Най-скъпите улици в Лондон се напълниха с бездомни източноевропейци

Хората спят върху кашони и импровизирани матраци
1 сеп 2020 22:00, Петя Славова
183
Най-скъпите улици в Лондон се напълниха с бездомни източноевропейци
Снимка: БГНЕС

Бездомни източноевропейци наводниха най-скъпите лондонски улици, като спят върху картон и импровизирани матраци и се завиват с каквото намерят, между най-скъпите петзвездни хотели в града и на фона на едни от най-скъпите магазини в света, предава Daily Mail.

Такава е картинката от няколко седмици на фона на пандемията от коронавирус, която не стихва в страната.

С дюшеци и картони на бездомници е пълно и пред официалния шоурум на Мерцедес в Парк Лейн. Бездомниците биват изгонени от евтините хотели заради страха на собствениците от коронавируса.

Пред изданието магазинер, който настоява да остане анонимен, разказва, че групата клошари е "предимно от Румъния", и всяка вечер в 20.30 ч. луксозните улици се превръщат в катун-спалня за източноевропейците. Човекът се притеснява, че макар и неконфликтна, групата бездомници непрекъснато се увеличава.

"Виждам ги само през нощта, не познавам много от тях, но вчера имаше много, а и много нови дойдоха. И на сутринта ставам по-рано преди работа и идвам, за да чистя боклука след тях", разказва мъжът, цитиран от БГНЕС.

Почти 15 хиляди души бяха настанени в хотели по време на карантината, когато правителството предприе схемата “Всички вътре”, при която местните власти на Острова трябваше да прберат хората с 3.2 милиона британски лири бюджет, отпуснати от централния бюджет. Мярката хотелиери да приютят бездомни, траеше до юни, но властите се опасяват, че въпреки финансирането от правителството, множество хотелиери са изхвърлили на улицата бедните източноевропейци.

Миналата седмица благотворителни организации предупредиха, че огромна част британски граждани може да останат без дом, след като правителството по-рано оповести данни, че над 75 хиляди домакинства вече са останали без дом, а множество други са в такъв риск.

Според официалните британски статистики от януари до март тази година 36 690 домакинства са останали без дом, а още 38 450 домакинства са оценени като застрашени да останат на улицата.

Благотворителни организации се опасяват, че нарастващите загуби на работни места, причинени от коронакризата, както и все още действащите ограничителни мерки в страната ще доведат до рязък скок на бездомните във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешното ляво губи позиции,защото:- подкрепят разлагането на обществото- подкрепят разни нестандарти идеологии и нестандартна сексулана ориентация,не че хората имат нещо против обратните,те също са хора,но не искат да им се натрапват насила такива идеологии,дори и на децата и юношите,това буди отвращение- извършат геноцид над християнството- смесват насила хора от различни култури и контитенти,като размиват държавността и обезличават местните хора в техните държави,както и правовия ред
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До колкото си спомням, когато източна европа беше московски протекторат, в москва нямаше източноевропейски просяци. И в самата източна европа нямаше източноевропейски просяци. Нямаше просяци, по просто казано. В изтоочна Европа Сега защо има? Защото е по - добре в източна Европа? Риторичен въпрос.
116
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляват ни същите,но нещата се завъртяха наопаки.Нямаше безработица,защото трудът беше задължителен по конституция.Даже правеха проверки по заведенията милиционерите,имахме паспорти и вътре печат къде работиш.Нямаш ли печат гориш,арестуват те защото според тях си престъпник щом не работиш а имаш пари да седиш в заведение.Днес трудът е право по конституция,не е задължение като тогава,но въведоха разрешителен режим и полицаите проверяват имаш ли разрешително и защо се трудиш?!Монопол но частен.
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ чистачката и доктора работят по 8 часа,не може да омаловажавш труда на единия,за сметка на другия,още повече,че през соца не само,че не си плащаха обучението студентите,но всеки месец държавата им даваше по една минимална заплата,която се начричаше стипендия и тези пари бяха безвъзмездни,а не заем.А наркотици,висока престъпност,глад или просещи,безработица,бездомни,кражби на домове и решетки по прозорците,никога не е имало през соца - факт!
114
2
 
1
 
! Отговори
тролете гадове преди 3 години
юдо-масонски ... те и *** се мислеха за вечни и недосегаемитози път наистина ще видите кво е холокост !!!!
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 126Е те сега и ГЕРБаджиите говорят същото за сегашният живот,както ти за социализма.Не че нямаше престъпност,а просто криеха.Имаше дрога как да нямаше защо говориш глупости?Привидно беше щастието,защото имаше уравновиловка и некадърните взимаха колкото кадърните.Омайваха хората,че са равни но не бяха.Не можеше свободно е сега да решиш,да запалиш колата и да пътуваш из Европа.Как да нямаше диктатура?!Да не си към съюза на слепите и глухите ти?!!!Насила на манифестации ни караха да ходим.
112
3
 
2
 
! Отговори
След тази фалшива преди 3 години
пандемия така ненавиждам евреите и юдо-масонския глобализъм че бих бесил евреи по улиците зедно с гнусните им жени и децатова изродскко племе не заслужава милост !!!!
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, че е нямало престъпност и наркотици през комунизма, просто са ни ги спестявали в новините, за да си мислим, че живеем добре...и какво означава всички да са равни?...доктор, който учи 7 години да взима колкото чистачката на улици, която е спала 7 години, това ли е нормално???...и да чакаш с парите си 15 години за кола?????
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....неотдавна гледах,че не само Горбачов,но и Живков и др. са участвали в такива групи и са организирали развала на социалистическата система и държави,като през годините са издигали кадри,докато ги намърдат на главни позиции и направят преврата и предателството към собствените си държави,отделно и вътрешните шпиони,които са работели за запада и те не са били малко,те пък са убивали неудобните за тях хора в соц страните
109
1
 
2
 
! Отговори
Сороските тролове преди 3 години
са съсредоточили огъня тукявно идеята е да се унижи още веднъж белия човекнапиши нещо и Сороските *** беднага го избутват надоло
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен".....Тези комунисти,дето са искали да го направят навремето са били изтикани в ъгъла,дали са им по една пенсия за активен борец против фашизма и са се намърдали партийни крадци-калинки във властта като Червенков Живков"Вярно е,истинските антифашисти бяха избити,неотдавна гледах,че не само Горбачов,но и Живков и др. са участвали в такива групи и са организирали развала на социалистическата система,като през годините са издигали кадри,докато ги намърдат на главни позиции и направя
107
1
 
5
 
! Отговори
Сороски ЛЪЖИ !!! преди 3 години
до сега не съм видял бездомен от източна европаза сметка на това цветнокожите *** дето Сороските корабчета ги доставят с милиони се валят по улиците от години и стават все повече
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 125Казвам комунист за Борисов защото е член на БКП и защото така се прие членовете на БКП да се наричат комунисти като нарицателно,въпреки,че са мнооого далече от Маркс.Това е партийна крадлива пасмина социалисти,които сега налагат феодално социалистически модел на управление.ЕНП си мълчи за фашизирането,но БСП не са по-различни от ГЕРБ,нека не се заблуждаваме.
105
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКаква "диктатура" сме имали през социализма,ставаш смешен! Живях през соца,това беше един почти съвършен строй,където се задоволяваха нуждите на всички граждани и хората живееха спокойно и бяха щастливи.Нямаше престъпност,стрес и убийства,нито знаехме какво е това наркотици,нямаше дрога,но имаше хармония,хората живееха щастливо,дори и богатите ,които са живяли през соца казват,че богатството не им е донесло онова щастие,което имаше през соца!Нито пък СССР ни е командвал някога,за ра
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе знам колко е "комунист" Бойко,защото виждам по-скоро фашистки методи на управление,откакто ГЕРБ и ЕНП взеха властта в България.Манипулират дори историята ни в полза на фашизма,нацизма.
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе оставете онзи комунизъм на Маркс,никога не го е имало и няма да го има скоро.Единствено в скандинавските страни е вероятно да възникне и то не в онази форма.Комунизъм може да има само в богати страни със високо самосъзнание на населението,далеч сме от тази фаза на развитие все още.Тези комунисти,дето са искали да го направят навремето са били изтикани в ъгъла,дали са им по една пенсия за активен борец против фашизма и са се намърдали партийни крадци-калинки във властта като Червенков Живков
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 120Е и как е в държавите където е стъпил Сталин и как е където са стъпили англичани и американци?Идват ли капитали в държавите от бившия соц след 1990?Има ли капитализъм в тях?
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до БожДа прав си за руснаците,взели са всичко от България и после са ни наложили диктатура след войната.Това обаче не прави Борисов демократ,е там е тънката разлика,че и той е комунист,но боядисан в синьо.ГЕРБ и БСП са БКП.Другите партии и те са комунисти и ченгета.
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите са искали световна революция във всички държави,а руснаците не са искали да участват в такива революции ограбващи държавите и се разделят,затова когато идва Сталин на власт,гонят комунистите искащи световна революция и се ориентират към възстановяване на държавата си СССР. Сталин възстановява икономически страната си и вдига на крака СССР.
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Не мисля,че може да се каже,че е било богато семейството на Карл Маркс,но са били интелигентни хора,баща му е бил адвокат.