Берлин: Сребреница не бива никога да се повтаря

Трябва да се даде отпор на национализма, заяви Маас
Обновена: 11 юли 2020 11:24 | 11 юли 2020 10:08, Елка Василева
13
Берлин: Сребреница не бива никога да се повтаря
Снимка: архив, БГНЕС

Германският външен министър Хайко Маас заяви, че клане като извършеното преди 25 години в Сребреница не бива да има никога повече, предаде ДПА.

"Всички сме съгласни: Сребреница не бива никога да се повтаря", каза днес Маас в изявление по случай годишнината от избиването на 8000 мюсюлмани от сръбските сили в Босна и Херцеговина през 1995 г.

Масовите убийства бяха извършени в края на 20 век, насред Европа, пред погледа на света, каза Маас и добави, че трябва да се даде отпор на национализма.

Клането в Сребреница е извършено по време на войната в Босна и Херцеговина (1992-1995 г.) и е смятано за първия геноцид на европейска земя от 1945 г.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Немските *** да кажат, защо фалшивият* съд не изслуша свидетелите на защитата...*фалшив е определение дадено от вашингтон заради хагските корумпета. Факт, който може да се провери за размика от доказателствата за вината на милошевич и караджич.Вън от ес, командван от немската лъжлива ***.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв национализъм, направете ги геовее, като германците!
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Берлин, вие колко хора избихте и уморихте при блокадата на Ленинград. Но спокойно, това няма да се повтори, този път само да се опитате, и за няколко минути ще се превърнете в димящ кратер.
5
2
 
32
 
! Отговори
! преди 3 години
Нещо по въпроса с превръщането на Света София от църква в джамия?Лицемерните западняци поучават изтока, докато при тях не стане същото - църквите им да станат джамии. Германия на там отива!
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия допринася за предпоставките за нова Сребреница в бъдеще. Почти всички конфликти са там където се срещат различни култури - мюсюлмани-християни(Босна, Косово), католици-протестанти(Ирландия), руски-украински(Украйна), каталонски-испански (ЕТА), сутити-шиити, евреи-араби(Израел), индуизъм-ислям(Индия-Пакистан-Бангладеш).Мулти-култи не работи. А Германия прави Европа мулти-култи.
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайко, ако бяхте дали перспектива и управлявахте с авторитет можеше и да се избегне. Гледате тук като на заден двор! Инвестициите си правите при султана и в Китай, а тук на Балкана чушки и домати няма вече! И стига с тия басни как частника сам решавал... Фолксваген не решава сам!!
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама насилието на мюзлита срещу хриситяни няма проблем да се повтаря, нали така? Ми то си се повтаря ежедневно, включително в халифата Германия.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Иванов скачени съд на Доган отиде в парк "Росенец" ама си забравил знамето. Ще иска едно знаме на заем от общината в Бургас... Спокойно, няма как да се повтори Сребреница. ;)