13 души бяха пленени от пирати в Гвинейския залив

Заложниците са украинци и руснаци
18 юли 2020 18:26, Нели Христова
22
13 души бяха пленени от пирати в Гвинейския залив
Снимка: БГНЕС

Пирати са взели за заложници 13 души от 19-членния екипаж на танкера "Кюрасао трейдър" в Гвинейския залив, съобщи ползващата кораба компания "Алисън мениджмънт", цитирана от ТАСС.

Екипажът на танкера под либерийски флаг се състои от руснаци и украинци. Той е бил нападнат от осем пирати вчера на 210 морски мили от бреговете на Бенин и 230 морски мили южно от нигерийския град Лагос и в момента дрейфува с ограничени възможности за управление. Към него се е насочил хладилният кораб "Фрио Чикума".

Посолствата на Русия в Нигерия и Бенин съобщиха, че предприемат необходимите действия за изясняване на обстоятелствата по случая. Киев уточни, че сред 13-те заложници има четирима украински граждани.

Гвинейският залив, който се простира от Сенегал на север до Ангола на юг, се е превърнал в най-опасното място в света за нападения от морски пирати.

За първото тримесечие на тази година там са извършени 45 процента от случаите на морско пиратство. Особеност на действията на пиратите в този залив е, че те отвличат членове на екипажи за откуп, отбелязва ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро бях в Гвинейски залив с танкер и като го напуснахе след няколко дена пирати се качиха на VLCC, което си мисех, че е невъзможно, заради високият надводен борд. Но тея не подбират и не целят товара, а искат екипажа. За разлика от Сомалия, които искат само товара и кораба. Пиратите си плащат и на сътветните правителства някакъв процент да не ги закачат, иначе да не мислите че няма да потопят няколко пиклив.и лодки ако искат. Надявам се сега руснаците да ги понакажат.
18
0
 
11
 
! Отговори
У преди 3 години
Махленски коментари и други чули, недочули. Пиратство ИМА край Зап.Африка, Аденски залив, Ю Китайско море, Сингапур-Индонезия-Малайзия и всяка компания получава актуални данни за нападения, вид, брой и въоражение....и т.н. Има почти всеки ден!! Ако няма жертви и ранени се плаща и айде чао! Но има и по сербез, дето не се поддават и става новина. Тези са сбъркали, защото руснаците имат до Конакри цяла рибарска флотилия и познават много хора в района, имат връзки и ще разберат кои са. После....
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо моряците не стрелят по пиратските лодки. Обикновено руснаците първо стрелят, после питат. Какво се е объркало.
16
2
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До ХмКорабът е взет на абордаж и в момента плава без екипаж-затова е далече -липсващите 6 членове са или убити или сами са скочили в Океанът- Корабът е без Екипаж!!
15
2
 
2
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
До ХмИ на мен това ми направи впечатление. Може би журналистите нещо не са разбрали.
14
4
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...e sega tezi piratic shte otkajat piratlaka za vinagi .
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставят ги да го правят.Пиратството е невъзможно в 21 век!Явно някой като не си плати и е длъжник на някой си плаща по друг начин!
12
1
 
13
 
! Отговори
Знайко преди 3 години
Хахаха....в конкретния случай ще се наложи пиратите да плащат откуп за да отърват кожите !
11
1
 
16
 
! Отговори
До 10: преди 3 години
Не искам да ти давам линкове, намери си ги сам в Ютюб.Имаше едни сомалийски пирати, които преди години направиха нещо подобно с рунсаци.След този случай медиите спряха да пишат за случаи с пирати в тази част на света.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взели са за заложници 13 души от 19-членния екипаж на танкера "Кюрасао трейдър".Най-вероятно 6 човека са успяли да се барикадират в непревземаем бункер. Екипажът на танкера под либерийски флаг се състои от руснаци и украинци, които според нескопосаната пропаганда от 6 години са в жестока война.
9
2
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
до 7--на Лагос жителите са над 11 МИЛИОНА официално -неофициално са над 16 мил!! Там е един огромен град от коптори и Малко Здания -Престъпността особенно към белите и моряците е - невероятна!! Никой няма да ги нападне или да им се случи нещо -отностно кораба ))) Кацал съм със самолет там -Огромен Град - 15 минути гледаш град отляво и отдясно -преди да кацнеш- А БУргас изчезна за секунди след излитането))0
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този континент до ден днешен съществуват пирати и робски пазари, после белите им криви.
7
5
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Горките жители на град Лагос.Сега ада ще им се изсипе от небето...
6
3
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Снимката е фейк -това е кораб двупалубен -не е танкер,,,
5
2
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Забранено е на Търговски екипаж - да имат оръжие!!!
4
2
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
бил съм в този "Залив" -интересното е че -вече не отвличат каргото (кораба) а хората!! А корабът Фрио Чикума е най вероятно риболовен -японски ,,или от Далечният изток- -ще се качат на борда на изоставеният танкер- По Морско Право навремето --който се качи на изоставен кораб -то корабът е негов!!- НО в Днешно Време -ще им платят някаква сума Компанията за да не се разбие на рифовете!!
3
3
 
9
 
! Отговори
До 2: преди 3 години
Не ми се търси в нета, но има споразумение, че търговските кораби нямат право да имат каквото и да е огнестрелно оръжие на борда си и наказанията за това са много жестоки.
2
3
 
14
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
Пишман пиратите никога няма да се объркат да нападнат кораб под Израелски флаг. Въоръжени са и търговските им кораби.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пирати този път са избрали най-късата клечка.Да плениш руски моряк не е много здравословно. След малко ще дойдат чистачите.