ще бъдат пропуснати от личните карти „от 2024/2025 г.“, съобщи БГНЕС.

Ван Енгелсховен каза, че възнамерява да ограничи, когато е възможно, ненужната регистрация на пола, дори ако такава информация ще продължи да се включва в паспортите в съответствие с регламентите на Европейския съюз.

“Нидерландия няма да бъде първата държава-членка, чиито лични карти пропускат пол. Немската лична карта не го включва”, написа министърът.

Хората трябва да могат да „създават собствена идентичност и да живеят в пълна свобода и сигурност“, каза Ван Енгелсховен.

Холандските организации за права на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални и интерсекс) приветстваха този ход.

“Това е отлична новина за хората, които ежедневно срещат проблеми с този вид категории в личните си карти”, казват те в съвместно изявление.

“И също така е добра новина за всеки, който вярва, че съдържанието на вашето бельо не засяга правителството или властите”, посочват те.

Холандия направи крачка към признаването на трети пол през 2018 г., когато холандските интерсекс лица спечелиха правото да не се определят като мъже или жени в акта си за раждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
16
 
4
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Пол не е същото като Биологичен секс Анатомията ти е мъж или жена.Пол е социална конструкция.Мъж и Жена са социална роля в този смисъл мисля че заглавиято е объркващо никой на запад ти забранява да се определяш като мъж и жена
112
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 128Какво общо има пенсионната възраст с раждането, блонди? Майчинството е с осигурителен стаж за пенсия без да се внасят осигуровки по фондовете на социалното осигуряване, ако не знаеш. Жените обикновено надживяват мъжете с по 20години. Толкова шефки съм имал през годините. На повечето от тях съм оправял и батаците, селед като са си вдигали чукалата, без да съм им достигал заплатата им. Аман от привилегии. И пак реват да са равни.
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в Аржентина, например, мъж си смени пола, за да се пенсионира 5 години по-рано, като жена....А ти да видиш какви изцепки - мъж си смени пола и отиде на световното по вдигане на щанги. Направо размаза конкуренцията. Бий това, мъжете генетично са +30% сила... Бързо бързо заметоха случая : )))
110
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сред народа, отношението спрямо този тип хора не е много ласкаво, не ги обичат."Така е в Русия и сега. А в цивилизования Запад обичат хомосексуалистите и педофилите (този тип хора), отнасят се с тях ласкаво и им устройват паради, дори в Холандия има партия на педофилите.
109
2
 
11
 
! Отговори
А преди 3 години
Един човек не се ли цени от обществото по други качества, а не по това, което е в гащите му? Това, което е в гащите, да го цени партньорът му. Каквато и да е половата идентичност на човек, си е лично негово решение. Няма нужда от никаква паради за афиширане на това. Няма нужда и от дискриминиране на която и да е категория. Но престъпят ли се законите-абсолютна равнопоставеност, а не оправдания, че бил такъв или онакъв.
108
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Запад в периода на управлението на Сталин хомосексуализмът се се считал за престъпление и са ги преследвали от закона, докато в Русия при Сталин никой не ги е преследвал, но и не са им устройвали гей-паради.
107
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че в нашите лични карти пише ли кой е мъж и кой жена?
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О Боже туй е предложение от министър на образованието,науката и културата за радост с одобрението на групата ЛГБТ,което си е сбирщина,сбиритак които самите те не знаят кой кой е и за туй съдържанието в бельото им не ги интересувало навред,че им допада и практично за тях бельото да им уеднаквено,унифицирано без подчертаване на съдържанието им в него та други как власти да изразяват интерес що за съдържание подлежащо за индентификация възприета по пол как норма съществителни имена да му се прецени
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 125В периода на управлението на Сталин е имало акции, организирани с цел преследване на хомосексуалните.Сред народа, отношението спрямо този тип хора не е много ласкаво, не ги обичат.
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Диана 118В Турция не е така.Например, името Фикрет се дава и на мъж, и на жена. Има и други такива.Същото явление се среща и в други страни, което понякога води до объркване - ако не познаваш човека и видиш само попълнени от него документи, които не изискват отбелязване на пола, може и да не разбереш за кого всъщност става дума.По-добре е полът да се отбелязва в документите за самоличност, за да има по-малко възможности за злоупотреби или за случайно объркване.
103
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците винаги са били по умерени, Западът е по крайностите. В Русия никога не са преследвали хомосексуалистите, в историята има много примери и при царска Русия, и при Сталин, и днес. Просто не им устройват промоции и паради. Докато на Запад до 70 те години хомосексуализмът е бил престъпление - бащата на компютъра Алън Тюринг се с самоубил защото е бил преследван заради хомосексуализма си, сега пък изведнъж започнаха гей-паради да им организират.
102
2
 
14
 
! Отговори
Глуп. на търкалета преди 3 години
Това са г.л.у.пости!Природата е решила да има два пола и това да бъде един от основните отличителни белези на всяка отделна личност.Когато някой се изсили да коригира природата, винаги инициативата му има недобър край.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А предпочитам гуми континентал или гууд иъ.
100
4
 
4
 
! Отговори
В Нидерландия преди 3 години
Детска програма по телевизията, водещата пита децата - Кой е дошъл с майка си? - А кой е с баща си?; децата вдигат ръка. - А кой има двама бащи? пита водещата - Не са много, Теренс има двама бащи и сега ще ни изпее песен за двамата си бащи. И излиза Теренс и пее песесн за двамата си бащи, за неговите "твее фахерсш". Много е симпатичен Теренс, песента е добра а децата му припяват и му се радват:"Kinderen voor Kinderen song - Two Fathers"
99
2
 
8
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Купих си гуми Вредщайн-стара холандска марка(втора ръка) и останах много доволен.Рекох-айде за следващата кола нови.Обаче като се поинтересувах-сега фирмата била руско-индийска(!!??).А сега де!Ще кажете-Какво общо имат гумите?Ами имат,щото е показателно за много неща,най-вече за това,че на джендърите не им се бачка и прехвърлят работата на други.Ама другите накрая ще вземат да прибират и печалбата...
98
0
 
10
 
! Отговори
промяна преди 3 години
Смениха си името от холандец на нидераст.
97
6
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ХетеросексуаленХомосексуализма не е забранен в Турция, Полша и Русия, но в тези държави са забранени гейпарадите. Съгласна съм, че водещите икономически държави имат либерална политика към хомосексуалните. Лично аз не виждам никакъв проблем да не се споменава пола на човека, защото първото име е достатъчно и пола става ясен, дали е мъжки или женски.
96
0
 
14
 
! Отговори
Желязна логика преди 3 години
А обръщението между хората трябва да стане "същество". Много готино, а? "Добър ден, същество." Но понеже нелекуваните психични отклонения се влошават неизбежно, особено когато на болните се даде възможност да налагат лудостта над нормалните, ще започнат нови протести - как някой си ще ми казва дали е ден или нощ, може според мен да е тъмно. И все така до жалкия край на европейската цивилизация, която не проумя, че диктатурата на непълноценните малцинства не е никакъв изход от неравенството.
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ко може да очакваш от един неандерландец
94
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До ХетеросексуаленКакво общо има отношението към обратните спрямо икономиката?Впрочем Китай се развива най-мощно от всички,ама хич не е толерантен към тия.Не става въпрос да се дискриминират,просто да се спре извратената пропаганда.Старите развити икономики наистина са толерантни,но те са постигнали това ниво много преди толерастията И напоследък видимо западат или най-малкото губят темпо на развитие.