Тръмп: Смъртността от "китайския вирус" e най-ниска в САЩ

Той настоява училищата в страната да отворят наесен
7 юли 2020 11:52, Елка Василева
35
Тръмп: Смъртността от "китайския вирус" e най-ниска в САЩ
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати имат най-ниската смъртност в световен мащаб от коронавируса, който той продължава да нарича "китайския вирус".

Пишейки в поредица от туитове, Тръмп каза, че смъртните случаи от COVID-19 намаляват с 39% в САЩ, но без да уточнява в какви срокове. Въпреки това президентът добави: "Смъртните случаи в САЩ намаляват, десетократно намаляване от върха на пандемията и икономиката ни се връща с пълна сила!".

Тръмп продължи да хвали използването на лекарството хидроксихлорохин, което беше развенчано от Световната здравна организация (СЗО) като подходящ терапевтик за COVID-19.

Още по темата

Той цитира проучване на „Здравната система на Хенри Форд“ (Henry Ford Health System – oрганизация с нестопанска цел в Метро, Детройт), според което "са починал само 13% от лекуваните с хидроксихлорохин в сравнение с 26,4%, които не са били лекувани с хидроксихлорохин".

Президентът Тръмп също така заяви, че американските училища трябва да отворят през есента - решение, за което той има ограничена власт.

Училищата са до голяма степен под юрисдикцията на държавните и местните власти, предаде БНР. Преподавателите водят борба с решенията за отваряне на училищата, като се има предвид рискът от заразяване както на учащи, така и на учители.

"УЧИЛИЩАТА ТРЯБВА ДА ОТВОРЯТ ПРЕЗ ЕСЕНТА !!!", написа Тръмп в Тwitter. Не е ясно кои училища има предвид Тръмп - начални, гимназии, колежи или университети - или какви действия смята да предприеме той.

Колежите и университетите обявиха редица планове за есенния семестър, включително смяна на календарите и провеждане на някои курсове онлайн. Харвардският университет обяви по-рано в понеделник, че всичките му курсове ще се провеждат онлайн за предстоящата учебна година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече мъртви американциот китайския вирус, толкова по-добре.Бог да пази Китай.
22
5
 
10
 
! Отговори
х преди 3 години
Яко *** Китай. Пичага е Тръмпи.
21
4
 
10
 
! Отговори
Гери преди 3 години
Тръмп е най добрият медик когото знам. Той знае лекарства даже за болести които не са открите. Такъв човек ни трябва на нас от човечеството.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ку Ку
19
5
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
То пък кой им вярва на фалшивите, пропагандни статистики. Живеещи в САЩ българи още не са чули че има такъв вирус.*** не ме разсмивай! Една българска оперна певица почина в САЩ от Covid-19 след като отишла на гости на сина си!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво да ги отварят,нали сам сподели ,че там се преподават леви идеологии на каквито се нагледахме в американските медии.
17
6
 
2
 
! Отговори
Иво преди 3 години
То пък кой им вярва на фалшивите, пропагандни статистики. Живеещи в САЩ българи още не са чули че има такъв вирус.
16
5
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
По- добре Тръмп от който и да е либерал...
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се мери спрамо население, 402/1млн... В Русия (72/1млн), Бразилия (308/1млн) и Индия (15/1млн) е по- ниска. Ако се мери по приключени случаи (здрав или умрял) е 9%, което пак е повече от Бразилия, например.
14
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е най - некомпетентният и неук американски президент. През цялото си студенство вместо да се обучава по същество, е гонел девойки за да задоволи нагона си. Той сам се е хвалил с това. А баща му милиардер е плащал за да може зреещият Доналд да доизбута висшето си образование. Дори сватбената халка и първородния му син не спират половите му забележки, заради което и двете съпруги го зарязват.Лъжи американците, всъщност две от жените му не са американки Ивана - чехкиня и Мелани-словенка.
13
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неадекватен клоун.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ВИРУС ВРЕДИ НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА.
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
перхидр0ла е пътник.....дори късия от блатная и рЕшетката няма да успеят опят.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спечелят ли изборите демократите на Европа и се разказа играта. Ще станем нежелани в собствените си страни. То ни ред ще има, ни граници ще се зачитат, ни правото на малко момиче да влезне в женска тоалетна , без да види третополов с *** дето си мисли че били срамни устни. Тълпи ще налазят Европа и ще ни казват,че сме расисти и не били представени де се сетиш. Ще има квоти за всичко. Зелените са 3 пъти повече от вас , разрешава ви се да имате процентно на населението пари , излишъка се отнема
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп ще ги отнесе на изборите. Не защото е мн добър , просто опонентите му за нищо не стават. Ще ми говори Байдън за неравенство ,той нали беше във властта 8 г , от 40 е политик , той защо нищо не направи за неравенството или за полицейското насилие. Да не говорим че ПН е само в градовете на демократите, и това е всъщност тяхната полиция. Байдън беше много зает да се занимава с корупция а не да работи за ощетените. Белите им са виновни че учат, работят , мислят , изобретяват.
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** с власт, жалка картина.
7
3
 
8
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 3 години
Наш Дончо да не е завършил някоя наша партийна школа : "Нашите болни - най-здравите болни , другарки и другари "
6
15
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Тръмп гледа всячески да спаси вторият си мандат! Американците умират от Covid-19 на улицата, както си вървят. Президентското му кресло изстива и скоро самите американци ще го пуснат по пързалката.Най - неукият американски президент за всички времена!
5
17
 
16
 
! Отговори
аз преди 3 години
Да се молим Тръмп, тоя нормален и смел мъж, да спаси Америка с втори мандат. Иначе троцкистите-подстрекатели и тъпите тълпи ще я съсипят.
4
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този *** направи най-великата страна да стане за смях. Ето така е, когато не мислиш като гласуваш.