Тихановска: Опозицията е готова за преговори с властите в Беларус

Случващото се - демократична революция на народа на Беларус
25 авг 2020 14:21, Елка Василева
28
Тихановска: Опозицията е готова за преговори с властите в Беларус
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на беларуската опозиция за президент Светлана Тихановска съобщи пред комисията по външни работи на Европейския парламент, че опозицията е готова за преговори с властите на страната. Тя се включи в заседанието на комисията от Вилнюс, където се намира в момента, предаде БНР.

Още по темата

"Волята на народа няма да бъде прекършена. Нашата цел е да постигнем провеждането на честни и свободни избори по мирен път и по пътя на диалога. Затова обявявам нашата готовност за преговори с властите. Готови сме да номинираме преговарящите, както и да обмислим посредничество на международни организации за целта", заяви Тихановска.

Тя каза, че революцията в Беларус не е нито про- или антируска, нито про- или антиевропейска, а демократична революция на народа на Беларус за свобода, самоопределение и основни права.

Комисията по външни работи на Европейския парламент обсъжда на извънредно заседание ситуацията в Беларус. Европейските лидери вече решиха да започнат процедура по налагане на санкции на Беларус заради провеждането на президентските избори, които по думите им не са били нито свободни, нито честни и заявиха, че не признават резултатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е много подла запали протестите, но тя първа избяга и има наглостта да се самообяви за лидер на Беларус.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако САЩ бяха Беларус:1. Събрахме се и избрахме Йоло Денев за президент на САЩ.2. Новият президент на САЩ иска оставка на Тръмп, защото е фалшифицирал изборите и получи по-малко гласове от Хилари Клинтън.3. Диктаторът Тръмп да спазва правата на опозицията, чернокожите и индианците и да им предаде властта по мирен начин.4. Полицията да не бие протестиращите за демокрация.5. Полицията и войската да се присъединят към демократичния народ срещу диктатора.