Близо 1 милион са болните от коронавирус в Африка

Над половин милион са случаите в Република Южна Африка
9
Близо 1 милион са болните от коронавирус в Африка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над половин милион са вече потвърдените случаи на Ковид-19 в Република Южна Африка, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс и БТА.

В цяла Африка броят на заразените от новия коронавирус наближава един милион души, отбелязва агенцията.

В най-развитата африканска държава днес са установени нови 10 107 заразени, с което общият брой на потвърдените случаи нарасна на 503 290 души, съобщи здравното министерство, четири месеца след първия потвърден случай на Ковид-19 в страната.

Броят на заразените в Алжир наближи 31 000, съобщава ТАСС. За последното денонощие в тази страна са установени 556 нови случая, с което общият брой на заразените нарасна до 30 950 души, съобщи тази вечер представителят на научния комитет по мониторинг на разпространението на коронавируса Джамел Фурар.
През последното денонощие от усложнения, причинени от коронавирусната инфекция, са починали още 13 души, което увеличи общия брой на смъртните случаи в Алжир на 1223. Оздравелите от началото на епидемията са 20 988, включително 451 през последното денонощие.

В Мароко заразените с новия коронавирус са вече над 25 000, предаде ТАСС, като цитира мароканското здравно министерство. За денонощие са регистрирани 693 нови случая, с което общият брой на заразените достигна 25 015 души.

От 2 март, когато в Мароко бе установен първият случай на коронавирус, са починали 367 пациенти и са оздравели 17 960.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Из тия дни се загледах в един документален филм за Нигерия. Правен от немско-нигерийска НПО "Stop defecation"-или на български-Да спрем изхождането!!! НПОто се занимава да мотивира местните да си построят кло зети (външни) и да спрат да ходят по улиците и в дерето, дето върви през "квартала"им. Един с мегафон сложил едно аки в/у лист от палма и им вика-"Иска ли някой да опита?-Тез мълчат!!Смесва с вода и пак пита Иска ли някой да опита?-Пак мълчат. И после обяснава защо да не ак ат по улицата ..
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо ТашункоИ най-вече по глупавите,
5
2
 
1
 
! Отговори
Do da преди 3 години
И са средна възраст под 25 г. Тях няма да ги лови толкова този вирус. Но в Европа ще им направят място разните ***
4
4
 
1
 
! Отговори
Да преди 3 години
До Анонимен 1И до 20 години ще стигне поне 2,5 милиарда.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да идват към обезлюдена България, имаме нужда от хора.
2
1
 
10
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Хм,ще я подмина новината.Все пак съм бил там и знам за какви диваци става въпрос.....Както си чакаш на светофара в Кения,и отнякъде шааат сатър по ръката ти и отмъкват часовника със все ръката.....80-те години беше....
1
5
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Вируса започва да се развихря там тепърва. Ще обезлюди гелеми територии. Удря преди всичко по бедните и гладните, за съжаляние...