Гърция ще купува оръжия, да повиши възпиращата си сила

Атина е готова да похарчи част от паричните си резерви за това
1 сеп 2020 16:00, Елка Василева
72
Гърция ще купува оръжия, да повиши възпиращата си сила
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция води разговори с Франция и други страни за оръжейни покупки, за да засили военната си мощ на фона на растящото напрежение във връзка с енергийните ресурси в района в Източно Средиземно море, заяви за Ройтерс правителствен представител.

Ден по-рано гръцкият министър на финансите заяви, че страната е готова да похарчи част от паричните си резерви за покупка на оръжия и други средства, които да помогнат за повишаване на "възпиращата й сила".

Още по темата

"Водим разговори с Франция, и не само с Франция, за да увеличим отбранителния капацитет на нашата страна", заяви за Ройтерс правителствен източник. "В тази рамка има дискусии, които включват и покупката на самолети".

Официалният представител добави, че не е взето окончателно решение.

Гръцки медии съобщиха вчера, че Атина е договорила доставката на 18 изтребителя Рафал от Франция.

"Няма споразумение, както пишеше в някои медии. Но има дискусии по няколко теми", заяви френски правителствен източник, без да даде повече подробности.

Гърция има разногласия със съседката си Турция по редица въпроси, включително за въглеводородните ресурси в региона, произтичащи от противоречащи си претенции за обхвата на континенталните им шелфове, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари