11 души са загинали при пожар в Чехия, сред тях и 3 деца

Запалил се е 13-етажен жилищен блок в град Бохумин
9 авг 2020 10:44, Анисия Иванова
7
11 души са загинали при пожар в Чехия, сред тях и 3 деца
Снимка: БГНЕС

Единайсет души са загинали и 10 са ранени при пожара, избухнал вчера на 11-ия етаж на 13-етажен жилищен блок в чешкия град Бохумин, съобщиха представители на властите, като някои предположиха, че може би става дума за палеж, предаде Асошиейтед прес. Сградата е собственост на общината.

Говорител на пожарната съобщи късно снощи, че в апартамент на 11 етаж са загинали шест души - трима възрастни и три деца. Останалите пет жертви са се опитали да избягат в паника, като скочат от прозорците на 12-ия етаж, каза вътрешният министър Ян Хамачек по чешкото обществено радио, предаде БТА.

Регионалният шеф на пожарникарите Владимер вилчек заяви, че е необичайно колко бързо се е разпространил огънят в целия апартамент, но уточни, че властите все още разследват причината за пожара.

Началникът на регионалната полиция Томаш Кузел съобщи, че във връзка с пожара е задържано едно лице. Той съобщи, че 10 души са ранени, а министър Хамачек добави, че един пожарникар е пострадал тежко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Мурджо, любимия ми социализъм го строих аз и моите близки! Всъщност, строи го целият български народ! Значи плюеш по цели две поколения българи! В построеното заживяха хора, изскочили от рушащи се къщурки.Готованците след нас не се научиха да стопанисват. Върнат се от чужбина с думите "Колко е чисто там!" и пля-яс, чашката от кафето на улицата! Нагледал съм се на простотия и не разрешавам на простаците да ми обясняват живота!Работете, стройте, милейте за построеното от вас, ***!
5
1
 
4
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Много странен случай.Защо не слизали по стълбите или да се качат на покрива,ами скочили от 12 етаж?Пожара се е запалил на 11 етаж.Има заснето видео.
4
2
 
9
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Такъв голям пожар най-вероятно е предизвикан от проблем в газовата инсталация.Посещавал съм в София много такива 14 и 22-етажни блокове. Обикновено, от монтираните 3 асансьора работи само един. За противопожарна инсталация в тези СОЦ-блокове въобще не може да се говори- шланговете отдавна са откраднати, вода под налягане в инсталацията няма.Няма домоуправители, всеки живее сам за себе си и никой не се интересува от проблемите на блока.
3
4
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Няма връзка с темата, но соц.блоковете наистина са гнус. Наводнени мазета, ***, плъхове.Западните са с друго качество. Да си чул тук някъде да има пожароизвестителни системи? Или в блока системи за гасене на пожар? Може и по тази причина да са загинали хората, па ти подскачаш, ако нямой каже истината за любимия ти комунизъм, дето така и не го видяхме.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1 - ГнууусГнуусавецо, и тук ли намери да плюеш комунизма? По на запад живеят и в много по-високи сгради! Мастодонти? Виж какви думички си научил със семплата главичка!Тук единственото, което НОРМАЛНИЯТ човек може да каже е:"Съболезнования на братята-чехи! Бог да прости нелепо загиналите хора! Жалко за дечицата!"
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наследство от комунизма да се живее по цели села в 20 етажни бетонни мастодонти.Гнууус!