Хиляди израелци на протест заради отслабването на мерките

Винят Нетаняху, че не е готов за втора вълна на COVID-19
38
Хиляди израелци на протест заради отслабването на мерките
Снимка: БГНЕС

Хиляди израелци протестираха на няколко места в страната в събота вечерта срещу премиера Бенямин Нетаняху и неговата политика за борба с коронавирусната епидемия, съобщава БТА като цитира ДПА.

Според говорител на полицията над 7000 души са участвали в демонстрация в близост до официалната резиденция на 70-годишния премиер, настоявайки за неговата оставка.

Още по темата

Около 1000 души са участвали в митинг при частната резиденция на Нетаняху в крайбрежния град Кесария, а демонстрация се е състояла и в Тел Авив, съобщи полицията.

Организаторите на протестите не са съобщили свои оценки за броя на участниците, отбелязва ДПА.

Заради демонстрациите бяха мобилизирани стотици полицаи, след като на митинг против Нетаняху във вторник протестиращи бяха нападнати от предполагаеми десни активисти.

В Израел от няколко седмици се организират протести срещу премиера Нетаняху. На фона на кризата с новия коронавирус, той е обвиняван за преждевременно отпускане на карантинните мерки и липса на готовност за втора вълна на вируса. Същевременно безработицата в Израел надхвърли 20 процента в резултат на икономическия спад, предизвикан от пандемията.

Срещу Нетаняху се води съдебен процес, в който той е обвинен в злоупотреба, безотговорно управление и корупция. Много израелци са против това Нетаняху да продължава да заеме поста министър-председател, след като срещу него тече дело за корупция.

Премиерът отхвърля всички обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
22
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия протестират срещу мерките за Короната, а в Израел - срещу отпускането им !А в България червената Мафия протестира за фърчшлото на баба си - кремълската марионетка Фигуранта.
5
34
 
34
 
! Отговори
Тъпа смет Журналисти преди 3 години
Защо лъжете хората изметжурналя *** на Глобалистката мафия. Живея в Израел и Израел протестира именно заради разрухата в/у икономиката създадена от фиктивният ви Короа вирус вашта джурналистически левите либерал демократични девили такива.Трябва да ви избият и пребиват с камъни всички джурналя , където ви срещне човек така като кучета и както пише в Талмута.Израел протестира не за затягане с-лабоумници ,а заради налагането на Корона мерките,които унищожиха бизнеса и икономиката..
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това се нарича протест.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2. Живея в 19 век заради зомбирани ковидомани.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До `1Вие още ли живеете 40-те години на 20 век?
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така. Няма само за Германия да пишете. Чудя се оня ако не беше загубил втората световна какво ли щеше да е положението в момента.