Крадат уиски в Южна Африка заради въведения сух режим

Това е втората забрана за консумация на алкохол за тази година
15 юли 2020 13:44, Ния Христова
8
Крадат уиски в Южна Африка заради въведения сух режим
Снимка: Pixabay

Преди два дни Южна Африка възобнови забраната за продажба на алкохол. Целта е да се ограничи натиска върху здравната система, свързан с коронавируса. След връщането на забраната, крадци нахлуха в един от големите магазини за алкохол в Кейптаун.

Те са задигнали целия щанд с уиски, като преди това разбили вратата на магазина с колата си. Крадците обаче оставили недокоснати бутилките с вино и коняк, предаде БГНЕС.
 
В реч пред нацията президентът Рамафоса заяви, че забраната на алкохола, която е втората за тази година, ще облекчи натиска върху здравната система. Над 40% от спешните случаи, регистрирани в страната всяка седмица, са свързани с употребата на алкохол, а това е нещо, което здравната система не може да си позволи в момента.
 
Южна Африка е най-тежко засегнатата страна в Африка от пандемията. Регистрираните случаи са повече от 275 000. Смъртните случаи в резултат на коронавируса са нараснали до над 4000. Според прогнозите на правителството до края на годината жертви на вируса могат да станат над 50 000 души.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Здравейте номер 5. Найстина им забраниха продажбата на алкохол и цигари и има огромен глад за двете. Но не мога да разбера защо никой не казва колко души на година умират от грип и вируси по принцип. Също така не мога да разбера защо никой не каза колко души тук са починали от Ебола това е една от най малко засегнатите страни от Ебола във Африка . Та идеята ми е че тези 50 000 по принцип си умират всяка година от грип, бронхит и подобни. И цялата журналистическа пасмина въобще не отразява това.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
джукести берачи, няма спасение от тях.Лeшoвидите са навсякъде.
4
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 3 години
А няма ли кой да каже на тезе не$ри, - да внасят турско уиски вместо шотландско и ще стана въздържатели.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е новина от преди месец
2
2
 
11
 
! Отговори
Heгpo преди 3 години
Не знаех че виното и коняка се водят алкохол, щах да задигна и тях
1
2
 
9
 
! Отговори
Democratic Alliance преди 3 години
Така ще да е след като и там си имат еквивалент на Бойко, слагащ маската върху очите.Пак да гласуват за ANC и техния Боко Рамафоса