Най-скъпите улици в Лондон се напълниха с бездомни източноевропейци

Хората спят върху кашони и импровизирани матраци
1 сеп 2020 22:00, Петя Славова
183
Най-скъпите улици в Лондон се напълниха с бездомни източноевропейци
Снимка: БГНЕС

Бездомни източноевропейци наводниха най-скъпите лондонски улици, като спят върху картон и импровизирани матраци и се завиват с каквото намерят, между най-скъпите петзвездни хотели в града и на фона на едни от най-скъпите магазини в света, предава Daily Mail.

Такава е картинката от няколко седмици на фона на пандемията от коронавирус, която не стихва в страната.

С дюшеци и картони на бездомници е пълно и пред официалния шоурум на Мерцедес в Парк Лейн. Бездомниците биват изгонени от евтините хотели заради страха на собствениците от коронавируса.

Пред изданието магазинер, който настоява да остане анонимен, разказва, че групата клошари е "предимно от Румъния", и всяка вечер в 20.30 ч. луксозните улици се превръщат в катун-спалня за източноевропейците. Човекът се притеснява, че макар и неконфликтна, групата бездомници непрекъснато се увеличава.

"Виждам ги само през нощта, не познавам много от тях, но вчера имаше много, а и много нови дойдоха. И на сутринта ставам по-рано преди работа и идвам, за да чистя боклука след тях", разказва мъжът, цитиран от БГНЕС.

Почти 15 хиляди души бяха настанени в хотели по време на карантината, когато правителството предприе схемата “Всички вътре”, при която местните власти на Острова трябваше да прберат хората с 3.2 милиона британски лири бюджет, отпуснати от централния бюджет. Мярката хотелиери да приютят бездомни, траеше до юни, но властите се опасяват, че въпреки финансирането от правителството, множество хотелиери са изхвърлили на улицата бедните източноевропейци.

Миналата седмица благотворителни организации предупредиха, че огромна част британски граждани може да останат без дом, след като правителството по-рано оповести данни, че над 75 хиляди домакинства вече са останали без дом, а множество други са в такъв риск.

Според официалните британски статистики от януари до март тази година 36 690 домакинства са останали без дом, а още 38 450 домакинства са оценени като застрашени да останат на улицата.

Благотворителни организации се опасяват, че нарастващите загуби на работни места, причинени от коронакризата, както и все още действащите ограничителни мерки в страната ще доведат до рязък скок на бездомните във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
3
 
! Отговори
Заплашван преди 3 години
В този сайт ми намекнаха, че знаят кой съм.Хубаво сте си направили труда, но със заплахи няма да стигнем до никъде. Не ме уплашихте още тогава. До сега си седя неуплашен.Заплашван съм няколко пъти - приемам го с присмех. Това е слаба позиция. И недостойна.. губеща позиция. А ако тези деяния идват от служби, картинката за държавата ни става много грозна! Все тая! Живеем до край. Който иска. Живота е дар и трябва да се цени. Ако не... може и други неща. Аз съм за първото.
77
2
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Много ми е интересно дали ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ оcpаните ГЕРБ-ери, няма да абдикират от вота утре.Ще има бая народ в 8:00, а в 10:00 не ми се мисли... а в 12:00 леле... а в 18:00 ох майко....Дето се пее в една песен "Бате по-добре недей..."Няма шанс. Мача приключи. Свирен е. А победата НЕ е за бистришките тигри и недялко недялков - ФАКТ!Лека вечер! Наспете се здравословно!
76
1
 
2
 
! Отговори
Тричан ГЕРБ-ер преди 3 години
Терминът "Тричан ГЕРБ-ер" е само алюзия - нема да се впрегате. :) Нема да издържи на нито един съд.
75
1
 
2
 
! Отговори
Тричан ГЕРБ-ер преди 3 години
Тричането на ГЕРБ-ери е само символично казано. Разбира се, че е само алюзия.
74
2
 
1
 
! Отговори
Тричан ГЕРБ-ер преди 3 години
След 6 часа започват изборите за ВНС и нова Конституция, които ще завършат с тричани ГЕРБ-ери.Това е нехуманен и езически ритуал, който трябва да прекратим. Ама от утре, нали знаете ;)Всичко от утре.
73
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроб не е партия, а ОПГ за пълно ограбване и унищожение на българите!Всички членове на шайката трябва да бъдат съдени от тричленки направо на улиците!Един офицер да чете присъдата и двама войници да я изпълнят!
72
3
 
2
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Турски учете не английски бре.Истамбул е по близо отколкото Лондон.
71
2
 
1
 
! Отговори
Легитимност преди 3 години
Иронията е, че да изречеш/изпишеш думата "чалгар" е също толкова НЕЛЕГИТИМНО, колкото да изречеш думите "ГЕРБ са избрани от народа и трябва да управляват".НЕЛЕГИТИМНО е, защото и двата цитата НЕ СА ВЕРНИ, а истината... клетата истина... тя ни е само една, едничка... и винаги излиза наяве.
70
3
 
5
 
! Отговори
Речник преди 3 години
Дума "чалгар" НЯМА!Дума "чалгаджия" ИМА!Има и такъв народ. Ще го видите на 2-ри септември.
69
4
 
4
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Спете бре комити! Нали въстание ще вдигате! А да ви видим като сте чок курназ какво ще направите?Какво ги мислите ингилизите? Те имат соц.система,баре гладни няма да стоят.Вие ако останете на улицата ще му ядете главата.От глад ще умрете бре! Ама кризата дето иде къзъм дотам май ще ви докара.Че повечето сте затънали до гуша в борчове.Ама бунт ще вдигате.Тикви с тикви.Спете бре!
68
2
 
0
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
Любопитно е мълчанието и липсата на "жълтини" за Слави Трифонов. Моето обяснение е, че човека прави нещата правилно. А когато имаш срещу себе си една развалина, няма никакво значение дали ще правиш от нея колиба или дворец...Слави Трифонов излиза със заявка, че ще възстанови условията за строеж. За това ЩЕ ГО ИЗБЕРЕМ.Послепис: Дума "чалгар" НЯМА. Има дума "чалгаджия". Това е много важно да го знаете, защото ще го повтаряте доста!
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавото на Запада свърши когато почнаха да приемат хота от бившите колонии.Преди им беше добре ония седяха доле а Запада само ги обираше.Някой им го причини кой е не знам ама ги свърши направо.
66
3
 
0
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Днес бях на ръба да си подам документи за ИТН, но политиката не ми е толкова голяма страст, а вече вярвам на прагматизна на Слави Трифонов, така че ще работя само с доверието и критичността си от тук насетне.Лека!
65
3
 
4
 
! Отговори
Слави Пръв преди 3 години
Утре Слави ще е ПРЪВ, а Бойко ще е БЕЖАНЕЦ.Приятна вечер!
64
3
 
2
 
! Отговори
Пореден Автогол преди 3 години
Пореден автогол с видинската мазница днес... а Слави и би шута като на мръсно куче, даже не го изкоментира в предаването си.Слави е голям. За това е ПЪРВИ! Браво!
63
2
 
3
 
! Отговори
Смях в Залата! преди 3 години
Ахмед Доган каза на Бойко, че последния му полезен ход е да си гласува ВНС, а къде е сега днес? :(Пратиха Бойко като пушечно месо. Ама Бойко ще си отвори устата утре, като бежанец. Ще каже много неща, по примера на Божков. Ще видите.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки трезвомислещ ще поиска нов Ссср пред афро-ислмският клосет в който се превръща ЕС без изключения на държавите в Юса става същото между другото.
61
2
 
2
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
До бай ганюПо думите на всички подкрепящи ГЕРБ, нещата не могат да се подобрят. Излиза, че ГЕРБ стържат тавана. Стигнали са небесата... Утре ще се разбере.. дали са небесата или дъното... истината е една за всички. Утре ще си каже.Лека вечер. Утре в 8:00 - ще гласуваме Конституцията на ГЕРБ :D
60
1
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
До Анонимен 64и какво ще произлезе от това?още веднъж 45 год мизерия ссср не съществува и никога няма да съществувасегашния батак наследен от бившия ссср ще смърди силно и дълго за да го поиска някой с ум в главата отново
59
2
 
2
 
! Отговори
Работлив преди 3 години
Утре започвам работа в 8:00. Трябва да стана най-късно в 7:00. 6 часа са напълно достатъчни.Желая ви лека вечер!