Лукашенко празнува рождения си ден облечен в бронежилетка и с автомат

Путин го поздрави в телефонен разговор
Обновена: 30 авг 2020 22:11 | 30 авг 2020 22:04, Нели Христова
67
Лукашенко празнува рождения си ден облечен в бронежилетка и с автомат
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко е бил в своята резиденция в Минск по време на днешните протести в столицата срещу неговото управление. Това съобщи близкият до пресслужбата на Лукашенко Телеграм канал "Пулът на Първия", цитиран от ТАСС.

Коментирайки появилата се днес снимка на беларуския президент в бронежилетка и с автомат в ръка, Телеграм каналът уточни, че тя е била направена около 16 ч., когато демонстрантите са били край неговата резиденция Дворец на независимостта. "Там беше и президентът", се подчертава в съобщението.

Това е втора неделя, в която Лукашенко e заснет с бронежилетка и автомат по време на протестите.

Днес управляващият вече повече от четвърт век Беларус навърши 66-ата си годишнина и в телефонен разговор с руския президент Владир Путин получи покана го посети в Кремъл в близките седмици.

Със саркастични поздравления към управляващия над 100 0000 негови сънародници се събраха на масов протест в Минск днес следобед.

"Честит рожден ден, плъх!", скандираше множеството на централния площад на независимостта.

140 човека вече са задържани при протестите в Минск, каза за ТАСС прессекретарят на беларуското министерство на вътрешните работи Олга Чемоданова. Тя увери, че обстановката в столицата вече е по-спокойна и се контролира от властите.

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан осъди действията на беларуските власти срещу репортери, отразяващи антиправителствените протести срещу резултатите от президентските избори, съобщи самият той в специално изявление, цитиран от АФП.

В четвъртък около 50 репортери, дошли в страната, за да отразяват неразрешен митинг на опозицията в Минск, бяха задържани от полицията. Повечето от тях впоследствие бяха освободени. Министерството добави, че срещу един от тях е повдигнато обвинение за административно нарушение, а един чуждестранен журналист "е бил доброволно изгонен от страната".

В събота беларуското външно министерство отне акредитация на четирима журналисти с руско гражданство, работещи за западни медии, и ги изгони от страната. Тогава Беларуската асоциация на журналистите съобщи, че акредитацията на поне още 10 журналисти е прекратена от властите в Минск.

"Произволните мерки, предприети от беларуските власти срещу журналисти, нарушават свободата на словото и Франция ги осъжда", се казва в изявлението, публикувано на уебсайта на френското външното министерство.

Льо Дриан призова Минск да отмени мерките, засягащи журналистите, и подчерта, че в Беларус трябва да бъде намерен начин за градивен диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
КОЙ ВКАРА преди 3 години
КОЙ ВКАРА ТОЛКОВА МНОГО ПОЛСКИ ФЛАГОВЕ?И ГИ РАЗДАДЕ НА ПОЛСКИТЕ РАДИКАЛНИ ГРУПИ?
55
2
 
4
 
! Отговори
ПОЛСКИ ФЛАГОВЕ преди 3 години
ПОЛСКИТЕ РАДИКАЛИ ОКУПИРАТ МИНСК И ПРОПАГАНДИРАТ СВОИТЕ НАЦИОНАЛНОСТИ ,МИНСК ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ С ТВЪРДА РЪКА И ДА РАЗГОНИ РАЗКОЛНИЦИТЕ И ПОЛСКИТЕ РАДИКАЛИ!ЛУКАШЕНКО НЕ ГИ ЗАТВАРЯШЕ И БИЕШЕ КАКТО УЖ ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА КОЯТО ИЗПОЛЗВАШЕ РЕПРЕСИВНИЯ ОРГАН И БИЕШЕ НАРОДА СИ,ЗАТОВА СЕГА ТЕЗИ МУ СЕ КАВАТ НА ГЛАВАТА!ПОЛСКИ РАДИКАЛИЗИРАНИ ГРУПИ!
54
5
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Честит Рожден Ден, господин Лукашенко ! Бъдете здрав и весе толкова успешен- най- великият държавник и управител в цяла Европа ! Само напред и само нагоре ! Бог да ви благослови !
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези червено-бели знамена са фашистки знаци,когато немците временно за 10 месеца нахлуват в Русия и измислят името Белорусия на тази територия!Махнете това фашистко знаме!
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧРД Лукашенко.
51
4
 
9
 
! Отговори
и аз съм анонимен преди 3 години
До Анонимен 60 А пък наш лойко гол,и само с пищов,ама с пълно чекмедже....Е,кой как се уреди.
50
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Текезесара с бронижилетка и автомат Калашников, класика в жанра...:) Остава само да извика танковете, тогава тролчетата ще цвилят от кеф :):))
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80% никой никъде непечели по света... Освен диктатор :) Айде стига празни глупости. Това са военни престъпници, а не честна власт. Стига политика и глупости. Не сме 85та... Хората вече са умни.
48
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
След "Мира на нашето време" от 1939 никой нормален човек не взема територията франция сериозно.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...ПИТАМ СЕ ДАЛИ СЕ ПАЗИ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ ИЛИ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ ЗА КОИТО ЗНАЕ, ЧЕ НЕ ОБИЧАТ ПАДНАЛИ ВОЖДОВЕ И ЗНАЕ ПРИЯТЕЛИТЕ КАКВО ПРАВЯТ С ПАДНАЛИТЕ ВОЖДОВЕ.....
46
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 1997-***,Пич, Ти осъзнаваш ли, че нищо не казваш?
45
12
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Навремето Салвадор Алиенде се е самоубил с два куршума от автомат Калашников. С Батя да не стане същото?
44
10
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Интересна порода същества са комунистите по света. Те приветстват смазването със сила на всякакви протести насочени срещу диктатори и тирани като Джуджанка, Лукашенко, Ким Грух, Мъдурчо, но когато са насочени срещу нормални, демократични лидери тогава метежниците не трябва да се докосват с пръст, иначе не било демократично
43
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Льо Дриан призова Минск да отмени мерките, засягащи журналистите, и подчерта, че в Беларус трябва да бъде намерен начин за градивен диалог."За да могат т.нар. журналисти да продължават да бълват либерастични пасквили с/у нормалното общество. За това ли ви боли другарю Льо Дриснян?
42
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това знаме на снимката е знамето на белоруските нацисти по време на втората световна.
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агитаторите са в основата окошарване останалото овче стадо без водачи се пребива брутално с пръчки и няма повече никога да излезнат.Подозирам че този *** Лулашенко е измислил някакво безвизово влизане с Полша Латвия и тн.Така е когато не се пазят границите и не се контролират паричните потоци.
40
9
 
8
 
! Отговори
1997-ма преди 3 години
Когато родителите ни са правили протести, Бойко е пазил ТодАр Живков.Когато родителите ни са се опитвали да изградят демокрация, Бойко е слугувал на СИК, а Доган е управлявал Мултигруп.Когато родителите ни са избираха Царя, Бойко е бил човек за всичко на задкулисието.Когато родителите ни избраха "харизматичния и народен" Бойко, олигархията се е родила.Сега, когато родителите ни са стари и немощни, родителите ни дори не осъзнават какво са направили.НИЕ ИМ ПРОЩАВАМЕ! Аз съм простил вече.
39
5
 
4
 
! Отговори
Жорж Флорос преди 3 години
Истината е, че Короната + Интернета доведе до масови бунтове по света.Това е перфектния момент да се смени и системата към правителства на компаниите.Епъл вече има повече кеш от Канада. За кво говорим.Нали не очаквате това да мине под масата? Няма да мине под масата. Напротив.Даже ще стане световно клане, т.нар. 3-та световна война. Време е. Събудете се. Погледнете по-далеч от носа си!Бунтовете са НАВСЯКЪДЕ! ПОВТАРЯМ! НАВСЯКЪДЕ!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз бях дете. Ама щи кажа, какво правиха. Новите комунисти разпарчатосаха държавата създадоха силоваците да ги пазят и плащат. Големите мъже дето били в казармата си траеха по панелните блокове докато опъваха дъщерите им по дискотеките и така 20г. И сега младежта им виновна. Та вие нищо не оставихте на младите сега трябва на ново да градят държава след комунизъм и после след ограбване..... Палячовциии дъртии
37
0
 
8
 
! Отговори
до 26 години не го.. преди 3 години
До АнонименАми да. Нормално е.Има едно поколение, което израстна по време на прехода. Това поколение не се интересуваше от политика. Няма как на 10 години да се бориш срещу каквото и да е. Аз съм роден 1987, а съм бил на 10 години през 1997-***. Тепърва разбирам какво сте правили и то вяло. Аз лично си връщам новини, които Google пази от тези години. И не съм доволен от това, което виждам. 26-30 години? Това е средната възраст на протеста. Кое ти е странно човече? КОЕ?